Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσο «υπεράνω» είναι η Apple αν ετοιμάζει ένα «move to Android» app;

Πόσο «υπεράνω» είναι η Apple αν ετοιμάζει ένα «move to Android» app;
ired.gr

Κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Apple αναπτύσσει μια εφαρμογή για να κάνει ευκολότερη τη μετάβαση από iOS σε Android.

Η Apple φέρεται να αναπτύσσει ένα εργαλείο που θα επιτρέψει στους χρήστες να στραφούν εύκολα σε Android από iOS συσκευές.

via GIPHY

Τον περασμένο χρόνο, κυκλοφόρησε το Move to iOS, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες Android να μετακινήσουν εύκολα επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες και ημερολόγια στο iOS, όταν αποκτήσουν ένα iPhone. Τώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, μια νέα εφαρμογή που κάνει το αντίθετο, θα βοηθήσει τους χρήστες iPhone να μεταπηδήσουν σε συσκευή Android.

Διαβάστε επίσης: «Move to iOS, app για εύκολη αλλαγή από Android σε iOS»

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη κίνηση, λαμβάνοντας υπόψη την πίστη της Apple στη δύναμη του brand της και την πεποίθηση του Steve Jobs ότι η εταιρεία θα πρέπει να βρίσκει τρόπους να «κλειδώνει» τους χρήστες στο οικοσύστημά της, προκειμένου να διασφαλίσει την μελλοντική της επιτυχία.

Apple app move to Android 01

Ωστόσο, θεωρείται ότι η νέα εφαρμογή θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της πίεσης από ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι οποίες έχουν προβληματιστεί από το μικρό αριθμό χρηστών Apple που μεταβαίνουν σε Android, εν μέρει λόγω της δυσκολίας της μετακίνησης μεταξύ των συσκευών. Η έλλειψη μιας εύκολης εναλλαγής εξασθενεί τις διαπραγματεύσεις και τα συμβόλαια, αφού η Apple κυριαρχεί σε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς τηλεφώνων.

Apple app move to Android 02

Προς το παρόν, η Apple αρνείται ότι ετοιμάζει μια τέτοιου είδους εφαρμογή και διέλυσε τις φήμες δηλώνοντας μέσω εκπροσώπου της ότι είναι απόλυτα επικεντρωμένοι στην εναλλαγή χρηστών από Android σε iPhone.

Διαβάστε επίσης: «Apple Music vs Spotify»

Η Apple είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν προβλήματα στην Ευρώπη, μετά από κατηγορίες για τις επιχειρηματικές της πρακτικές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ερευνήσει ισχυρισμούς ότι η Apple είχε συνωμοτήσει με τις δισκογραφικές εταιρείες ώστε να σταματήσουν τις δωρεάν διαφημίσεις σε streaming υπηρεσίες μουσικής, όπως το Spotify, δίνοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη δική τους, επί πληρωμή, υπηρεσία Apple Music. Οι ευρωπαϊκές αρχές δεν ανακάλυψαν κάποιο στοιχείο παράνομης δραστηριότητας αλλά δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το θέμα.

Apple app move to Android 03

Αλλά, μεγάλη κριτική είχε δεχτεί και το 2013, για τους ασυνήθιστα αυστηρούς όρους στα συμβόλαιά της, τα οποία προκαλούσαν μεγάλη δυσκολία στις άλλες εταιρείες κινητών να τα ανταγωνιστούν. Μεταξύ των όρων, η Apple φέρεται να καθόριζε μια ποσόστωση για το πόσα iPhone πρέπει να πουλήσει ένας φορέας κινητής τηλεφωνίας σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εάν το ποσοστό αυτό δεν είχε καλυφθεί, οι φορείς θα έπρεπε να πληρώσουν στην Apple τα χρήματα για τις συσκευές που δεν είχαν πουληθεί.

Διαβάστε επίσης: «Είναι έτοιμη η Apple να γίνει πάροχος κινητής τηλεφωνίας;»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status