Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυπνώντας “ευχάριστα” με το smartphone σας!

Ξυπνώντας “ευχάριστα” με το smartphone σας!
ired.gr

Η Microsoft υπόσχεται λύση, στο πρόβλημα του πρωινού ξυπνήματος.

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία καταφέρνει να μας κρατάει ξύπνιους το βράδυ. Είτε με μεταμεσονύκτιες κλήσεις είτε λόγο μπλε φωτός στην οθόνη, τα smartphone μας, έχουν να λογοδοτήσουν για πολλές νύχτες αϋπνίας.

Ήρθε η ώρα της εξιλέωσης, αφού πλέον υπόσχονται, σε όσους από εμάς δυσκολεύονται να ξυπνήσουν, ένα σίγουρο ξύπνημα.

smart iphone alarm 01

Ξεχάστε τα συμβατικά ξυπνητήρια που έχετε συνηθίσει να κλείνετε και να συνεχίζετε τον ύπνο. Η Microsoft ετοιμάζει ένα ξυπνητήρι-app, από το οποίο δεν θα μπορείτε να “ξεφύγετε” τόσο απλά. Το εν λόγο ξυπνητήρι, ονομάζεται Mimicker alarm και για να κλείσει, σας επιβάλλει μία μικρή εργασία που έχει στόχο να σας ξυπνήσει.

Ένα δείγμα των πραγμάτων που κάνετε, είναι να βγάλετε μια selfie, να λύσετε έναν μικρό χρωματικό γρίφο ή να πείτε φωναχτά έναν γλωσσοδέτη.

Καταγράψτε τα βήματά σας μόνο με ένα smartphone

Η Microsoft δηλώνει ότι το Mimicker alarm και τα παιχνίδια του, είναι άκρως αποτελεσματικά και διασκεδαστικά.

Οι δημιουργοί του Mimicker alarm, δοκίμασαν το ξυπνητήρι στον εαυτό τους και δηλώνουν ότι οι μικροεργασίες που σου επιβάλλει λειτουργούν άψογα. Είναι εύκολες για να πραγματοποιηθούν την στιγμή του ξυπνήματος, αλλά και αρκετά απαιτητικές για να μην επιτρέψουν να ξανακοιμηθείς.

smart iphone alarm 02

Προσωπικά θέλω να ελπίζω ότι είναι τουλάχιστον αποτελεσματικά, γιατί το πρωινό ξύπνημα δεν μπορεί να γίνει διασκεδαστικό εύκολα. Ιδιαίτερα όταν πρέπει να λύσεις έναν γλωσσοδέτη, πριν πιεις μια γουλιά καφέ.

Στην αγορά κυκλοφορούν ήδη προγράμματα και συσκευές με στόχο να λύσουν τον “γρίφο” του πρωινού ξυπνήματος, άλλα με προσέγγιση software, όπως η Microsoft και άλλα με προσέγγιση hardware.

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα είναι το Ruggie. Το Ruggie, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή στο kickstarter, είναι ένα ξυπνητήρι χαλάκι, το οποίο δεν σταματάει να χτυπάει, παρά μόνο όταν σηκωθείτε όρθιοι και πατήσετε και με τα 2 πόδια πάνω του.

Διαλέξτε το κατάλληλο iPad για εσάς.

Εάν είστε δύσκολος στο ξύπνημα και χρήστης Android, τότε προτείνω να το δοκιμάσετε. Απλά, δεν μπορώ να εγγυηθώ για την ασφάλεια της συσκευής σας, αν την πετάξετε από το παράθυρο...

smart iphone alarm 03

Για τους χρήστες iPhone βέβαια, έχουμε να προτείνουμε ένα εξίσου αποτελεσματικό και “ευχάριστο” ξυπνητήρι, το Carrot. Το Carrot, διαθέτει γυναικεία φωνή και μπορεί να σας τραγουδήσει, να βάλει μουσική και να σας επιβραβεύσει αν σηκώνεστε γρήγορα.

Όταν έρθει η επίμαχη ώρα να ξυπνήσετε, θα ξεκινήσει να χτυπάει μελωδικά και θα σας παρουσιάσει με 2 επιλογές ξύπνησα ή κοιμάμαι. Αν επιλέξετε το πρώτο, θα σας ζητήσει να κάνετε μερικά εύκολα παιχνίδια στην οθόνη σας και θα σταματήσει. Η δεύτερη επιλογή βέβαια, έχει σαφώς πιο πολύ ενδιαφέρον, αφού όσο εσείς κοιμάστε, το Carrot θυμώνει και όταν θυμώνει, φωνάζει.. Πέρα του ότι σιγά σιγά η ένταση (και η γκρίνια..) αυξάνεται, οι γρίφοι που θα σας ζητηθούν να ολοκληρώσετε, αφού αποφασίσετε να το κλείσετε, θα είναι δυσκολότεροι και περισσότεροι.

από Karadryan

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status