Night Shift, η καινούργια λειτουργία για συσκευές iOS!

Night Shift, η καινούργια λειτουργία για συσκευές iOS!
ired.gr

Γιατί και πως να ενεργοποιήσετε το Night Shift.

Μία πολύ σημαντική λειτουργία η οποία έρχεται στο πολυαναμενόμενο iOS 9.3, είναι αυτή του Night Shift.

To Night Shift μας επιτρέπει να αλλάξουμε την κλασική χρωματική παλέτα του iPhone μας, με μία θερμότερη.

nightshift 01

Αυτή η επιλογή, παρότι ίσως ακούγεται απλή, είναι πολύ σημαντική. Για να σας εξηγήσουμε το γιατί, θα πρέπει να σας πούμε δυο λόγια για το μπλε φως.

Το μπλε φως, είναι το χρώμα που χρησιμοποιείται στις οθόνες των ηλεκτρονικών μας συσκευών και τους προσδίδει ευκρίνεια και λαμπρότητα. Ουσιαστικά αυτό το χρώμα μας τραβάει την προσοχή και μας “ξυπνάει”, αφού μας θυμίζει ένα λαμπρό πρωινό.

Διαβάστε ακόμα: Πώς να περιορίσετε την κατανάλωση μπαταρίας λόγω Facebook;

Δυστυχώς όμως, όταν δεχόμαστε μπλε φως, κατά την διάρκεια της νύχτας, το βιολογικό μας ρολόι μπερδεύεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να δημιουργούνται δυσκολίες στον ύπνο.

Όταν ενεργοποιούμε την λειτουργία του Night Shift, η χρωματική παλέτα αλλάζει και το μπλε φως αντικαθίσταται με ένα πιο θερμό, κίτρινο χρώμα, που μας χαλαρώνει και μας προετοιμάζει για ύπνο.

Συμβατότητα: Η λειτουργία Night Shift δεν είναι συμβατή με όλες τις συσκευές. Πρέπει να έχετε iPhone 5s ή νεότερο μοντέλο, iPad Air, iPad Pro και iPad mini 2 ή νεότερη συσκευή.

Πως ενεργοποιούμε το Night Shift

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Night Shift, εμείς προτείνουμε να επιλέξετε αυτόν που σας εξυπηρετεί περισσότερο.

Για να το ενεργοποιήσετε άμεσα, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη και Φωτεινότητα και ενεργοποιήστε την επιλογή “Μείωση μπλε φωτός”. Χωρίς να ορίσετε κάποιο πρόγραμμα, το iPhone σας θα το απενεργοποιήσει αυτόματα το πρωί.

Για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη και Φωτεινότητα και χωρίς να ενεργοποιήσετε την επιλογή μείωσης του μπλε φωτός, πατήστε την επιλογή “Ανατολή έως Δύση του ηλίου”. Με αυτή την επιλογή, το iPhone σας θα ενεργοποιεί και θα απενεργοποιεί αυτόματα το Night Shift, με βάση τον ηλιακό κύκλο.

Φυσικά, σας δίνεται η δυνατότητα να ορίσετε και το δικό σας πρόγραμμα, πηγαίνοντας Ρυθμίσεις > Οθόνη και Φωτεινότητα > Πρόγραμμα και θέτοντας τις ώρες έναρξης και λήξης του Night Shift.

nightshift 02

Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε την χρωματική παλέτα του Night Shift, για να την θέσετε στο ακριβές σημείο που προτιμάτε.

Αυτό γίνεται πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Οθόνη και Φωτεινότητα και μετακινώντας την μπάρα προς θερμότερο ή ψυχρότερο χρώμα.

Δείτε επίσης: «Μαγειρεύεται» το iOS 9.3

από Karadryan