Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασύρματη φόρτιση στο iPhone το 2017

Ασύρματη φόρτιση στο iPhone το 2017
ired.gr

Η Apple μας ετοιμάζει μια καινούργια έκπληξη για το iPhone 7s

Για έναν από τους πολύ δύσκολους γρίφους της εποχής μας, λέγεται ότι ψάχνει να βρει λύση η Apple. Φυσικά μιλάμε για την ασύρματη φόρτιση, η οποία υπάρχει σε ένα πρώιμο στάδιο, αλλά απέχει πολύ από το να τελειοποιηθεί.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ένα. Η ενέργεια που χάνεται κατά την μεταφορά, λόγω της απόστασης. Όσο μεγαλώνει η απόσταση, τόσο μεγαλώνουν και οι απώλειες ενέργειας, με αποτέλεσμα να σπαταλάμε ενέργεια και να αυξάνουμε τον χρόνο φόρτισης αισθητά.

Η Mitsubishi ανακοίνωσε κεραία από νερό θαλάσσης!

Όπως προανέφερα, υπάρχει η δυνατότητα να φορτίσεις ασύρματα τη συσκευή σου. Απλά την τοποθετείς στο ειδικό charging mat και αρχίζει την φόρτιση. Αυτό όμως προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι λύση.

Εφόσον η ασύρματη φόρτιση σημαίνει πως πρέπει να είμαι σπίτι, ας βάλω και το καλώδιο, δεν μου κάνει διαφορά.

wireless charging iphone 01

Αυτό που έχει ουσία, είναι ακριβώς η τεχνολογία την οποία ψάχνει η Apple. Μεταφορά ενέργειας σε απόσταση.

Ακόμα κανείς δεν είναι σίγουρος για το πως ακριβώς θα λυθεί το πρόβλημα. Γνωρίζουμε όμως ότι η Apple έχει ήδη αγοράσει αρκετές καινοτόμες ιδέες και τώρα σίγουρα, ψάχνει τον τρόπο να τις χρησιμοποιήσει και να τις βελτιώσει.

Οι πρώτες φήμες λένε ότι το iPhone 7 θα έχει ασύρματη φόρτιση, είναι όμως πιο πιθανό να δούμε τα πρώτα δείγματα αυτής της τεχνολογίας στο iPhone 7s, που θα βγει τον Σεπτέμβριο του 2017.

Φυσικά αν η Apple τα καταφέρει, αυτή η καινοτομία δεν θα μείνει μόνο στην φόρτιση των iPhone μας, αλλά θα μεταφερθεί σε πολλές ακόμα συσκευές και μηχανήματα (Apple car ίσως;).

Ακόμα και ο Nicolas Tesla στα τέλη του 20 αιώνα είχε προσπαθήσει να βρει λύση στον συγκεκριμένο γρίφο, αλλά για διάφορους λόγους δεν ολοκλήρωσε ποτέ την έρευνά του.

wireless charging iphone 02

Θέλω να ελπίζω ότι η Apple θα καταφέρει να μας “σοκάρει” ευχάριστα ακόμα μια φορά. Και αν πρέπει να εμπιστευτώ μία εταιρεία για να το κάνει αυτό, αυτή σίγουρα θα ήταν η Apple!

7 έξυπνα κόλπα για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

από Karadryan

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status