Ο πιο εύκολος τρόπος να «κρύψετε» apps

Ο πιο εύκολος τρόπος να «κρύψετε» apps
ired.gr

Είτε πρόκειται για το app του Apple Watch που δεν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε ποτέ, είτε για κάποια άλλη εφαρμογή που δεν θέλετε να φαίνεται στην αρχική σας οθόνη, σας προτείνουμε έναν νέο, πανεύκολο τρόπο να «εξαφανίσετε» τα ίχνη τους, χωρίς jailbreak.

Γνωρίζετε φυσικά ότι η Apple συνηθίζει να μας «χαρίζει» δικά της app για τα οποία δεν έχουμε δικαίωμα διαγραφής. Έχουμε ασχοληθεί συχνά με το να βρούμε τρόπους να «κρύψουμε» τουλάχιστον τις προεγκατεστημένες εφαρμογές που δεν χρειαζόμαστε, όμως μέχρι σήμερα, δεν είχαμε εντοπίσει κάποια εύκολη και γρήγορη λύση, που δεν χρειάζεται jailbreaking.

Για παράδειγμα σας είχαμε προτείνει, αυτόν τον τρόπο: «Πώς να ξεφορτωθείς την εφαρμογή Apple Watch από το iPhone»

Αν έχετε συσκευή iPhone που τρέχει iOS 8.4 έως 9.2, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω τέχνασμα για να κρύψετε τις stock Apple apps αλλά και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θέλετε να «εξαφανίσετε», αλλά δεν θέλετε να απεγκαταστήσετε. Δηλαδή, η εφαρμογή θα υπάρχει αλλά δεν θα φαίνεται πουθενά.

Ακολουθήστε τις οδηγίες.

Βήμα πρώτο: Τοποθετήστε το app ή τα apps που δεν θέλετε σε έναν φάκελο, είτε υπάρχοντα, είτε καινούριο.

hide iphone apps 01

Βήμα δεύτερο: Μετακινήστε το app που θέλετε να κρύψετε στην τρίτη σελίδα του φακέλου. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε συνεχόμενα το εικονίδιο για να μπείτε σε jiggle mode και μετακινήστε το πατώντας το μέχρι την τρίτη σελίδα. Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί να αφήσετε το app στη δεύτερη σελίδα και μετά να το μετακινήσετε στην τρίτη. Η δεύτερη και η τρίτη σελίδα του φακέλου δεν χρειάζεται να υπάρχουν. Δημιουργούνται ενώ εσείς μετακινείτε το app.

hide iphone apps 02

Βήμα τρίτο: Εξαφανίστε το

Ενώ κρατάτε πατημένο το app στην τρίτη σελίδα, πατήστε το Home Button. Μόλις το πατήσετε, το app θα εξαφανιστεί, σαν κάτι να το τραβάει προς την αριστερή γωνία της οθόνης σας.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για όσα apps θέλετε να κρύψετε.

hide iphone apps 03

Βήμα τέταρτο: Βρείτε τα κρυμμένα apps

hide iphone apps 04

Αν κρύψετε ένα app που σκοπεύετε να ξαναχρησιμοποιήσετε στο μέλλον αλλά δεν θέλετε να φαίνεται στην αρχική σας οθόνη, μπορείτε ακόμη να έχετε πρόσβαση σε αυτή μέσω του Spotlight. Θα μπορείτε να το ανοίξετε αλλά δεν θα επανέλθει στην οθόνη σας, σαν εικονίδιο.

Αν θέλετε να επαναφέρετε τα εικονίδια στην οθόνη σας, θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε κρυμμένα τα apps, θα πρέπει να κάνετε αυτή την διαδικασία κάθε φορά, αφού με κάθε επανεκκίνηση θα επανέρχονται.

Διαβάστε επίσης: «Πότε θα μπορούμε να διαγράφουμε τις προεγκατεστημένες εφαρμογές στο iPhone;»

Από mirelen.