Έρχεται «φιλική προς τα γάντια» οθόνη του iPhone

Έρχεται «φιλική προς τα γάντια» οθόνη του iPhone
ired.gr

Καλά νέα για όσους ζουν σε ψυχρότερα μέρη του κόσμου ή η εργασία τους απαιτεί γάντια για λόγους ασφαλείας. Σύντομα, δεν θα χρειάζεται να βγάζετε τα γάντια σας για να χρησιμοποιήσετε το iPhone.

Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει για φέτος το υπόλοιπο του χειμώνα, όσον αφορά τον καιρό, αλλά αν χρειαστεί να φορέσουμε κοινά γάντια, ένα είναι σίγουρο: δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αγαπημένο μας iPhone.

Ευτυχώς, ένα τέτοιο πρόβλημα δεν θα υπάρχει στις μελλοντικές συσκευές της Apple.

Διαβάστε επίσης: «Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για την προστασία οθόνης του iPhone»

Μια νέα πατέντα της Apple, που δημοσιεύθηκε από το Αμερικάνικο Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων, αποκαλύπτει ότι η εταιρεία εργάζεται ώστε το iPhone να γίνει συμβατό για χρήση με γάντια. Ο τίτλος της πατέντας είναι «Ανίχνευση Αφής με γάντια» και περιγράφει μια οθόνη η οποία θα μπορεί να ανιχνεύσει την αφή μέσω ορισμένων εμποδίων.

iphone gloves 01

Αυτό το εμπόδιο, δηλαδή το γάντι, ως τώρα δημιουργεί έναν διαχωρισμό μεταξύ του χεριού μας και του αισθητήρα του πάνελ αφής, υποβαθμίζοντας την ικανότητα των αισθητήρων για το εντοπισμό των δακτύλων. Με την εφεύρεση της Apple, η αναγνώριση θα γίνεται ακόμη και φορώντας γάντια ενώ κάνετε χρήση της οθόνης.

iphone gloves 032

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να βγάζετε τα γάντια σας για να απαντήσετε σε μηνύματα κειμένου, να τραβήξετε φωτογραφίες και να απαντήσετε σε μια κλήση στο iPhone. Και ούτε φυσικά να αγοράσετε τα ειδικά γάντια οθόνης αφής, τα οποία υπάρχουν ήδη στα καταστήματα. Επίσης, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας ακόμη κι αν έχετε επιδέσμους ή τσιρότα στα δάκτυλά σας.

iphone gloves 03

Φυσικά, η Apple δεν είναι η πρώτη εταιρεία που προχωράει σε αυτή την κίνηση. Στη πραγματικότητα, η Apple άργησε πολύ για να κάνει την οθόνη της συμβατή με γάντια, αφού η Samsung, για παράδειγμα, ήδη προσφέρει αυτή τη λειτουργία στις συσκευές με την πρώτη εμφάνιση, το 2013, στο Galaxy Note 3. Αλλά και συσκευές της Nokia, όπως τα Lumia, διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό από το 2011.

Διαβάστε επίσης: «Θα ξεκλειδώνουμε το iPhone με ένα selfie»

Οπότε, αν μη τι άλλο, πήρε πολύ χρόνο στην Apple να το πάρει απόφαση αλλά δεν είναι πρώτη φορά που ενσωματώνει λειτουργίες στα προϊόντα της, μετά από τους ανταγωνιστές της. Αυτό γίνεται, συνήθως, ώστε να μπορέσει να βελτιστοποιήσει το υλικό με το νέο χαρακτηριστικό. Για παράδειγμα, το Apple Pencil και το αποσπώμενο πληκτρολόγιο για το iPad Pro δεν είναι νέες προσθήκες για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Είναι όμως εντυπωσιακά για την ποιότητά τους και την άψογη λειτουργία τους. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και με τη νέα πατέντα και η Apple θα ρίξει το ...γάντι στους ανταγωνιστές της.

Διαβάστε επίσης: «Στις αιτήσεις για πατέντες της Apple κρύβεται το μέλλον των συσκευών της»

Από mirelen.