iPhone Tips: Μην ενοχλείτε!

iPhone Tips: Μην ενοχλείτε!
ired.gr

Μάθετε πως να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε”.

Ας μην το αρνηθούμε, όσοι έχουμε συσκευές iPhone τείνουμε να μην τις αφήνουμε μακριά μας ούτε λεπτό. 

Είναι πολύ λογικό, αφού το iPhone μας προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες και λειτουργίες που μας διευκολύνουν πολύ στην καθημερινότητα. Μερικά παραδείγματα είναι το GPS, τα παιχνίδια, η ενημέρωση και η επικοινωνία. Τα πάντα στο χέρι μας γρήγορα και εύκολα.

Τι γίνεται όμως τις στιγμές που πραγματικά θέλουμε να μείνουμε μόνοι μας ή να μην μας ενοχλήσει κανένας?

Η λύση είναι απλή, εύκολη και απόλυτα προσαρμόσιμη στις ανάγκες του καθενός από εμάς. Η λειτουργία “Μην ενοχλείτε”.

Όπως είναι εμφανές από το όνομά της, στόχος αυτής της λειτουργίας είναι να αποτρέψει κλήσεις και ειδοποιήσεις, από το να μας ενοχλήσουν τις στιγμές που έχουμε ορίσει εμείς.

Δείτε ακόμη: 9 συμβουλές για καλύτερα βίντεο με το smartphone

Αρχικά, ενεργοποιώντας τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε”, αποτρέπουμε τη συσκευή μας από το να μας ειδοποιήσει (ηχητικά, οπτικά, δόνηση) για οποιαδήποτε κλήση ή γνωστοποίηση όσο είναι κλειδωμένη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα τα λάβουμε, αλλά απλώς ότι δεν θα ειδοποιηθούμε άμεσα.

Για γρήγορη ενεργοποίηση, ανοίξτε το κέντρο ελέγχου της συσκευής σας και πατήστε το εικονίδιο με το μισοφέγγαρο. Όταν είναι ενεργοποιημένο, δίπλα στο εικονίδιο με την ένδειξη της μπαταρίας σας θα εμφανιστεί το εικονίδιο του μισοφέγγαρου.

do not disturb iphone 01

Επίσης, μπορείτε να προγραμματίσετε τις ώρες που θα ενεργοποιείται, για παράδειγμα τις ώρες που κοιμάστε, πηγαίνοντας Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε > Προγραμματισμένο. Απλά θέστε τις ώρες και το iPhone σας θα ξέρει ακριβώς πότε χρειάζεστε ησυχία.

do not disturb iphone 02

Μπορούμε ακόμα να ρυθμίσουμε συγκεκριμένες επαφές, οι οποίες θα μπορούν να αγνοούν  το “Μην ενοχλείτε”. Αυτό γίνεται πηγαίνοντας Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε > Επιτρεπτές κλήσεις.

do not disturb iphone 03

Τι γίνεται όμως σε μία στιγμή ανάγκης που κάποιος χρειάζεται επειγόντως να μας βρει?

Κανένα πρόβλημα γιατί υπάρχει λύση. Πηγαίνοντας Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε και ενεργοποιώντας τις επαναλαμβανόμενες κλήσεις, όταν κάποιος μας καλέσει δεύτερη φορά μέσα σε 3 λεπτά, η συσκευή μας θα λειτουργήσει κανονικά.

do not disturb iphone 04

Το “Μην ενοχλείτε” λειτουργεί μόνο όταν η συσκευή μας είναι κλειδωμένη, αλλά μπορούμε να προσαρμόσουμε και αυτό, πηγαίνοντας Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε και επιλέγοντας Σίγαση - Πάντα.

do not disturb iphone 05

Διαβάστε ακόμα: 7 έξυπνα κόλπα για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

από Karadryan