Ακουστικά iPhone: το πιο υποτιμημένο αξεσουάρ

Ακουστικά iPhone: το πιο υποτιμημένο αξεσουάρ
ired.gr

Το τέλος των ενσύρματων ακουστικών προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα στους χρήστες iPhone, αφού ήταν κάτι που θεωρούσαν δεδομένο για πολλά χρόνια.

Και ενώ μέχρι σήμερα τα θεωρούσαμε ένα απλό αξεσουάρ της συσκευής μας, οι φήμες για τα ακουστικά και το iPhone 7, τα έχουν μετατρέψει σε ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του iPhone.

Δείτε τις πιο χρήσιμες λειτουργίες των ακουστικών της συσκευής σας: Ακουστικά iPhone - Οδηγίες χρήσης

Οι φήμες

iphone earphones review 01

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει στο blog του ired.gr, οι φήμες λένε ότι η Apple σχεδιάζει να «ξεφορτωθεί» την υποδοχή των ακουστικών για να κάνει λεπτότερη την επόμενη συσκευή iPhone ή να βελτιώσει άλλες πτυχές του smartphone. Μια παρόμοια αλλαγή είχε γίνει και με το iPhone 5, το οποίο διαθέτει μια μικρότερη υποδοχή φόρτισης και συγχρονισμού, τη Lighting, η οποία αντικατέστησε το μεγαλύτερο βύσμα που υπήρχε στις προηγούμενες συσκευές. Αυτή τη φορά όμως, αντί να αντικατασταθεί, το βύσμα ακουστικών μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς.

Οι τελευταίες φήμες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ασύρματων ακουστικών με υποστήριξη Li-Fi αλλά δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι η πιθανότητα Bluetooth ακουστικών ή επανασχεδιασμένων EarPods που συνδέονται μέσω της θύρας Lightning.

Η αγωνία

iphone earphones review 02

Και ενώ όλα αυτά παραμένουν φήμες, που σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι επίσημο μέχρι να το ακούσουμε από την ίδια την Apple, είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και παράξενο που ξαφνικά εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ασχολούνται και αγωνιούν για ένα βύσμα των ακουστικών.

Η υποδοχή των ακουστικών ήταν κάτι που δεν μας είχε απασχολήσει ποτέ, στα σοβαρά, όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν κάτι που θεωρούσαμε δεδομένο.

Η ιστορία

iphone earphones review 03

Σίγουρα, όταν εφευρέθηκε, θα είχε εντυπωσιάσει αφού ο χρήστης είχε ξαφνικά την δυνατότητα να ακούσει, απομονωμένος, τη μουσική του. Όμως, πλέον αυτή η τεχνολογία έχει ενσωματωθεί σε όλες τις συσκευές αναπαραγωγής ήχου και δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

Το βύσμα ακουστικών 3,5 χιλιοστών, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, πρωτοεμφανίστηκε το 1960 και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές όταν η Sony κυκλοφόρησε το Walkman, μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής για κασέτα το 1979. Οπότε, όπως κι αν το σκεφτεί κανείς, είναι παράξενο που το iPhone χρησιμοποιεί ακόμη μια τεχνολογία 50 χρόνων.

Οι προβλέψεις

iphone earphones review 04

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η υποδοχή για τα ακουστικά. Επειδή βρίσκονται παντού, σε κάθε συσκευή, δεν χρειάζεται ούτε καν να το σκεφτούμε πριν τοποθετήσουμε τα ακουστικά μας στο βύσμα. Τα χρησιμοποιούμε πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ αλλά δεν δίνουμε ποτέ την απαραίτητη σημασία, ούτε καν όταν τα αγοράζουμε, παρά μόνο αν π.χ. πρόκειται για Bluetooth.

Άραγε θα ξεχαστεί η υποδοχή ακουστικών και θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα; Η αναστάτωση στους χρήστες της Apple είναι εντυπωσιακή σε μια τέτοια προοπτική. Αλλά μην ανησυχείτε. Η Apple έχει ήδη «σκοτώσει» πολλές τεχνολογίες για να τις αντικαταστήσει από κάτι πολύ καλύτερο: CD, δισκέτες, Ethernet χάθηκαν στο παρελθόν. Και επειδή η τεχνολογία Bluetooth γίνεται ολοένα και καλύτερη, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε, αν δούμε τα ασύρματα ακουστικά να γίνονται πιο δημοφιλή.

Από mirelen.