Εκτύπωση αυτής της σελίδας

The Jaq: φορτίστε το κινητό σας αιώνια

The Jaq: φορτίστε το κινητό σας αιώνια
ired.gr

Αν έχετε νερό κι αλάτι, αυτή η μπαταρία θα φορτίζει το κινητό σας για πάντα.

Το γνωστότερο, μονιμότερο και σταθερότερο παράπονο όσον αφορά τα smartphone, είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Ίσως όμως ψάχνουμε την απάντηση σε λάθος μέρος. Η ασύρματη φόρτιση μπορεί να μην επικρατήσει τελικά, οι εναλλασσόμενες μπαταρίες όλο και σπανίζουν και οι εξωτερικοί φορτιστές-μπαταρίες ή θήκες με μπαταρίες είναι άκομψα κατασκευάσματα.

Όμως τι θα λέγατε για κυψελίδες καυσίμου (fuel cell); Ο Bjorn Westerholm, CEO της MyFC JAQ λέει:

«Δημιουργήσαμε την πιο ισχυρή μονάδα καυσίμου στον κόσμο και είναι και φορητή»

the jaq salt and water battery case 01

Η MyFC JAQ είναι ένα νέο προϊόν που προέρχεται από τη Σουηδία, και που επιτρέπει την φόρτιση του κινητού σας με τη χρήση μιας απλής και σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας κυψελίδας καυσίμου, που τη γεμίζετε με νερό και άλατα. Το προϊόν αποτελείται από μια μικρή και όμορφη μεταλλική θήκη που χωράει στην τσέπη μας. Μέσα σε αυτήν, τοποθετούμε μια λεπτή πλαστική κυψελίδα καυσίμου, η οποία ξεκινάει τη χημική αντίδραση, που θα παράγει την ισχύ φόρτισης που χρειαζόμαστε. Κάθε κυψελίδα είναι αρκετή για μια φόρτιση και παράγει 2.400mAh, οπότε είναι αρκετή για τη φόρτιση μέχρι και ενός iPhone 6. Εισάγουμε τη μονάδα καυσίμου και αμέσως μπορούμε να φορτίσουμε τη συσκευή μας - δε χρειάζεται να περιμένουμε ώρες πια.

Δείτε ακόμη: Ερευνητές σχεδίασαν νέα μπαταρία λιθίου με 90% μεγαλύτερη απόδοση

the jaq salt and water battery case 03

Υπάρχει μόνο μια μικρή παγίδα. Από τη στιγμή που εισάγουμε την κυψελίδα στη θήκη, έχουμε μόνο μία ή δύο ώρες περιθώριο για τη φόρτιση του τηλεφώνου μας, πριν αρχίσει να χάνει την ισχύ της.

Επίσης είναι μια αρκετά «πράσινη» (φιλική προς το περιβάλλον) λύση. Οι κυψελίδες κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και με ένα πολύ μικρό ποσοστό κοινού μετάλλου. Αντίθετα με τις μονάδες καυσίμου υδρογόνου, δεν περιέχουν κάποιο εύφλεκτο υλικό (υδρογόνο) και δεν χρειάζονται επανα-γέμισμα. Τυπικά μπορούμε απλά να πετάξουμε τις κυψελίδες αφού αδειάσουν εφόσον είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η MyFC όμως, ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο όπου θα μπορούμε να επιστρέψουμε τις χρησιμοποιημένες κυψελίδες για ανακύκλωση, όταν θα πηγαίνουμε να αγοράσουμε καινούριες.

the jaq salt and water battery case 08

Αυτή είναι η δεύτερη έκδοση του προϊόντος της MyFC. Η πρώτη έκδοση ήταν ένα άχαρο κατασκεύασμα που ήταν ογκώδες, άσχημο κι έπρεπε να το γεμίζουμε μόνοι μας με νερό.

Για τη δεύτερη έκδοση, χρειάστηκε να συνεργαστούν με τη Νεοϋορκέζικη φίρμα Aruliden, προκειμένου να καταλήξουν σε κάτι στιλάτο, αξιομνημόνευτο και επιθυμητό. Τα πρωτότυπα που παρουσιάστηκαν σίγουρα καλύπτουν αυτές τις απαιτήσεις. Το όνομα (JAQ) αναφέρεται στο jack (βύσμα) που χρησιμοποιούμε για να συνδέσουμε μια συσκευή φόρτισης - και που τώρα πια δε χρειάζεται. Βέβαια κάθε μονάδα έχει μαζί κι ένα καλώδιο USB σε Micro USB για τη σύνδεση του κινητού ή tablet μας (υπάρχει και καλώδιο lightning).

the jaq salt and water battery case 04

Δείτε ακόμη: Η Apple κυκλοφόρησε θήκη με ενσωματωμένη μπαταρία για τα iPhone 6 & iPhone 6s ()

Η θήκη έρχεται σε τρία διαφορετικά χρώματα αυτή τη στιγμή και μπορείτε να συνδυάσετε μαζί της τα πέντε διαφορετικά χρώματα που έχουν οι κυψελίδες. Είναι ένα προϊόν που τραβάει το μάτι και έχει καλή αίσθηση και στην αφή.

the jaq salt and water battery case 05

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια έκρηξη στην τεχνολογία των συσκευών (ειδικά φορητών και κινητών) και, αν και τις χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο και συχνότερα, δεν έχουμε δει κάποια ανάλογη εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών. Η κυψελίδα καυσίμου είναι εναλλακτική λύση και φαίνεται να φτάνουμε σε ένα σημείο όπου είναι μάλλον ρεαλιστική αλλά και πρακτική.

the jaq salt and water battery case 07

Η MyFC εργάζεται πυρετωδώς αυτή τη στιγμή για να πετύχει συμφωνίες με τους μεταφορείς ώστε να εμφανιστούν τα προϊόντα της στα μαγαζιά. Επίσης θα τα πουλάει και η ίδια online και θα τα αποστέλλει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Το αρχικό πακέτο περιλαμβάνει τη θήκη JAQ, πέντε κυψελίδες καυσίμου και το καλώδιο φόρτισης. Οι τιμές δεν έχουν ακόμη σταθεροποιηθεί αλλά θα βρίσκονται γύρω από τα 70€ για το πακέτο, με τις επιπλέον κυψελίδες να κοστίζουν γύρω στο 1€ η μία. Θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του χρόνου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε ακόμη: Οι μπαταρίες και τα προβλήματά τους.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status