Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Nintendo 64 και το Playstation έρχονται στο Mac OS X χάρη στο OpenEmu

Το Nintendo 64 και το Playstation έρχονται στο Mac OS X χάρη στο OpenEmu
ired.gr

Νέοι Emulators προσφέρουν τη δυνατότητα προσομοίωσης θρυλικών παιχνιδομηχανών στο Mac.

Το Mac πάντα είχε καλές επιδόσεις στην προσομοίωση γνωστών παλαιότερων παιχνιδομηχανών μέσω emulators και τώρα, ο καλύτερος emulator για το Mac, ο OpenEmu, έγινε ακόμη καλύτερος, περιλαμβάνοντας προσομοιώσεις για δύο ακόμη ρετρό παιχνιδομηχανές: το Nintendo 64 και το Playstation 1.

Η υποστήριξη των PS1 και Ν64 είναι μια επιπλέον προσθήκη στις πολλές κονσόλες του παρελθόντος που υποστηρίζει ο OpenEmu, οπότε, αν είστε οπαδός των προσομοιωτών και του retro gaming, δε θα θέλατε να χάσετε αυτή την αναβάθμιση.

mac ope emu ps1 n64 01

Δείτε ακόμη: Xbox One vs PS4: Ποιος είναι ο νικητής

Και τι καλύτερο από το να ξεσκονίσετε την παλιά σας βιβλιοθήκη των παλιών Ν64 ή PS1 παιχνιδιών και να απολαύσετε και πάλι αυτές τις θρυλικές στιγμές που προσέφεραν παιχνίδια όπως τα Final Fantasy 7, Chrono Cross, Zelda Ocarina of Time και Donkey Kong στο Mac σας με καταπληκτικές επιδόσεις. Το OpenEmu θα τα αναπαράγει άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αποκτήστε το OpenEmu από τον κατασκευαστή του εδώ. Είναι δωρεάν και συμβατό με κάθε έκδοση μοντέρνα του Mac OS X.

Το OpenEmu περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών Indie-Homebrew (από ανεξάρτητους κατασκευαστές που δεν πολυ-κυκλοφόρησαν) τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε μέσα από τον ίδιο τον προσομοιωτή. Πέρα από αυτά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας παιχνίδια ή να βρείτε-κατεβάσετε παιχνίδια από αλλού - κάτι που είναι σύνηθες με τους προσομοιωτές. Ευτυχώς, όσοι έχετε παλιά CD Playstation 1 είναι αρκετά εύκολο να τα αναπαράγετε ή να μετατρέψετε τις ROMs των παιχνιδιών (δείτε οδηγό εδώ), ενώ για το Nintendo 64 είναι λίγο πιο πολύπλοκη η διαδικασία. Και αυτό γιατί τα cartridges του Ν64 δεν μπορούν να διαβαστούν και μεταφερθούν από ένα κλασικό CD-DVD, αλλά και πάλι υπάρχει τρόπος.

Παρακάτω βλέπετε μια εικόνα του γνωστού PSX RPG Chrono Cross.

mac ope emu ps1 n64 04

Δείτε ακόμη: Το PS4 είναι ο βασιλιάς του Gaming

Το interface του OpenEmu είναι εύκολο στην πλοήγηση και μπορεί να διαχειριστεί μια μεγάλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών εύκολα, χωρίζοντας και κατηγοριοποιώντας τα παιχνίδια ανάλογα με τις κονσόλες τους.

mac ope emu ps1 n64 05

Ο προσομοιωτής του Nintendo 64 λειτουργεί άψογα και δεν παρουσιάζει τα διάφορα προβλήματα εικόνας και ήχου που παρουσιάζονται σε άλλους αντίστοιχους.

mac ope emu ps1 n64 06

Θα διασκεδάσετε πολύ με το OpenEmu ιδιαίτερα αν έχετε κι ένα gamepad και μάλιστα, η εφαρμογή υποστηρίζει οποιοδήποτε USB ή Bluetooth gamepad μπορείτε να σκεφτείτε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τα gamepad των Playstation 3 και 4, αν έχετε κάποιο από αυτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και XBOX gamepad, αλλά θα χρειαστείτε ειδικευμένο επιπλέον hardware και είναι πολύ πιο εύκολο και φθηνό να αγοράσετε απλά ένα φθηνό USB gamepad. Από τη στιγμή που συνδέσετε το gamepad σας, μπορείτε να κάνετε τις ρυθμίσεις του μέσα από το μενού ρύθμισης της κάθε παιχνιδοσκονσόλας που υποστηρίζει ο OpenEmu.

Δείτε ακόμη: Πώς να συνδέσετε ένα PS3 controller στο Mac σας

Και βέβαια, πέρα από τα PS1 και Ν64 παιχνίδια, εξίσου άριστα αναπαράγονται και τα παιχνίδια του SNES.

mac ope emu ps1 n64 07

Με υψηλές επιδόσεις, μεγάλη ποικιλία γραφικών φίλτρων, ευρεία συμβατότητα παιχνιδιών από διάφορες κονσόλες, αποθήκευση κατάστασης και παιχνιδιού, απεικόνιση πλήρους οθόνης και παραθύρου, εξαιρετικό interface βιβλιοθήκης παιχνιδιών, υποστήριξη κάθε είδους USB και Bluetooth gamepad και επιπλέον τόνους παιχνιδιών και κονσολών όπως Nintendo, Super Nintendo, Genesis, Game Gear, Game Boy, Game Boy Advanced, Game Boy DS, Atari, NeoGEO, Nintendo 64 και Playstation 1, ο OpenEmu είναι ο απόλυτος βασιλιάς των προσομοιωτών για το Mac.

Καλή διασκέδαση.

Δείτε ακόμη: Οι οθόνες φόρτωσης των βιντεοπαιχνιδιών σύντομα θα γίνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status