Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με το ταχύτερο δίκτυο 4G - Galaxy 92 #62

H Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με το ταχύτερο δίκτυο 4G - Galaxy 92 #62
ired.gr

Εάν έχετε μία συσκευή που υποστηρίζει LTE, όπως το iPhone, τότε απολαμβάνετε ταχύτητες καλύτερες και από Wi-Fi.

Εάν και η τεχνολογία LTE πρωτοεμφανίστηκε πριν από 6 χρόνια, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει προχωρήσει πολύ γρήγορα η ανάπτυξη των δικτύων (σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας).

 

Βέβαια εάν συγκρίνουμε την ανάπτυξη των δικτύων LTE με την ανάπτυξη δικτύων άλλων τεχνολογιών (σταθερή τηλεφωνία, optical broadband, cable TV, cellular networks κ.ά.), θα δούμε ότι το LTE επεκτείνεται γρήγορα παγκοσμίως. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αυξάνουν συνέχεια το ποσοστό κάλυψης και την ταχύτητα των δικτύων.

lte galaxy 02

Η OpenSignal δημοσιεύει κάθε τετράμηνο αναφορές με την ταχύτητα και την κάλυψη των δικτύων LTE παγκοσμίως. H Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο μέσο της λίστας που αφορά το ποσοστό κάλυψης δικτύου με 57%. Το ίδιο ποσοστό έχει και η Ιταλία και στο 56% βρίσκεται η Γερμανία. Οι τρεις κορυφαίες χώρες στη λίστα είναι η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και το Hong Kong, με 97%, 90% και 86% αντίστοιχα.

Σε υψηλότερη θέση (18η) βρισκόμαστε στην ταχύτητα των δικτύων LTE με μέσο όρο 19 Mbps. Ενδιαφέρον προκαλεί ότι 6 μήνες πριν ήμασταν στην θέση με 21 Mbps μέσο όρο.

lte galaxy 03

H OpenSignal δίνει στοιχεία για την ταχύτητα και την κάλυψη που προσφέρει κάθε εταιρία κινητής τηλεφωνίας ανά χώρα. Η Cosmote με κάλυψη 58%, βρίσκεται στην 120η θέση. Η Vodafone είναι 7 θέσεις πιο κάτω με κάλυψη 57% και η Wind στην θέση 136 με κάλυψη 56%. Όσο αφορά την ταχύτητα η Cosmote βρίσκεται στην 19η θέση παγκοσμίως σε ταχύτητα δικτύου με 26 Mbps, η Vodafone στην 77η με ταχύτητα 15 Mbps και η Wind στην 122η με 12 Mbps.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον, είναι ότι σύμφωνα με την OpenSignal, τα δίκτυα LTE παγκοσμίως προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες download από τα δίκτυα Wi-Fi.

lte galaxy 01

Προς το παρόν στην Ελλάδα πρέπει να γίνει προσπάθεια να αυξηθεί το ποσοστό κάλυψης που προσφέρουν τα δίκτυα LTE και στη συνέχεια ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών να προσφέρει γρηγορότερες ταχύτητες.

από jericho

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status