Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5 πράγματα που θα εξαφανιστούν σε 5 χρόνια

5 πράγματα που θα εξαφανιστούν σε 5 χρόνια
ired.gr

Το νέο Έτος ανοίγει το δρόμο για μια ψηφιακή ζωή χωρίς μετρητά, κωδικούς, usb, τηλεκοντρόλ και έγγραφα.

Μόλις πριν από πέντε χρόνια, ο κόσμος της τεχνολογίας ήταν πολύ διαφορετικός. To 2010, το iPad μόλις είχε κάνει την εμφάνισή του, το Kickstarter είχε εισάγει μια διαφορετική πλατφόρμα συλλογής κεφαλαίων για πρωτοπόρες ιδέες και κάποιος σκέφτηκε να φτιάξει ένα card reader για smartphones, ώστε οι αγορές, ακόμη και σε μικρού μεγέθους επιχειρήσεις να γίνονται πιο εύκολα.

Διαβάστε επίσης: «NoPhone, το πιο επαναστατικό προϊόν μετά από το Pet Rock»

Τα επόμενα πέντε χρόνια θα εμφανιστούν, χωρίς αμφιβολία, προϊόντα και υπηρεσίες που δεν έχουμε καν φανταστεί. Αλλά καθώς προχωρούμε προς το μέλλον, τι είναι αυτό που αφήνουμε πίσω;

Σας παραθέτουμε μια λίστα με αντικείμενα που πιθανότατα θα εξαφανιστούν εντελώς από τη ζωή μας, αφού θα αντικατασταθούν από νέες καινοτομίες, τεχνολογίες και μεθόδους.

Μετρητά, μπλοκ επιταγών, πιστωτικές κάρτες και ΑΤΜ

things will disappear 01

Σύντομα όλες οι οικονομικές μας συναλλαγές θα γίνονται από το ψηφιακό μας πορτοφόλι. Ήδη, τα περισσότερα καταστήματα δέχονται κάρτες και οι πελάτες δεν έχουν πρόβλημα να τις χρησιμοποιήσουν ακόμη και για πολύ μικρά ποσά. Πολλοί πληρώνουν ήδη τους λογαριασμούς τους μέσω online banking και κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων online. Όσο περισσότερο δεν χρησιμοποιούμε μετρητά, τόσο μικρότερη θα είναι η ανάγκη και για τα ATM.

USB sticks

things will disappear 02

Σύμφωνα με έκθεση της Ericsson, μέχρι το 2020, το 70% του κόσμου θα χρησιμοποιεί ένα smartphone και τα κινητά δίκτυα δεδομένων θα έχουν καλύψει το 90% του πληθυσμού. Με τις υπηρεσίες cloud να προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες αποθήκευσης, σχεδόν δωρεάν, θα υπάρξει μικρή ανάγκη για συσκευές αποθήκευσης, τύπου usb. Για να μην αναφέρουμε την αύξηση της χωρητικότητας των smartphones μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Κωδικοί πρόσβασης

things will disappear 03

Θα μας λείψουν, αφού χρησιμοποιούνται κατά κόρον σήμερα. Λέγεται ότι ο μέσος άνθρωπος έχει 19 κωδικούς πρόσβασης και σχεδόν οι μισοί είναι μη ασφαλείς και αδύναμοι. Όμως ήδη, τα βιομετρικά στοιχεία μπαίνουν στον κόσμο της τεχνολογίας. Τα δακτυλικά αποτυπώματα, η αναγνώριση φωνής και προσώπου θα αντικαταστήσουν σταδιακά το όνομα του πρώτου σας σκύλου ή την επέτειο του γάμου σας κι εσείς θα έχετε ένα μοναδικό και ασφαλή τρόπο πρόσβασης στους λογαριασμούς σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι με αυτούς τους τρόπους δεν θα υπάρχει κίνδυνος αλλά ο κωδικός πρόσβασης με χαρακτήρες θα έχει εκλείψει.

Το τηλεχειριστήριο

things will disappear 04

Δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε πίσω από τα μαξιλάρια του καναπέ για να βρείτε το εξαφανισμένο τηλεκοντρόλ. Με τόσες νέες συσκευές να συνδέονται στο διαδίκτυο από το 2020, το να κατασκευάζει κανείς ένα ξεχωριστό τηλεχειριστήριο δεν θα έχει κανένα νόημα. Ακόμη και σήμερα, συσκευές όπως το Amazon Echo ακολουθούν φωνητικές εντολές για να λειτουργήσουν.

Έγγραφα

things will disappear 05

Συμφωνητικά με υπογραφές σε χαρτί και έγγραφα που απαιτούν εκτύπωση, αποστολή με fax ή σκανάρισμα θα γίνουν σύντομα αρχαϊκά κομμάτια. Στο μέλλον, όλες οι συμφωνίες θα βασίζονται στο «σύννεφο» ώστε εκεί να γίνεται η διαχείριση κάθε συναλλαγής. Εταιρείες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, υγειονομικής περίθαλψης, ακόμη και κυβερνητικά σχήματα υιοθετούν μοντέλα cloud computing που οδηγούν σε αύξηση της αποδοτικότητας, μείωση του κόστους και σε μια γενικότερη καλή εμπειρία του τελικού χρήστη.

Διαβάστε επίσης: «12 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν αγοράσετε ένα iPhone»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status