Εναλλακτική μέθοδος ορισμού Ταπετσαρίας χωρίς την ενοχλητική μεγέθυνση προσαρμογής

Εναλλακτική μέθοδος ορισμού Ταπετσαρίας χωρίς την ενοχλητική μεγέθυνση προσαρμογής
ired.gr

Σας ενοχλεί η μεγέθυνση μιας φωτογραφίας όταν την ορίζετε ως ταπετσαρία; Βρήκαμε ένα κόλπο να απαλλαχθείτε.

Θα έχετε παρατηρήσει πως οι τελευταίες εκδόσεις λειτουργικού, έχουν την τάση να μεγεθύνουν μία εικόνα όταν πρόκειται να οριστεί “ως Ταπετσαρία” στην Οθόνη Κλειδώματος ή στην Οθόνη Αφετηρίας σε μία συσκευή iPhone, iPad ή iPod touch. Παρότι η μεγέθυνση αυτή φαίνεται να είναι αποτελεσματική για ταπετσαρίες μεσαίου μεγέθους, ιδιαίτερα σε προφίλ πορτρέτου, δημιουργεί πονοκεφάλους σε εικόνες με προσανατολισμό τοπίου ή άλλων αναλογιών, καθώς δεν σας επιτρέπει τη μετακίνηση στη θέση που επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης: Εξαλείψετε προβλήματα δικτύωσης Wi-Fi που έφερε μαζί του το λειτουργικό iOS 9

Δυστυχώς, άμεση μέθοδος δεν υπάρχει, η οποία θα μπορούσε να σταματήσει τη μεγέθυνση αυτή. Όμως η ομάδα experts ired, εντόπισε ένα μικρό τέχνασμα, προκειμένου να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την αυθαίρετη μεγέθυνση των εικόνων που πρόκειται να ορίσετε ως ταπετσαρία. Πάμε να δούμε πως επιτυγχάνεται το τέχνασμα αυτό σε συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch.

Στο παράδειγμά μας, θα χρησιμοποιήσουμε μία εικόνα από το διάστημα, σε αναλογία τοπίου 16:9 κι ο λόγος είναι διότι θέλουμε να διατηρήσουμε ανέπαφη την αναλογία και να μην δεχθούμε την μεγέθυνση που θα μας προτείνει το λογισμικό της συσκευής μας. Φαντάζομαι έχετε θελήσει κι εσείς να προχωρήσετε σε ορισμό μια φωτογραφίας με απογοητευτικά αποτελέσματα. (Όπως φαίνεται στην εικόνες).

ired zoomed wallpaper 01

Εναλλακτική μέθοδος ορισμού Ταπετσαρίας χωρίς την ενοχλητική μεγέθυνση προσαρμογής

  • Ανοίξτε την προεγκατεστημένη εφαρμογή Φωτογραφίες και εντοπίστε την εικόνα που επιθυμείτε να ορίσετε ως ταπετσαρία, στη συσκευή σας iPhone ή iPad.
  • Πατήστε πάνω στην εικόνα ώστε να εμφανιστεί στο πλήρες μέγεθός της.
  • Αγγίξτε μια φορά την εικόνα ώστε να κρύψετε τα εργαλεία επεξεργασίας και κοινής χρήσης.

ired zoomed wallpaper 02

  • Θα δείτε πως στα κενά σημεία της οθόνης, έχετε ένα μαύρο φόντο.
  • Πατήστε στιγμιαία και ταυτόχρονα τα φυσικά πλήκτρα Αφετηρίας (Home button) και Ενεργοποίησης (Power button), ώστε να λάβετε ένα στιγμιότυπο της εικόνας που επιθυμείτε να ορίσετε ως Ταπετσαρία, έχοντας περιμετρικά του, μαύρο φόντο.
  • Αναζητήστε το στιγμιότυπο που μόλις λάβατε στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Φωτογραφίες.
  • Προβάλλετε τη φωτογραφία, αγγίξτε το εικονίδιο κοινής χρήσης και στη συνέχεια ορίστε τη “Ως ταπετσαρία” Οθόνης κλειδώματος ή Οθόνη αφετηρίας.

ired zoomed wallpaper 03

ired zoomed wallpaper 04

Διαβάστε επίσης: Επαναφορά του πληκτρολογίου σε κεφαλαία στο iOS 9

Η μέθοδος αυτή εμποδίζει τη μεγέθυνση της φωτογραφίας σας, με μόνο μειονέκτημα το μαύρο περίγραμμα, γύρω από την εικόνα. Η διαφορά πριν και μετά όπως διακρίνετε είναι εντελώς μεγάλη, καθώς κατά τη μεγέθυνση η εικόνα μας είχε αλλοιωθεί εντελώς.

Μετά το μικρό αυτό τέχνασμα η εικόνα παρέμεινε ανέπαφη αφενός και αφετέρου είχε το κατάλληλο μέγεθος, χωρίς να επιδέχεται μεγέθυνσης από το λειτουργικό. Μπορεί να δείτε το αποτέλεσμα στην Οθόνη αφετηρίας της συσκευής σας iPhone, iPad ή iPod touch.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως δεν συνδέεται η παραπάνω μέθοδος με τη δυνατότητα μεγέθυνσης στη συσκευή iPad, όπου εκεί τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Μπορεί να είναι μία προσωρινή λύση αλλά η Apple θα πρέπει να κοιτάξει τη διαχείριση και τον ορισμό ταπετσαρίας στις επόμενες εκδόσεις και να τον εξελίξει. H εταιρεία ακολουθεί την ίδια τακτική στις μέχρι τώρα κύριες εκδόσεις κι από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να απαλλαχθούμε σύντομα. Γι' αυτό ακολουθήστε τη μέθοδο μετατροπής μιας εικόνας σε στιγμιότυπο και στη συνέχεια ορίστε τη ως Ταπετσαρία σύμφωνα με τις οδηγίες μας.

Διαβάστε επίσης: Δείτε την υπολειπόμενη μπαταρία των συνδεδεμένων συσκευών σας στη σελίδα γνωστοποιήσεων

Σας παραθέσαμε μια εναλλακτική μέθοδο αποφυγής της μεγέθυνσης μια φωτογραφίας κατά τον ορισμό της ως ταπετσαρία, σε συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch. Εάν παρόλα αυτά παραμένουν απορίες επί της διαδικασίας, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN