Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κρυμμένες ρυθμίσεις των Android smartphones

Οι κρυμμένες ρυθμίσεις των Android smartphones
ired.gr

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις κρυμμένες ρυθμίσεις του Android smartphone με κάποιους κωδικούς.

Τα Android smartphones (και tablets) έχουν κάποιες κρυφές ρυθμίσεις που μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω κάποιων κωδικών.

Να θυμάστε όμως, ότι η χρήση τέτοιων μέσων πρόσβασης σε κρυφές ρυθμίσεις γίνεται με δικό σας ρίσκο. Τις έχουν ανακαλύψει διάφοροι προγραμματιστές καθώς έψαχναν μέσα στον πηγαίο κώδικα της συσκευής τους και τις ανέβασαν σε διάφορες ιστοσελίδες. Αν όμως είστε ο περιπετειώδης τύπος που του αρέσει να σκαλίζει τη συσκευή του - και να σηκώσει και την ευθύνη - τότε, μέσω αυτών των κωδικών, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ρυθμίσεις που είναι κρυμμένες από τον μέσο χρήστη.

Για να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις, θα πρέπει να πατήσετε τα νούμερα και τα σύμβολα στο αριθμητικό πληκτρολόγιο του κινητού σας και μετά να πατήσετε το «τηλεφωνάκι» ή όποιο άλλο πλήκτρο χρησιμοποιείτε για να κάνετε κλήση.

Συνήθως, αφού κάνετε την ενέργεια αυτή, θα εμφανιστεί ένα μενού που θα σας επιτρέπει να «πειράξετε» κάποιες επιλογές της συσκευής σας. Να θυμάστε - το επαναλαμβάνω - ότι το κάνετε με δικό σας κίνδυνο.

android secret settings 01

Δείτε ακόμη: 5 μυστικά που θα κάνουν το smartphone σας ακόμη καλύτερο

Κρυφοί κωδικοί

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από συσκευές που χρησιμοποιούν το Android (ως γνωστόν) και εξυπακούεται ότι οι κωδικοί δεν είναι ίδιοι για όλα, ούτε λειτουργούν σε όλα. Αν δε λειτουργούν για σας, δοκιμάστε να αφαιρέσετε το «#*» ή το «*#*» (χωρίς τα εισαγωγικά), από το τέλος του κωδικού - αλλά και πάλι μπορεί να μην λειτουργήσουν και καθόλου. Αυτό βεβαίως οφείλεται στις ειδικές παραμετροποιήσεις του Android που κάνει ο κάθε κατασκευαστής για τη συσκευή του.

*#*#7594#*#*

Ο παραπάνω κωδικός είναι ένας από τους πιο απλούς, αλλά και χρήσιμους. Μέσω αυτού, επιλέγετε τι θα συμβαίνει όταν πατάτε το πλήκτρο power.

Εξ’ ορισμού, όταν το κάνετε, θα εμφανίζεται ένα μενού που θα ρωτάει αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη silent mode (σίγαση της συσκευής), την aeroplane mode ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τη συσκευή. Η τελευταία μάλιστα επιλογή, απενεργοποιεί τη συσκευή άμεσα χωρίς προηγούμενα βήματα και διαλόγους επιβεβαίωσης.

*#*#4636#*#*

Αυτός είναι ο πιο αποκαλυπτικός κωδικός. Όπως και στη secret mode του iPhone (υπάρχουν κι εκεί κωδικοί αντίστοιχοι), φέρνει στο προσκήνιο μια γκάμα από κρυφές πληροφορίες όσον αφορά το τηλέφωνό σας και τη μπαταρία του.

Όταν τον πληκτρολογήσετε θα δείτε κάποιες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του κινητού, τη χρήση της μπαταρίας, το δίκτυο τηλεφωνίας και Wi-Fi που είναι συνδεδεμένο κλπ. Κάθε συσκευή θα δείξει διαφορετικές πληροφορίες όπως καταλαβαίνετε γιατί και πάλι εξαρτάται από τον κατασκευαστή.

*#*#7780#*#*

Αυτός ο κωδικός θα εκκινήσει τη διαδικασία μιας πλήρους εργοστασιακής επαναφοράς σε όλα τα δεδομένα και ρυθμίσεις του κινητού σας (complete factory data reset).

Περιττό να πούμε, χρησιμοποιείστε τον με προσοχή. Η ενεργοποίησή του, θα διαγράψει πλήρως κάθε δεδομένο, ρύθμιση, εφαρμογή και ό,τι άλλο έχετε στο κινητό σας, επαναφέροντάς το στην κατάσταση που ήταν όταν το αγοράσατε και το ανοίξατε για πρώτη φορά.

Είναι πολύ χρήσιμος κωδικός, για την περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με τη συσκευή σας και θέλετε να την επαναφέρετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να την ελέγξετε. Όπως καταλαβαίνετε, είναι χρήσιμος και στην περίπτωση που θέλετε να χαρίσετε ή να πουλήσετε το κινητό σας και πρέπει να γίνει εργοστασιακή επαναφορά. Στα περισσότερα βέβαια κινητά, η ίδια επιλογή υπάρχει και στο μενού των ρυθμίσεών τους.

*2767*3855#

Αυτή είναι μια πιο ακραία έκδοση του παραπάνω κωδικού.

Η χρήση του, όχι μόνο θα κάνει πλήρη εργοστασιακή επαναφορά στο κινητό σας διαγράφοντας τα πάντα, αλλά θα επανεγκαταστήσει και το εργοστασιακό firmware του κινητού.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, «use with caution».

Δείτε ακόμη: Πόσα από αυτά τα μυστικά του Android ξέρατε;

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status