Θα είναι το 3D Touch το νέο Home Button;

Θα είναι το 3D Touch το νέο Home Button;
ired.gr

Θα απαλλαγεί το iPhone από το Home Button; Μια αίτηση για πατέντα μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό το σενάριο.

Η αίτηση κατατέθηκε από την Apple πριν από λίγες ημέρες και δείχνει ότι το Touch ID Home Button για τα iPhones και τα iPads θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια παρόμοια με το 3D Touch τεχνολογία που ήδη διαθέτει το iPhone 6s ή τα track pads στα MacBook με το Force Touch.

Έτσι, δεν θα χρειάζεται ένα φυσικό πλήκτρο, όπως το Home Button, αλλά το 3D Touch Home Button στην οθόνη θα μπορεί να αντιληφθεί πόση πίεση είναι απαραίτητη για ορισμένες λειτουργίες.

home button the end 01

Πιθανότατα, η χρήση του 3D Touch θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που ισχύει και σήμερα: ένα ελαφρύ πάτημα για να αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και ένα μεγαλύτερο πάτημα για να «ξυπνήσει» η συσκευή ή να επιστρέψουμε στην αρχική οθόνη. Ίσως όμως προσθέσει περισσότερα λειτουργικά χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά που βλέπουμε στο iPhone 6s.

Διαβάστε επίσης: «Ρυθμίστε την ευαισθησία της λειτουργίας 3D Touch στο νέο iPhone σας»

Ένα δυνατό πάτημα ενός πλήκτρου 3D Touch θα μπορούσε να εμφανίσει συντομεύσεις για χρήσιμες λειτουργίες ενώ είναι ήδη ανοικτή μια εφαρμογή. Για παράδειγμα, εάν λάβετε ένα SMS ενώ κάνετε περιήγηση στο διαδίκτυο, πιέζοντας δυνατά το 3D Touch, θα μπορούσαν να εμφανίζονται οι έτοιμες απαντήσεις για γρήγορη απόκριση, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε το app των Μηνυμάτων.

home button the end 02

Δεν έχει καταστεί σαφές ακόμη αν ένα πλήκτρο 3D Touch θα έχει άλλα οφέλη, όπως π.χ. έναν λεπτότερο σχεδιασμό για το iPhone. Το ήδη υπάρχον Home Button είναι παλιάς τεχνολογίας και η Apple ποτέ δεν φοβήθηκε να απαλλαγεί από τα παλιά προς όφελος των νέων. Κάπως έτσι εξαφάνισε το CD ROM από το MacBook Pro και με το ίδιο σκεπτικό σκοπεύει να απαλλάξει το iPhone 7 από την υποδοχή των ακουστικών.

Θα πρέπει, πάντως, όλοι να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται μόνο για μια πατέντα, γεγονός που δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ενσωματωθεί σε προσεχείς συσκευές στην πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: «Μήπως έρχεται το τέλος του Home Button για το iPhone;»

Από mirelen.