Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να περιστρέψετε ένα Video στο Mac

Πώς να περιστρέψετε ένα Video στο Mac
ired.gr

Αν έχετε βίντεο σε λάθος φορά, μπορείτε να τα διορθώσετε εύκολα στο OS X.

Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε ένα βίντεο που είναι κάθετο ή όρθιο, αντί να είναι είναι πλάγιο (οριζόντιο) όπως πρέπει; Αυτό συμβαίνει συνήθως με βίντεο που έχουν τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο, όπου από συνήθεια κρατάμε το τηλέφωνο σε κάθετη θέση, αντί να το γυρίζουμε πλάγια. Συμβαίνει όμως και σε άλλες περιπτώσεις όπου, για κάποιο λόγο, μια κάμερα μπορεί να βρισκόταν σε λάθος γωνία και το βίντεο τραβήχτηκε όρθιο αντί οριζόντιο.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές όταν πάμε να αναπαράγουμε το βίντεο σε μια οθόνη TV ή μόνιτορ και ανακαλύπτουμε ότι έχουμε ένα όρθιο βίντεο στο κέντρο της οθόνης, με μεγάλες μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά του.

Το καλό είναι όμως ότι, στο Mac OS X μπορούμε εύκολα και γρήγορα να περιστρέψουμε ένα βίντεο, χωρίς να χρειάζεται να μπλέξουμε με εξειδικευμένα προγράμματα, καθώς η δυνατότητα αυτή είναι ήδη ενσωματωμένη στο λειτουργικό του Mac και για την ακρίβεια στο γνωστό μας πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο QuickTime Player. Δεν έχει μάλιστα σημασία η ανάλυση του βίντεο, είτε είναι , είτε HD, είτε κάτι άλλο, κανονικό, αργής κίνησης κλπ. Το Quicktime Player θα το περιστρέψει όπως θέλουμε χωρίς πρόβλημα.

Πώς γίνεται

 

Όπως είπαμε, κάθε βίντεο μπορεί να περιστραφεί και το νέο βίντεο θα το αποθηκεύσουμε με τις νέες ρυθμίσεις που κάναμε, ενώ το πρωτότυπο θα μείνει ως έχει.

Ανοίγουμε το QuickTime Player και φορτώνουμε το βίντεο που θέλουμε να επεξεργαστούμε (μενού Αρχείο > Άνοιγμα αρχείου, αν δεν εμφανιστεί το παράθυρο φόρτωσης).

rotate video mac 02

Πηγαίνουμε στο μενού Επεξεργασία > Περιστροφή ... Θα δούμε ότι έχουμε τις επιλογές: 1. Περιστροφή αριστερά, 2. Περιστροφή δεξιά, 3. Αναστροφή οριζόντια, 4. Αναστροφή κάθετα. Οι περιστροφές γίνονται σε διαστήματα των 90 μοιρών. Οι αναστροφές είναι καθρεπτισμοί 180 μοιρών οριζόντια και κάθετα.

Επιλέγουμε προς τα πού θέλουμε να περιστρέψουμε ή να αναστρέψουμε το βίντεό μας. Εννοείται ότι μπορούμε να κάνουμε συνδυασμούς ανάλογα με το τι μας βολεύει ως τελικό αποτέλεσμα.

rotate video mac 03

Αποθηκεύετε το βίντεο και είστε έτοιμοι.

rotate video mac 04

Εννοείται ότι με συνεχείς περιστροφές, το βίντεο θα γυρίζει κατά 90, 180, 270 μοίρες δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα. Το νέο βίντεο που θα αποθηκευθεί, θα έχει τις νέες ρυθμίσεις που κάναμε, ενώ το αρχικό θα παραμείνει όπως ήταν χωρίς αυτές.

Όπως βλέπετε, αυτό είναι ένα βολικό κόλπο για να περιστρέψουμε ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί σε λάθος γωνία είτε είναι από κάποιο smartphone, είτε από κάμερα. Μπορείτε να δείτε και το βίντεό μας που δείχνει τη διαδικασία ακόμη καλύτερα.

Δείτε ακόμη: 9 συμβουλές για καλύτερα βίντεο με το smartphone

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status