Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1$ δις το deal μεταξύ Google και Apple

1$ δις το deal μεταξύ Google και Apple
ired.gr

Διέρρευσε το ποσό που πληρώνει η Google στην Apple για να παραμείνει το Google Search ως default μηχανή αναζήτησης στις συσκευές iOS. Και είναι αστρονομικό!

Δεν είναι μυστικό ότι η Google πληρώνει στην Apple εκατομμύρια δολάρια για να κρατήσει το Google Search ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε όλες τις συσκευές iOS. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, παρέμενε ασαφές το ακριβές ποσό.

google apple deal 01

To ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε, μέσω ενός εγγράφου από τη δικαστική διαμάχη της Oracle με τη Google, ότι η Google κατέβαλε στην Apple το εντυπωσιακό ποσό του 1$ δις to 2014. Το έγγραφο επίσης αναφέρει ότι το μερίδιο εσόδων ήταν 34% αλλά δεν είναι σαφές εάν και αυτό το ποσοστό καταβλήθηκε στην Apple.

Διαβάστε επίσης: «Αλλάξτε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης Safari»

Μια τέτοιου είδους οικονομική συμφωνία μεταξύ της Apple και της Google είναι πολύ σημαντική και έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα και όταν τα στοιχεία δημοσιοποιούνται, αυτό θα μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τους όρους διαπραγμάτευσης με άλλες εταιρείες.

google apple deal 02Πολλές εκθέσεις, τα τελευταία δύο χρόνια, αναφέρουν ότι η συμφωνία της Google με την Apple για το Google Search θα έληγε το 2015 και ότι η Apple ήταν σε συνομιλίες με τη Microsoft και τη Yahoo. Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, η συνεργασία τους ανανεώθηκε για άλλον έναν τουλάχιστον χρόνο.

Εσείς πιστεύετε ότι η Apple θα πρέπει να αλλάξει το Google Search για το Yahoo Search ή το Bing;

Διαβάστε επίσης: «Τι θα γίνει εάν η Apple απομακρύνει τη μηχανή αναζήτησης της Google;»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status