Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Apple Watch σώζει ζωές

Το Apple Watch σώζει ζωές
ired.gr

Η Apple δέχεται email συνεχώς από ανθρώπους που το Apple Watch τους έσωσε τη ζωή.

Η γενικότερη εντύπωση που έχει δημιουργηθεί για το Apple Watch στο κόσμο της τεχνολογίας, είναι ότι το συγκεκριμένο προϊόν της Apple δεν έκανε τον πάταγο στην αγορά που κάνουν τα άλλα της προϊόντα. Η απόδοση στις πωλήσεις του Watch είναι τόσο μικρή, που η Apple δεν δημοσιοποιεί καν τον αριθμό τους (αν και κάποιοι τις υπολογίζουν σε περίπου επτά εκατομμύρια).

Αλλά υπάρχει κάποιος που ξυπνά κάθε πρωί ενθουσιασμένος με το Apple Watch: αυτός είναι ο Apple COO Jeff Williams.

apple watch saved my life 01

Το για πολλά χρόνια διοικητικό στέλεχος της εταιρίας, προήχθη πρόσφατα σε COO (τον περασμένο μήνα). Είναι πια ο υπεύθυνος του Apple Watch πρότζεκτ, όπως επίσης και υπεύθυνος για άλλα προϊόντα υγείας της Apple, όπως το ResearchKit.

Δείτε ακόμη: 6 λόγοι για να αγοράσετε ένα Apple Watch 

Ο Williams έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη σε ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα με το όνομα Conversations on Health Care, όπου μίλησε για την πληθώρα των email που δέχεται η εταιρία, από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι το Watch άλλαξε τη ζωή τους, βοηθώντας τους να χάσουν βάρος - το λιγότερο.

Όπως λέει ό ίδιος, «η Apple δέχεται τόνους από email όπου άνθρωποι ισχυρίζονται ότι το Apple Watch τους έσωσε τη ζωή».

«Ο μόνος αισθητήρας που υπάρχει στο Apple Watch, από ιατρικής άποψης, είναι ο μετρητής καρδιακών παλμών», συνέχισε. Και, παρόλο που, ο οποιοσδήποτε μπορεί να μετρήσει τους παλμούς της καρδιάς του με το χέρι του στον καρπό του, «το να έχεις αυτή την πληροφορία συνεχώς διαθέσιμη και μετρούμενη στο υπόβαθρό χωρίς να κάνεις κάτι εσύ, αποδείχθηκε ότι είναι μια μεγάλη βοήθεια σε σημείο που δεν το περιμέναμε», προσθέτει.

«Έχουμε λάβει τόσα πολλά email από ανθρώπους, ακόμη κι από τους καρδιολόγους τους που μας έλεγαν, “Το τάδε πρόσωπο παρατήρησε κάτι παράξενο στο Apple Watch του και ήλθε και το ανέφερε και αποδείχθηκε πως ήταν περίπτωση υψηλού κινδύνου. Αν δεν είχαμε επέμβει, πιθανότατα τα θα ήταν νεκρός”.

apple watch saved my life 02

Δείτε ακόμη: O απόλυτος οδηγός χρήσης για το Apple Watch

Ο Williams συνέχισε λέγοντας ότι το Watch χρησιμοποιείται από τους κατόχους του για να παρακολουθείται ο καρδιακός τους ρυθμός μέσω του τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μέρας.

Μερικές φορές παρατηρούν κάτι παράξενο, όπως «μια απότομη πτώση στην πίεσή τους», λέει. «Το γεγονός ότι παρακολουθείται συνεχώς, τους δίνει μια πιο πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα από ό,τι μια απλή μέτρηση πίεσης κάποια στιγμή.»

Ο Williams λέει ότι τέτοια περιστατικά εμπνέουν αυτόν και την ομάδα του.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε απλά στην αρχή και δε θα μπορούσαμε να μην είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτά που θα φέρει το μέλλον», είπε. «Το Apple Watch είναι το τέλος των ρολογιών που κάνουν μόνο μια λειτουργία, όπως το iPhone ήταν το τέλος των τηλεφώνων μιας λειτουργίας.»

apple watch saved my life 03

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι, το Apple Watch δεν είναι η μοναδική συσκευή που μετράει ιατρικής φύσεως δεδομένα. Υπάρχει άτομο που έκανε το ίδιο με το Fitbit προκειμένου να ενημερώσει το γιατρό του για δεδομένα διαταραχής ύπνου. Ο γιατρός κοίταξε τα δεδομένα και ανακάλυψε ότι το άτομο έπασχε από άπνοια.

Όμως και αυτό, δείχνει γενικώς ότι, έχουμε μπει πια στην εποχή που τα ρολόγια αρχίζουν να αποκτούν ένα περισσότερο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας από το να μας δείχνουν μόνο την ώρα. Όπως έγινε και με τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και με τόσα άλλα πράγματα στον σημερινό κόσμο όπου η τεχνολογία καλπάζει ασταμάτητα.

Δει ακόμη: Apple Watch - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status