Λύση στο πρόβλημα με τη μπαταρία στο iPhone 6s

Λύση στο πρόβλημα με τη μπαταρία στο iPhone 6s
ired.gr

Να γιατί o δείκτης της μπαταρίας σε ορισμένες συσκευές iPhone 6s και 6s Plus είναι ανακριβής. Ευτυχώς υπάρχει λύση.

Ορισμένοι χρήστες iPhone 6s και 6s Plus παραπονιούνται ότι οι συσκευές τους σβήνουν ξαφνικά από μπαταρία, χωρίς προειδοποίηση. Μάλιστα, πολλοί έχουν μοιραστεί το πρόβλημά τους στο φόρουμ υποστήριξης της Apple, περιγράφοντας την εμπειρία τους: για μια στιγμή ο δείκτης της μπαταρίας δείχνει μια σχεδόν πλήρη φόρτιση και το επόμενο λεπτό η μπαταρία κλείνει λόγω άδειας μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης: «Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μπαταρία του iPhone»

Και ενώ οι καταγγελίες σχετικά με το πρόβλημα χρονολογούνται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οι συσκευές πρωτο-κυκλοφόρησαν, η Apple μόλις πριν από λίγες ημέρες παραδέχτηκε ότι φαίνεται να υπάρχει ένα σφάλμα του λογισμικού iOS 9, το οποίο αναφέρει εσφαλμένα τα επίπεδα της μπαταρίας στις δυο νέες συσκευές. Σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης, το θέμα φαίνεται να συμβαίνει μόνο σε όσους χρήστες έχουν αλλάξει την ώρα ή την ζώνη ώρας χειροκίνητα σε ένα iPhone.

Διαβάστε επίσης: «Battery Life: Ένα χαρακτηριστικό που η Apple δεν βελτίωσε στο iPhone 6s και 6s Plus»

iphone 6 battery issue 01

Για την επίλυση του προβλήματος, η Apple προτείνει δυο επιλογές αντιμετώπισης.

Καταρχάς, δοκιμάστε ένα “hard reset” στο iPhone σας (κρατήστε το power και το sleep button πατημένα μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple).

Εάν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, η Apple προτείνει να ακολουθήσετε την εξής διαδρομή: Ρυθμίσεις > Γενικά > Ημερομηνία & ώρα. Βεβαιωθείτε ότι η «αυτόματη ρύθμιση» είναι ενεργοποιημένη.

iphone 6 battery issue 02

Ως τελευταία λύση, η Apple ζητάει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών για περαιτέρω αντιμετώπιση του προβλήματος. Η Apple διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι είναι ενήμερη για το θέμα και εργάζεται για μια λύση αλλά δεν αναφέρει χρονικό πλαίσιο για την επίλυση. Κανείς, επίσης, δεν γνωρίζει αν το πρόβλημα θα λυθεί με την έλευση του iOS 9.3 ή αν θα κυκλοφορήσει διορθωτικό patch νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: «Μαγειρεύεται το iOS 9.3»



Από mirelen.