Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ad Blockers στο λειτουργικό iOS 9 - Οδηγίες χρήσεως

Ad Blockers στο λειτουργικό iOS 9 - Οδηγίες χρήσεως
ired.gr

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση προγραμμάτων αποκλεισμού περιεχομένου (Ad Blockers) στο λειτουργικό iOS 9;

Η Apple με το άνοιγμά της σε εφαρμογές τύπου Ad Blockers συγκλόνισε το διαδίκτυο και άλλαξε τον τρόπο περιήγησης σε αυτό, καθώς μπορείτε να σερφάρετε γρηγορότερα και με λιγότερα ενοχλητικά ερεθίσματα διάσπασης της προσοχής. Η εταιρεία σας δίνει αυτή τη δυνατότητα αλλά πρέπει εσείς να την χρησιμοποιήσετε; Μήπως η χρήση τους θα σημάνει και το τέλος των δωρεάν εφαρμογών - πληροφοριών στο διαδίκτυο; Για να το σκεφτούμε από μία άλλη οπτική γωνία...

Ένα από τα πιο εκπληκτικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού iOS 9, ήταν η συμπερίληψη εφαρμογών αποκλεισμού περιεχομένου, από το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Πλέον είναι εφικτή η εγκατάσταση μια εφαρμογής, η οποία λειτουργεί αποκλειστικά ως Ad Blocker. Αυτό σημαίνει πως τέτοιου είδους εφαρμογές σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε απρόσκοπτη περιήγηση στο διαδίκτυο, απαλλαγμένη από τις ενοχλητικές διαφημίσεις.

Διαβάστε επίσης: Q & A: APPLE ID - Βασικές πληροφορίες για το αναγνωριστικό της Apple

Παρόλο που εκ πρώτης όψεως φαίνεται ελκυστικό, τίποτε σε αυτή τη ζωή δεν μας δίνεται χωρίς κόστος ή αλλιώς, ενδεχομένως να πράττετε μία παράνομη πράξη. Ας το δούμε λίγο βαθύτερα.

Εγκατάσταση εφαρμογών Ad Blockers

Εφαρμογές όπως οι Crystal και Ad Blocker, είναι ιδιαίτερα γρήγορες στην εγκατάσταση. Μόλις ολοκληρωθεί, τέτοιου είδους εφαρμογές, ενεργοποιούνται από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης Safari. Η διαδικασία εγκατάστασης των εφαρμογών Ad Blockers είναι αρκετά απλή. Αυτές οι εφαρμογές έχουν μία και μόνη δυνατότητα. Λειτουργούν ως επέκταση του προγράμματος περιήγησης Safari για να περιορίσουν το μη επιθυμητό περιεχόμενο (διαφημίσεις).

Εάν το μόνο που αποζητάτε είναι ο αποκλεισμός περιεχομένου, η προτεινόμενη εφαρμογή "Ad Blocker" πιστεύουμε θα σας καλύψει απόλυτα. Ας δούμε πως μπορείτε να κάνετε την εγκατάσταση:

Κατεβάστε την εφαρμογή από το App Store 

Ρυθμίσεις > Safari > Προγράμματα αποκλεισμού περιεχομένου > Ad Blocker > ενεργό

ired adblock 00

H διαδικασία σε όλες τις εφαρμογές Ad Blockers είναι λίγο πολύ η ίδια, οπότε όποια εφαρμογή κι αν επιλέξετε θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα. Στη συνέχεια ανοίξτε την περιήγηση κι επισκεφθείτε την αγαπημένη σας ιστοσελίδα ελεύθερη πλέον από διαφημίσεις.

Οι δυνατότητες των εφαρμογών αυτών περιορίζονται μόνο στο περιβάλλον της προεγκατεστημένης εφαρμογής Safari. Θα εξακολουθήσετε να παρακολουθείτε αναγκαστικά διαφημίσεις σε εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένων και των ιστοσελίδων που προβάλλετε μέσω Facebook ή twitter εφαρμογών).

Τώρα, πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση και χρήση τέτοιου είδους εφαρμογών, υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε πως δεν πρέπει να το κάνετε, κι εξηγούμαι:

ired adblock 01

Είναι καταρχήν ασφαλές να χρησιμοποιείτε μία από αυτές τις επεκτάσεις - εφαρμογές αποκλεισμού διαφημίσεων; Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως μερικά από τα προγράμματα αυτά δεν είναι ασφαλή. Kατά καιρούς η Apple, έχει αφαιρέσει πάρα πολλές από αυτές τις εφαρμογές από το κατάστημά της (App Store). H απομάκρυνση, πραγματοποιήθηκε ύστερα από αναφορές πως συντρέχουν λόγοι περιεχομένου man-in-the-middle attacks (περιεχόμενο κώδικα μεταξύ της ιστοσελίδας που επισκέπτεστε και της συσκευής σας).

Διαβάστε επίσης: Εύρεση iPhone: Μια πολύτιμη λειτουργία όλων των Apple συσκευών

Μία εφαρμογή Been Choice, όπως ονομάζεται, εγκαθίσταται στη βάση του κώδικα του λειτουργικού συστήματος με σκοπό την εν δυνάμει αποστολή δεδομένων των χρηστών του δικτύου σε έναν off site server. Έχοντας πρόσβαση στη βάση του λειτουργικού iOS, εξαναγκάστηκαν οι developers να την κατεβάσουν και να τη γράψουν ξανά, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της εταιρίας, Apple.

Οι αναστολείς περιεχομένου από τη φύση τους παρακολουθούν την περιήγησή σας και παρεμβαίνουν όταν παραστεί ανάγκη (εμφάνιση διαφημίσεων).

Σελίδα 2

Πρέπει να γίνεται χρήση αυτών των εφαρμογών;

Σίγουρα δεν είμαστε αναμάρτητοι να σας κάνουμε κήρυγμα για τον αποκλεισμό διαφημίσεων, όμως είναι αλήθεια πως μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να σκοτώσει τη δημοσιογραφία, τουλάχιστον με τη μορφή που την γνωρίζουμε. Εκδότες εύλογα ανησυχούν για την πηγή των εσόδων τους και του εισοδήματός τους, το οποίο κινδυνεύει να μηδενιστεί.

Οι συντάκτες επιθυμούν να βρίσκονται με το μέρος των αναγνωστών τους, αλλά διχάζονται μεταξύ της κατανόησης της αντιπάθειας του αναγνώστη προς τις διαφημίσεις και του κέρδους τους προκειμένου να επιβιώσουν και να αναθρέψουν τις οικογένειές τους. Παράλληλα όμως επιθυμούν την προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας και της αλήθειας. Νομίζω πως κανείς από εμάς δεν επιθυμεί να δει τη δημοσιογραφία να εκλείπει μόνο και μόνο γιατί είναι ασύμφορη ως βιομηχανία.

Στην εποχή που διανύουμε η πληροφορία προσφέρεται δωρεάν σε απευθείας σύνδεση. Μερικοί ιστότοποι προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για συγκεκριμένα θέματα και να τις παρέχουν με συνδρομή, αλλά υπάρχει τόσο ελεύθερο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, ώστε δύσκολα οι χρήστες θα πειστούν για να αγοράσουν.

Διαβάστε επίσης: Μέθοδος δημιουργίας αντιγράφου ασφάλειας σε συσκευές iPhone/iPad με απλά λόγια

Τις περισσότερες φορές το περιεχόμενο παρέχεται με την προϋπόθεση της παρακολούθησης κάποιων διαφημίσεων. Ενδέχεται κάποιες από αυτές τις ιστοσελίδες να υποστηρίζονται από ερασιτέχνες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα χαρτζιλίκι ή άλλες να υποστηρίζονται από εταιρείες με πλήθος συντακτών στο παρασκήνιο που παράγουν πρωτότυπο κείμενο.

Εν κατακλείδι, οι αναγνώστες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το είδος του διαδικτύου που επιθυμούν και οι συντάκτες και εκδότες θα πρέπει να βρουν τις μεθόδους για να εργαστούν πάνω στο πλαίσιο αυτό, αντί να υπαγορεύουν από ψηλά για το πως οι ίδιοι θέλουν να είναι το διαδίκτυο. Το να επιλέξετε την εγκατάσταση μιας εφαρμογής Ad blocker είναι προσωπική επιλογή.

Η Apple θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διακοπή των διαφημίσεων σε εφαρμογές της, αδιαφορώντας από ό,τι φαίνεται για την κρίση που περνά η διαφήμιση και στο διαδίκτυο. Πολλοί δηλώνουν πως πρόκειται για μία άμεση επίθεση στη Google. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον και το πως οι γίγαντες της τεχνολογίας θα αποφασίσουν να κινηθούν. Μπορούμε όμως να πούμε πως προς το παρόν μπορείτε να απολαύσετε την περιήγησή σας στο διαδίκτυο ...χωρίς διαφημίσεις και χωρίς διάπραξη κλοπής.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status