Οι πρώτες φωτογραφίες από το φεγγάρι, μετά από 37 χρόνια!

Οι πρώτες φωτογραφίες από το φεγγάρι, μετά από 37 χρόνια!
ired.gr

Η πρώτη κινεζική αποστολή στο φεγγάρι, κάνει ανακαλύψεις και μας φέρνει πολλές φωτογραφίες!

Το 2013, ήταν ένα πολύ σημαντικό έτος για την Κίνα, γιατί έγινε η 3η χώρα στον κόσμο, που κατάφερε να προσγειώσει ένα όχημα στη Σελήνη. Το Yutu rover (το όνομα του οχήματος), προσσεληνώθηκε με επιτυχία και ξεκίνησε το έργο του.

Αν αυτό το νέο σας φαίνεται ξεπερασμένο, ξανασκεφτείτε το. Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια, από την τελευταία φορά που επισκεφθήκαμε το φεγγάρι!

Για να συμπληρωθεί η επιτυχία της αποστολής, έγινε και μια καινούργια ανακάλυψη. Βρέθηκε ένα είδος διαστημικής πέτρας, που δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν.

 

Κοντά στον κρατήρα με το όνομα Μωβ Παλάτι (Purple Palace στα Αγγλικά), βρέθηκε ένα είδος βασάλτη, που έχει πολύ διαφορετική σύσταση, ακόμα και από αυτούς που έχουν ξαναβρεθεί στο φεγγάρι.

Επίσης: 15 Ρήσεις του Αϊνστάιν

Και το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο είναι, ότι αυτή η ανακάλυψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την αναζήτηση νέων πλανητών, αφού όταν εντοπίσουμε αυτόν τον βασάλτη, θα έχουμε μια ιδέα για τη σύστασή τους.

moon recent photos 05

Φυσικά, από το ιστορικό ταξίδι του Yutu rover, δεν θα μπορούσαν να λείπουν φωτογραφίες. Το Yutu rover, τράβηξε στο σύνολο 35GB, από ολοκαίνουργιες φωτογραφίες, του πιο κοντινού διαστημικού μας γείτονα!

moon recent photos 02

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στο κοινό από το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστήματος της Κίνας το 2015, αλλά επειδή υπήρχαν μόνο σε κινέζικα site, δεν ήταν εύκολο να τις εντοπίσει το δυτικό κοινό.

Αυτή την εβδομάδα όμως, η Emily Lakdawalla, γνωστή blogger, κατάφερε να τις μαζέψει και να μας τις δώσει.

Ευχαριστούμε Emily!

Αυτές οι φωτογραφίες, έχουν τραβηχτεί από την πανοραμική κάμερα του Yutu rover και από την κάμερα εδάφους του Chang’e-3 (το σκάφος που προσσελήνωσε το Yutu rover).

Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά μαγευτικές και απεικονίζουν τέλεια το πανέμορφο σεληνιακό τοπίο, καθώς και το αχανές σύμπαν.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές από τις φωτογραφίες, για να τις απολαύσετε!

moon recent photos 06

moon recent photos 08

moon recent photos 04

moon recent photos 10

Δείτε ακόμα: After Dark: 11,660 φωτογραφίες στο φεγγάρι

από Karadryan