Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Netflix ήρθε και στην Ελλάδα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Το Netflix ήρθε και στην Ελλάδα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.
ired.gr

Εσείς θα κάνετε τη δωρεάν δοκιμή του ενός μήνα; Διαβάστε πώς να προσθέσετε ελληνικούς υπότιτλους.

Χθες τελικά, αποδείχθηκε πως ήταν των “Φώτων” και από τεχνολογικής άποψης για τη χώρα μας. Η υπηρεσία Netflix, χωρίς κανείς να το περιμένει ή να έχει διαρρεύσει κάτι σχετικό, έγινε διαθέσιμη σε πάνω από 190 χώρες ανά τον κόσμο.

Με την επέκταση αυτή της υπηρεσίας, πλέον, οι ειδικοί μιλούν για ένα νέο, παγκόσμιο δίκτυο.

Τι είναι το Netflix;

netflix greece 02

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Netflix είναι μία υπηρεσία νόμιμης παρακολούθησης ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών. Τα τελευταία χρόνια, έχει επίσης προβεί και στην παραγωγή δικών του σειρών.

Οι συνδρομητές της υπηρεσίας μπορούν ανά πάσα στιγμή να δουν όποια διαθέσιμη ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή τους ενδιαφέρει, σε ποιότητα HD και σε πολλές περιπτώσεις (αν έχουν την αντίστοιχη συνδρομή), σε ανάλυση 4K.

Η πρόσβαση γίνεται μέσω Smart TV, υπολογιστή και με δεκάδες άλλους τρόπους. Πολλά από τα διαθέσιμα media players έχουν ενσωματωμένη την υπηρεσία. Εμείς, ως ired, φυσικά την δοκιμάσαμε στο νέο Apple TV.

Δωρεάν δοκιμαστική εγγραφή και συνδρομές

netflix greece 01

Για να εγγραφείτε στην υπηρεσία και να αποκτήσετε ένα μήνα δωρεάν πρόσβασης, θα πρέπει να πλοηγηθείτε στην σχετική σελίδα της υπηρεσίας: https://www.netflix.com/getstarted?locale=en-GR

Ενδεικτικά, για HD θέαση σε έως δύο συσκευές (...), το κόστος είναι 10€/μήνα.

Η άποψή μας - συμπεράσματα

Εμείς, δοκιμάσαμε άμεσα την υπηρεσία. Ας ξεκινήσουμε από τα μειονεκτήματα:

• Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι Ελληνικοί υπότιτλοι και δεν ξέρουμε πότε θα ενεργοποιηθούν. Για την ακρίβεια, σήμερα, δεν έχει καν αποφασιστεί κάποιο σχετικό πλάνο.

• Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι σειρές και ο κατάλογος των ταινιών είναι περιορισμένος. Το House of Cards, η καλύτερη σειρά των τελευταίων ετών, δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας. Ο λόγος είναι πως υπήρχαν κάποιες συμφωνίες διάθεσης δικαιωμάτων κάποιων σειρών για τη χώρα μας και δεν μπορεί η εταιρεία να “σπάσει” αυτά τα συμβόλαια.

Ας περάσουμε όμως και στα πλεονεκτήματα:

• Μεγάλη ποικιλία από σειρές και ταινίες

• Καλή ποιότητα εικόνας

• Γρήγορη και απροβλημάτιστη λειτουργία

• Νόμιμη λύση (επιτέλους)

• Καλό vfm (value for money). Με 10€/μήνα, μπορούν να “λειτουργούν” δύο τηλεοράσεις. Όσο δηλαδή κοστίζουν πέντε ενοικιάσεις στο video club.

Ναι, υπάρχουν μειονεκτήματα. Όμως λόγω της ζήτησης η υπηρεσία προσέθεσε Γαλλικούς και Ισπανικούς υπότιτλους, έτσι κάποια στιγμή θα προσθέσει και ελληνικούς. Είμαι πεπεισμένος πως όλες οι μελλοντικές παραγωγές θα είναι διαθέσιμες άμεσα και στη χώρα μας, “απαλλαγμένες” από αποκλειστικά δικαιώματα συνδρομητικών καναλιών.

Η αρχή έγινε. Και αυτό είναι που μετράει. Θα θυμάστε φαντάζομαι πως οι πρώτες διαθέσιμες ταινίες στο ελληνικό iTunes Store δεν είχαν υπότιτλους, ένα status που πλέον έχει αλλάξει. Θα παρακολουθούμε την υπηρεσία από κοντά και θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.

Tip: Αν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε μέσω web browser, δοκιμάστε το πρόσθετο (για τον Chrome) με την ονομασία “Super Netflix”. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να “φορτώνετε" υπότιτλους που έχετε κατεβάσει από το διαδίκτυο. Οι υπότιτλοι θα πρέπει να είναι σε μορφή “dfxp” και μπορείτε να τους μετατρέψετε εδώ: https://subflicks.com/

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status