Πώς μια iOS συσκευή διατηρεί την αίσθηση του χρόνου όταν μένει από μπαταρία;

Πώς μια iOS συσκευή διατηρεί την αίσθηση του χρόνου όταν μένει από μπαταρία;
ired.gr

Όταν το iPhone παραμένει κλειστό από μπαταρία, εξακολουθεί να «θυμάται» τι ώρα είναι. Πώς γίνεται αυτό;

Το iPhone σας κλείνει συχνά από μπαταρία. Όμως όταν το φορτίζετε και ανοίγει ξανά, η ώρα είναι πάλι σε πλήρη συγχρονισμό. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς γίνεται αυτό;

Διαβάστε επίσης: «Ρωτήστε μας: Πώς μπορώ να αλλάξω τις προεπιλεγμένες ώρες ειδοποίησης για γεγονότα και γενέθλια;»

 

Όταν το iPhone κλείνει από μπαταρία, η μπαταρία δεν έχει εξαντληθεί εντελώς. Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν προσπαθείτε να το ενεργοποιήσετε, η οθόνη ανάβει για λίγο για να σας ενημερώσει ότι η μπαταρία είναι άδεια. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει λίγη ενέργεια ακόμη.

clock app iphone 02

Το ρολόι δανείζεται λίγη από αυτή την ενέργεια που έχει απομείνει. Με άλλα λόγια, επειδή το ρολόι είναι ένα ανεξάρτητο εξάρτημα του κεντρικού επεξεργαστή, θα συνεχίσει να λειτουργεί με χαμηλότερη τάση από ό,τι απαιτείται για να «τρέξει» οποιοδήποτε άλλο μέρος του τηλεφώνου.

Αν δεν προχωρήσετε σε φόρτιση, η μπαταρία θα αποφορτιστεί εντελώς, αλλά αυτό θα συμβεί μετά από πολλές ημέρες και το ρολόι θα σταματήσει να ακολουθεί τον σωστό χρόνο.

clock app iphone 01

Το ρολόι θα συγχρονιστεί ξανά με τη σωστή ώρα όταν το iPhone συνδεθεί με το φορτιστή και ανοίξει ξανά. Αυτό θα γίνει γιατί κάθε φορά που ανοίγει η συσκευή, το ρολόι συγχρονίζεται με το ρολόι του ασύρματου δικτύου που είναι διαθέσιμο. Αν η ώρα αυτή είναι σωστή, τότε το iPhone θα εμφανίζεται πλήρως συγχρονισμένο.

clock app iphone 03

Διαβάστε επίσης: «Τι κρύβεται πίσω από το 9:42 σε όλες τις διαφημίσεις του iPhone;»

Για να σιγουρευτείτε ότι το iPhone σας προβάλλει τη σωστή ώρα, ελέγξτε το σε αυτό το site.

Και κάτι τελευταίο! Γνωρίζατε ότι το εικονίδιο της εφαρμογής του ρολογιού απέκτησε αυτή την εμφάνιση με το δείκτη για τα δευτερόλεπτα, με την έλευση του iOS 7, το 2013;

Από mirelen.