Πώς να κάνετε αναγκαστική ανανέωση στο App Store σε iPhone/iPad

Πώς να κάνετε αναγκαστική ανανέωση στο App Store σε iPhone/iPad
ired.gr

Μήπως, τον τελευταίο καιρό, το App Store στο iPhone «συμπεριφέρεται» περίεργα; Υπάρχει ένα μικρό, νέο κόλπο για να το ξεμπλοκάρετε.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που το iPhone μπορεί να αργεί μερικές φορές. Ειδικά τα παλαιότερα μοντέλα που λειτουργούν με νεότερες εκδόσεις του iOS, μπορεί να εμφανίζουν καθυστερήσεις. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχυνθεί η παλιά σας συσκευή και προσπαθούμε να καλύψουμε το κομμάτι αυτό με πολλές συμβουλές στα κείμενά μας, για την καλύτερη ενημέρωσή σας.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να αδειάσετε γρήγορα τη RAM του iPhone»

Τώρα, λοιπόν, μάθαμε ένα ακόμη κρυφό τέχνασμα που μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε το τηλέφωνό σας, αν αυτό δεν σας ειδοποιεί για updates εφαρμογών ή αν το App Store λειτουργεί αργά και σας καθυστερεί.

Το πρόβλημα

Με το App Store ενσωματωμένο στο iOS για το iPhone και το iPad, το να αποκτήσει κανείς τις εφαρμογές που επιθυμεί, είναι εξαιρετικά εύκολο και άμεσο. Μερικές φορές όμως, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ενοχλητικά θέματα, όπως το να κολλάει στο κατέβασμα μιας εφαρμογής, να μην ανοίγει η αρχική οθόνη ή να μην λειτουργεί το πεδίο αναζήτησης.

Διαβάστε επίσης: «Τι είναι η ένδειξη «άλλο» στην μνήμη του iPhone και πώς μειώνεται»

Η λύση

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αγγίξετε οποιοδήποτε από τα εικονίδια στην κάτω μπάρα του App Store, όπως τα Κορυφαία, Εξερεύνηση, Προτάσεις κλπ. Θα πρέπει να αγγίξετε το εικονίδιο για δέκα συνεχόμενες φορές, με ταχύτητα, γεγονός που θα οδηγήσει στην «μαγική» ανανέωση του App Store.

ired app store new trick 01

Αμέσως μετά, η οθόνη θα μείνει κενή και λευκή και το cache του App Store θα μηδενιστεί. Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο, αδειάζει η προσωρινή μνήμη και η εφαρμογή λειτουργεί ξανά με μεγάλη «ευλυγισία». Το καλό είναι ότι το ίδιο κόλπο μπορείτε να το εφαρμόσετε και στο iTunes, το iBooks, το app του Apple Watch αλλά όχι στο Podcasts app, τη Μουσική, το Game Center, το iMessage ή το Τηλέφωνο.

Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό το κόλπο λειτουργεί με αυτό τον τρόπο επίτηδες ή απλά πρόκειται για bug. Όμως, διορθώνει τα πράγματα, όταν το App Store κολλάει, οπότε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ευχάριστο, όπως κι αν έχουν τα πράγματα.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να επαναφέρετε την αρχική οθόνη σε iPhone ή iPad»

Από mirelen.