Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος Samsung SSD στα 2ΤΒ!

Νέος Samsung SSD στα 2ΤΒ!
ired.gr

Η Samsung σπρώχνει τις εξελίξεις στον τομέα των SSD σκληρών δίσκων (Solid State Drives) με τα καινούρια τρομακτικά γρήγορα PCI Express drives (που είναι πάνω σε κάρτες PCI Express), αλλά επίσης δημιουργεί και πιο «παραδοσιακούς» και φορητούς SSD δίσκους. Και παράδειγμα είναι ο νέος φορητός SSD για «κινητά» της σειράς Τ3.

Παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση CES 2016, ο Τ3, και είναι διάδοχος της προηγούμενης σειράς Τ1 (το «Τ» από το Terminator άραγε;), στους φορητούς SSD της εταιρίας. Ο νέος δίσκος θα έχει χωρητικότητα 2ΤΒ, τη διπλάσια από αυτήν της προηγούμενης σειράς Τ1. Η σειρά Τ3 θα περιλαμβάνει επίσης και τους μικρότερους των 250GB, 500GB και 1ΤΒ.

Αυτή η νέα έκδοση φορητών SSD θα έχει μια πιο ανθεκτική μεταλλική θήκη, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι λίγο πιο βαρύς - φθάνει τα 50gr - από τον προκάτοχό του που ήταν κατηγορίας «φτερού» στα 26gr. Η Samsung ισχυρίστηκε ότι κάποιοι χρήστες δήλωσαν πως η ελαφριά πλαστική θήκη του Τ1 έμοιαζε πολύ ψεύτικη για την κατηγορία τιμής του δίσκου.

samsung ssd 2tb 01

Ο Τ3 είναι σχεδιασμένος για να αντέχει σε ακραίες συνθήκες, καθώς μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα την λειτουργία του σε θερμοκρασίες που εκτείνονται από 0 έως 70 βαθμούς Κελσίου. Και η μεταλλική θήκη του τον προστατεύει από πτώσεις ύψους περίπου 2 μέτρων, κάτι που είναι αρκετό για το μέσο(;) χρήστη. Επίσης θα αντέχει σε σοκ μέχρι 1500G(!).

Παρόμοια με τους Τ1, και η νέα σειρά των φορητών SSD θα υποστηρίζει κρυπτογράφηση ασφαλείας AES-256-bit, αλλά θα είναι κατ’ επιλογήν για όσους δεν τη θέλουν. Θα είναι συμβατός με Mac και Windows με παρόμοιες επιδόσεις με αυτές της σειράς Τ1 και επίσης θα υποστηρίζεται και το Android.

Δείτε ακόμη: Πώς να φροντίσετε τους SSD δίσκους

Όσον αφορά τις δυνατότητες σύνδεσης, θα είναι συμβατός με USB 3 αλλά η ίδια η θύρα πάνω στη συσκευή θα είναι τύπου USB-C. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι με το κατάλληλο καλώδιο (Type-C) θα συνδέεται και με συσκευές τύπου USB Type-C, αν το θέλει κάποιος.

Οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί για τη σειρά των φορητών δίσκων Samsung Τ3, η διάθεσή τους αναμένεται στις αρχές του Μαρτίου του 2016, άρα, πιθανότατα, οι τιμές ανά περιοχή, θα γίνουν γνωστές κάπου μέσα στον επόμενο μήνα.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Δείτε ακόμη: Δίσκος SSD 16ΤΒ με απίστευτες ταχύτητες!

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status