7 μέθοδοι μεταφοράς φωτογραφιών από το iPhone στον υπολογιστή σας Mac

7 μέθοδοι μεταφοράς φωτογραφιών από το iPhone στον υπολογιστή σας Mac
ired.gr

Πόσες μεθόδους μεταφοράς φωτογραφιών από το iPhone στον υπολογιστή γνωρίζετε;

Σας παρουσιάζουμε τις ταχύτερες και ευκολότερες μεθόδους προκειμένου να μεταφέρετε τις φωτογραφίες από το iPhone στον υπολογιστή σας Mac.

1. Εισαγωγή φωτογραφιών από τη συσκευή σας iPhone στον υπολογιστή σας Mac με την εφαρμογή Φωτογραφίες

Αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας μεταξύ iPhone και Mac;

Είμαι πεπεισμένος πως ο πιο γρήγορος και ευκολότερος δρόμος, προκειμένου να μεταφέρετε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας Mac, είναι η χρήση του καλωδίου φόρτισης USB. Από προεπιλογή, η εφαρμογή “Φωτογραφίες” του υπολογιστή σας Mac, είναι ρυθμισμένη ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα, μόλις συνδέσετε μία συσκευή iOS.

ired copy photos 01

H εφαρμογή “Φωτογραφίες” - για τους πιο παλιούς - η εφαρμογή “iPhoto", θα εμφανίσει όλες τις φωτογραφίες οι οποίες είναι αποθηκευμένες στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών της συσκευή σας και αγγίζοντας το πλήκτρο εισαγωγή "Όλες τις φωτογραφίες", να τις μεταφέρετε μαζικά. Εναλλακτικά, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεμονωμένες φωτογραφίες - τις καλύτερες για εσάς - που επιθυμείτε να κρατήσετε.

Διαβάστε επίσης: Q & A: APPLE ID - Βασικές πληροφορίες για το αναγνωριστικό της Apple

Ανάμεσα στις επιλογές σας, θα συναντήσετε και τη διαγραφή των εισηγμένων φωτογραφιών από τη συσκευή σας iPhone, από τη στιγμή που έχουν αντιγραφεί στον υπολογιστή σας, Mac. Η ενέργεια αυτή θα απελευθερώσει αρκετό αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας, για αποτύπωση νέων εξορμήσεων.

Εάν συνδέετε συχνά τη συσκευή σας στο υπολογιστή για να τη φορτίσετε και δεν επιθυμείτε την αυτόματη ενεργοποίηση της εφαρμογής “Φωτογραφίες”, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε από τικάροντας πάνω αριστερά την ένδειξη "Άνοιγμα φωτογραφιών για τη συσκευή”.

2. Εισαγωγή φωτογραφιών από τη συσκευή σας iPhone στον υπολογιστή σας Mac με την εφαρμογή Καταγραφής εικόνων

Εναλλακτικά ακολουθώντας την ίδια μέθοδο εισαγωγής, κάνοντας χρήση του καλωδίου φόρτισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλη προεγκατεστημένη εφαρμογή. Η εφαρμογή “Καταγραφή εικόνων” αρχικά, είχε σχεδιαστεί για να εισάγει φωτογραφίες από σαρωτές ή άλλες συσκευές πολυμέσων, πολύ πριν εμφανιστούν στα χέρια μας οι συσκευές iPhone. Εάν είστε ικανοποιημένοι με την οργάνωση και την επεξεργασία που προσφέρει η εφαρμογή “Φωτογραφίες”, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναζητήσετε άλλη εφαρμογή όπως την “Καταγραφή εικόνων”.

ired copy photos 02

Για έμπειρους φωτογράφους οι οποίοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν και άλλες εφαρμογές ή θέλουν να διατηρούν και να ταξινομούν τις φωτογραφίες τους, εκτός της βιβλιοθήκης της εφαρμογής “Φωτογραφιών”, η “Καταγραφή εικόνων”, είναι μία χρήσιμη εναλλακτική λύση. Συνδέστε τη συσκευή σας για να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή. Θα εμφανιστεί μία λίστα με τις φωτογραφίες σας, με τεχνικές πληροφορίες για την κάθε μία, όπως το μέγεθος του αρχείου και τις ρυθμίσεις διαφράγματος, ιδιαίτερα χρήσιμες σε επαγγελματίες φωτογράφους.

Μπορείτε κι εδώ να εισάγετε μαζικά ή μεμονωμένα τις φωτογραφίες σας. Η εφαρμογή “Καταγραφή εικόνων” δίνει τη δυνατότητα διαγραφής των φωτογραφιών σας, μέσα από την ίδια την εφαρμογή. Από προεπιλογή, η εφαρμογή θα εισάγει τις φωτογραφίες σας στο φάκελο εικόνες του υπολογιστή σας Mac, δίνοντάς σας όμως εναλλακτική να καθορίσετε εσείς τους φακέλους αποθήκευσης. Ιδιαίτερα χρήσιμη δυνατότητα για να διατηρήσετε διαφορετικές εκδόσεις των φωτογραφιών σας.

Διαβάστε επίσης: Εύρεση iPhone: Μια πολύτιμη λειτουργία όλων των Apple συσκευών

3. Εισαγωγή φωτογραφιών από τη συσκευή σας iPhone κάνοντας χρήση της σύνδεσης Wi-Fi

Εάν η χρήση καλωδίων για τη μεταφορά φωτογραφιών, σας εκνευρίζει αφάνταστα, καθώς και η χειροκίνητη μεταφορά, τότε καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας κι αφήστε την υπηρεσία iCloud της Apple, να το κάνει για εσάς. Η υπηρεσία θα μεταφέρει όλες τις νέες φωτογραφίες που συλλάβατε τελευταία, μόλις η συσκευή σας βρεθεί σε περιβάλλον Wi-Fi. Το μόνο πρόβλημα είναι πως θα πρέπει να "εκπαιδεύσετε" - ρυθμίσετε εσείς την υπηρεσία iCloud, κάνοντας χρήση διάφορων επιλογών.

Η πρώτη σας ενέργεια είναι η επιβεβαίωση, πως έχετε ενεργοποιήσει την υπηρεσία iCloud αμφότερα, δηλαδή τόσο στον υπολογιστή σας Mac, όσο και στην iOS συσκευή σας. Για να το πράξετε, μπορείτε να ακολουθήσετε διαφορετικές οδούς στη συσκευή σας iPhone, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής σας. Ανοίξτε λοιπόν τις ρυθμίσεις για να κάνετε την αρχή. Αναζητήστε εντός των ρυθμίσεων την επιλογή iCloud.

ired copy photos 03

Από τη νέα λίστα επιλογών που θα εμφανιστεί, εντοπίστε και αγγίξτε την εφαρμογή “Φωτογραφίες”, για να εμφανιστούν οι διαθέσιμες ρυθμίσεις. Εναλλακτικά πάλι μέσα από τις ρυθμίσεις, μετακινηθείτε προς τα κάτω και εντοπίστε τις ρυθμίσεις "Φωτογραφίες και κάμερα". Στις επιλογές που θα εμφανιστούν, συμπεριλαμβάνονται οι ρυθμίσεις της υπηρεσίας iCloud μαζί με άλλες επιπλέον, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά την εφαρμογή της κάμερας.

4. Εισαγωγή φωτογραφιών από τη συσκευή σας iPhone κάνοντας χρήση της εφαρμογής Mail ή iMessage

Εάν έχετε συλλάβει μία φωτογραφία μεμονωμένη, μπορείτε να την προωθήσετε στον εαυτό σας μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή Μηνυμάτων. Στη συνέχεια να ανοίξετε τις εφαρμογές από τον υπολογιστή σας Mac και να αντιγράψετε το συνημμένο αρχείο σας, όπου και όποτε το επιθυμείτε. Είναι μια καλή ιδέα για να στείλετε το νεογέννητο μωρό σας στο παππού και στη γιαγιά και ταυτόχρονα να την εισάγετε στον υπολογιστή σας. Τα βήματα έχουν ως εξής:

ired copy photos 04

Ανοίξτε την εφαρμογή “Φωτογραφίες” και αναζητήστε τη φωτογραφία που επιθυμείτε να αποστείλετε. Από τη γραμμή εργαλείων αγγίξτε το εικονίδιο κοινής χρήσης κι επιλέξτε μεταξύ της εφαρμογής Mail ή iMessage. Η ενέργεια αυτή, θα σας μεταφέρει στο περιβάλλον νέου μηνύματος της εκάστοτε εφαρμογής για αποστολή. Μπορείτε να αναζητήσετε το μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή το iMessage από τον υπολογιστή σας Mac (προϋπόθεση να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία iMessage, στον υπολογιστή σας).

Διαβάστε επίσης: Q & A: Αδυναμία καθορισμού χρόνου αδράνειας της οθόνης iPhone σε λειτουργικό iOS 9

5. Εισαγωγή φωτογραφιών από τη συσκευή σας iPhone κάνοντας χρήση της λειτουργίας AirDrop

Μπορείτε να αξιοποιήσετε άλλη μία λειτουργία της Apple για να μεταφέρετε φωτογραφίες από το iPhone στον υπολογιστή σας, το AirDrop. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία AirDrop, σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω, αποκαλύπτοντας το Κέντρο ελέγχου και αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο AirDrop, επιλέγοντας “Όλοι".

ired copy photos 05

Ανοίξτε στον υπολογιστή Mac το Finder, ελέγχοντας εάν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη (Yosemite - El Capitan). Οι συσκευές σας, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi (σύνηθες φαινόμενο μη λειτουργίας, όταν οι συσκευές βρίσκονται σε εταιρικό περιβάλλον με πολλαπλά δίκτυα Wi-Fi). Θα πρέπει να ελέγξετε επίσης εάν ο υπολογιστής σας είναι ορατός από τη συσκευή σας iPhone. Στη συνέχεια αναζητήστε τη φωτογραφία που επιθυμείτε να μοιραστείτε κι επιλέξτε από τη γραμμή εργαλείων το εικονίδιο "Κοινής χρήσης".

Στο μενού που θα ανοίξει στο επάνω μέρος, θα εμφανίζονται οι εντοπισμένες συσκευές σας μέσω της λειτουργίας AirDrop. Αγγίξτε το εικονίδιο που αντιπροσωπεύει τον υπολογιστή σας, για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς. Θυμηθείτε μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ώστε η συσκευή σας να πάψει να είναι ορατή. Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως εάν δεν έχετε καλή σύνδεση Wi-Fi θα πρέπει να επιλέξετε μία διαφορετική μέθοδο μεταφοράς, έτσι, αυτό εξυπακούεται.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »