Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί και πώς να αποφύγετε το link που κρασάρει το Safari

Γιατί και πώς να αποφύγετε το link που κρασάρει το Safari
ired.gr

Μια ιστοσελίδα κρασάρει τον web browser και ενδεχομένως να προκαλέσει την επανεκκίνηση της συσκευής σας.

Η εν λόγω σύνδεση, την οποία θα δείτε στη φωτογραφία, αλλά επιλέξαμε να μη τη γράψουμε στο κείμενο ώστε να μην την πατήσετε κατά λάθος, προκαλεί το ίδιο πρόβλημα τόσο σε iPhone και iPad αλλά και στο Safari στα Mac. Υπάρχει μάλιστα περίπτωση να αφορά και Android συσκευές.

safari crash 01

Σε ορισμένες συσκευές, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και επανεκκίνηση. Το όνομα της ιστοσελίδας προδίδει από μόνο του το τι θέλει να κάνει αλλά το link μπορεί εύκολα να μεταμφιεστεί σε σύντομη ηλεκτρονική διεύθυνση bit.ly. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να κάνουν το λάθος κλικ και να κάποιους άλλους να μοιράζονται το link θέλοντας να κάνουν ένα αστείο ή μια φάρσα στους φίλους τους. Αν και o σύνδεσμος υποτίθεται ότι έχει στόχο μόνο το Safari, καλό θα ήταν να αποφεύγεται και σε άλλους browsers, όπως τον Chrome και τον Firefox.

safari crash 02

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο iOS. Τον Μάιο του 2015, στέλνοντας μια συγκεκριμένη ομάδα αραβικών χαρακτήρων σε κινητό iPhone προκαλούνταν κρασάρισμα της συσκευής. Η Apple είναι ενήμερη και για αυτό το bug και βρίσκεται σε ανεύρεση λύσης.

Διαβάστε επίσης: «Η Apple διορθώνει το bug στα μηνύματα που προκαλεί την επανεκκίνηση των συσκευών»

Πώς λειτουργούν αυτοί οι σύνδεσμοι

Πατώντας στο link οδηγούμαστε σε μια ιστοσελίδα, η οποία τρέχει ένα μικροσκοπικό κομμάτι κώδικα για να υπερφορτώσει ένα από τα API’s (application program interface) με αποτέλεσμα το τηλέφωνο να «συντριβεί».

Εκτός από το να χάσει κανείς κάτι που δεν είχε προλάβει να σώσει ή την πρόοδο σε κάποιο από τα παιχνίδια που εκτελούνται στο παρασκήνιο, το να κάνει κάποιος κλικ στον σύνδεσμο δεν θα προκαλέσει καμία μόνιμη βλάβη. Παρόλαυτα, είναι πάντα προτιμότερο να μην επιλέγετε να πατάτε κλικ σε «περίεργους» συνδέσμους που εμφανίζονται στα social media.

Στο iOS, πατήστε παρατεταμένα πάνω στο σύνδεσμο για να δείτε την πλήρη διεύθυνση URL. Εάν έχετε iPhone 6s ή 6s Plus, μην πιέσετε αρκετά γιατί θα ενεργοποιήσετε το 3D Touch.

Σε OS X, πηγαίνετε το ποντίκι πάνω από το σύνδεσμο για να δείτε την πλήρη διεύθυνση.

Γενικά αποφεύγετε να πατάτε σε συντομευμένες συνδέσεις (bit.ly) γιατί ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε τι κρύβετε από πίσω.

Ούτως ή άλλως, μη πατάτε κλικ σε συνδέσμους που φαίνονται ύποπτοι.

Διαβάστε επίσης: «Απρόσμενη επανεκκίνηση του iPhone προκαλεί μήνυμα με ειδικούς χαρακτήρες»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status