Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο, 12ιντσο Samsung Galaxy TabPro S: ένα μηχάνημα 2-σε-1

Νέο, 12ιντσο Samsung Galaxy TabPro S: ένα μηχάνημα 2-σε-1
ired.gr

Η Samsung μπαίνει δυναμικά στο χώρο των Windows υβριδικών.

Είδαμε το Microsoft Surface Pro 4 - το νέο Windows 10 τάμπλετ. Επίσης έχει κυκλοφορήσει και το HP's Spectre X2 στο χώρο των Windows 10 tablets. Και βέβαια έρχονται συνεχώς νεότερα μοντέλα σε μικρότερα και πιο «κλασικά» μεγέθη (7-10 ίντσες). Τα 12-ιντσα όμως εξακολουθούν να είναι ελάχιστα. Σ’ αυτό το χώρο λοιπόν, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της η Samsung και πάλι (είχε ήδη κυκλοφορήσει ένα «χλιαρό» Android 12-ιντσο με το ίδιο όνομα - Samsung Galaxy TabPro ).

Όμως τώρα, αποφάσισε να κάνει μια πιο προχωρημένη κίνηση και να μπει στο χώρο των Windows 10. Παρουσίασε λοιπόν το Galaxy TabPro S - όπου S είναι το διακριτικό που το ξεχωρίζει από το προηγούμενο Android μοντέλο. Το νέο 12-ιντσο τάμπλετ της Samsung είναι ένα υπέρ-λεπτό, υπέρ-φορητό και υπέροχο σχεδιαστικά «μηχανάκι» που μπορεί να αφαιρέσει τις κακές εντυπώσεις του Android αδελφού του και να κερδίσει πολλούς πόντους για τη Samsung και μάλιστα σε ένα χώρο (Windows) που ποτέ πριν δεν είχε εισέλθει.

Δείτε ακόμη: Google Pixel C: εμπρός στο δρόμο που χάραξε το iPad Pro.

galaxy tabpro s 01

Και όπως το δηλωτικό «Pro» δείχνει, το νέο Galaxy TabPro S είναι ανώτερο, μεγαλύτερο και πολύ καλύτερο από τα «απλά» Galaxy Tab S μοντέλα της εταιρίας. Η Samsung αντικατέστησε τα φτηνά πλαστικά του προηγούμενου μοντέλου με ένα στιβαρό σασί από κράμα μαγνησίου, που προσφέρει σιγουριά στο κράτημα και δεν τρίζει από το βάρος, όπως έκαναν τα πλαστικά του αδελφού Android 12-ιντσου. Στο κράτημα δείχνει πραγματικά υπέροχο και σταθερό.

Τώρα όσον αφορά την «ιπποδύναμη», εδώ δεν θα μας εκπλήξει ιδιαίτερα. Ο επεξεργαστής είναι ένας από τους 6ης γενιάς Intel dual-core Core M, χρονισμένος στα 2,2 Ghz, συνοδευόμενος με 4 GB μνήμης RAM και, είτε 128 GB, είτε 256 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου σε SSD δίσκο. Μάλλον «τσουρούτικα» πράγματα, εν συγκρίσει με ένα θηριώδες Surface Pro 4.

Βέβαια, αν μάλιστα σκεφτούμε ότι τα Windows 10 είναι τόσο ευέλικτα ώστε να λειτουργούν ακόμη και σε φθηνά τάμπλετ με 1 GB μνήμης, το «configuration» του Galaxy TabPro S, κάθε άλλο παρά αδύναμο είναι. Σίγουρα θα σας υπερκαλύψει σε οποιαδήποτε συνήθη εργασία, όπως το σερφάρισμα στο Internet, η συγγραφή κειμένων στο Word, η παρακολούθηση ταινιών, ακρόαση μουσικής, επεξεργασία φωτογραφιών κλπ.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Apple iPad Pro

galaxy tabpro s 02

Όσον αφορά τα τελευταία που αναφέραμε (ταινίες, φωτογραφίες), εδώ είναι που θα δείτε τη διαφορά, καθώς το Galaxy TabPro S είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή με μια εκθαμβωτική οθόνη Super AMOLED που πραγματικά εκπλήσσει με την ομορφιά και τη ζωντάνια των χρωμάτων της και την ανάλυση των 2560Χ1440 pixel (2Κ). Συνεπικουρούμενο και από το (συμπεριλαμβανόμενο) πληκτρολόγιο-θήκη, κάνει την εργασία με το τάμπλετ ακόμη πιο απρόσκοπτη και εύκολη, μεταφέροντάς το στο χώρο των υβριδικών 2-σε-1 μηχανημάτων.

Αυτό που επίσης είναι ενδιαφέρον και ίσως περίεργο, είναι το πόσο μη-PC δείχνει αυτό το τάμπλετ. Με πάχος μόλις 6,3mm, είναι λεπτότερο, όχι μόνο από το Surface Pro 4, αλλά και από το iPad Pro. Και μάλιστα η Samsung αντάλλαξε το σύνηθες σύστημα φόρτισης που χρησιμοποιεί αλλού με μία θύρα USB Type-C για να φορτίζει την 5.200mAh μπαταρία του. Και όλα αυτά σε μια συσκευασία βάρους περίπου 800gr - χαρμόσυνα νέα για τον ώμο μας. Επιπρόσθετα υπάρχουν δύο κάμερες των 5 megapixel η κάθε μία (μία μπρος, μία πίσω) με πολύ καλή απόκριση, όσο κι αν θα φαίνεται πάντα παράξενο να σηκώνει κανείς ένα 12-ιντσο τάμπλετ για να τραβήξει selfie. Επίσης, η Samsung εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε ένα σύστημα δικτύωσης LTE που να λειτουργεί παγκοσμίως, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα είναι έτοιμο.

galaxy tabpro s 03

Τώρα, όσον αφορά την παραγωγικότητα, το Samsung Galaxy TabPro S, αποδίδει, όπως είπαμε, εξαιρετικά. Συνδέστε το πληκτρολόγιο-θήκη (μαγνητικής σύνδεσης) και ανασηκώστε το σαν ένα κανονικό λάπτοπ για να γράψετε κείμενα ή να κάνετε οποιαδήποτε άλλη παραγωγική εργασία. Τα πλήκτρα έχουν μέτρια απόκριση στην αφή, αλλά το μέγεθός τους είναι ικανοποιητικό κι έτσι αποφεύγονται τα πολλά λάθη στην πληκτρολόγηση.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Microsoft Surface Book

Επιπλέον, υπάρχει μία κάρτα δικτύου NFC (Near Field Connection) που επιτρέπει ένα από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά του Galaxy TabPro S: τη σύνδεσή του και το συγχρονισμό του με ένα smartphone Samsung και την τοποθέτησή του πάνω στο (μεγάλο) χώρο του trackpad στο πληκτρολόγιο. Μπορούμε έτσι να χρησιμοποιούμε το κινητό μας σαν συσκευή κλειδώματος-εισόδου στο Galaxy TabPro S και, αν έχει το smartphone αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος, τότε θα καταπλήξουμε τους πάντες. Πόσο «cool» είναι αυτό; Και γλιτώνουμε και τη συμπλήρωση βαρετών συνθηματικών.

galaxy tabpro s 04

Έχουμε απλώς «ξύσει» την επιφάνεια των «χαρισμάτων» του Galaxy TabPro S ως εδώ και, αν και το Galaxy TabPro S δεν είναι θηριωδών δυνατοτήτων όπως ένα Surface Pro 4, φαίνεται να έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρίσματα που θα το κάνουν τελικά να ξεχωρίσει από το «σωρό» σε ένα χώρο σκληρού ανταγωνισμού. Ό,τι μπορεί να υστερείται σε δύναμη, το κερδίζει σε ποιότητα, σχεδίαση, οθόνη, ευχρηστία και φορητότητα, χαρακτηριστικά που δύσκολα θα προσπεράσει κανείς αδιάφορα - ειδικά αν το κρατήσει για λίγο στα χέρια του. Το περιμένουμε κάπου μέσα στο Φεβρουάριο. Για περισσότερα δείτε και στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status