Εκτύπωση αυτής της σελίδας

i-Blades Smartcase: Η θήκη που όλοι περιμένατε για το smartphone σας

i-Blades Smartcase: Η θήκη που όλοι περιμένατε για το smartphone σας
ired.gr

Μια θήκη πραγματικά έξυπνη και ξεχωριστή που θα λύσει τα χέρια σε όλους.

Τα τελευταία χρόνια, η θήκη του smartphone έχει περάσει το στάδιο του (κακόγουστου) πλαστικού «βιβλιάριου» με το διαφανές εξώφυλλο μπροστά που καλύπτει την οθόνη και ίσως έχει και ένα άγκιστρο για να πιάνει στη ζώνη του παντελονιού μας. Τώρα πια περιμένουμε από τις θήκες να κάνουν κάποια πράγματα. Όπως για παράδειγμα να είναι καλόγουστες, διαφορετικές, να έχουν ίσως κάποια θήκη επιπλέον για πιστωτικές κάρτες, ή να φορτίζουν το smartphone μας με την επιπλέον μπαταρία τους. Ο Jorge Fernandes, ένας από τους εγκεφάλους του Apple Pay (μαζί με άλλους πεπειραμένους επαγγελματίες), δημιούργησε την i-Blades Smartcase, που μπορεί να φέρει την επανάσταση στις θήκες των smartphone. Η καμπάνια της βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Indiegogo.

Η i-Blades Smartcase είναι μια πολύ λεπτή θήκη από δέρμα (μοντέλο «Italian») ή πολυανθρακικό νήμα (μοντέλο «Elite») που έχει τη δυνατότητα να δέχεται επεκτάσεις στην πλάτη της, που εκτελούν διαφορετικές εργασίες, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητες του smartphone, χωρίς να εμποδίζει οποιαδήποτε από τις θύρες εισόδου-εξόδου του. Η ίδια η θήκη είναι καλή για προστασία, αλλά είναι οι επεκτάσεις (τύπου μαγνητικής σύνδεσης), με το όνομα «Smartblades» που κάνουν όλη τη διαφορά.

ired iblades smartcases 01

Τα «Blades» είναι, στην ουσία, ξεχωριστές συσκευές που προσθέτουν ειδικές δυνατότητες. Η κάθε μία έχει τη δική της διαφορετική λειτουργία. Οι υπάρχουσες αυτή τη στιγμή προσφέρουν 64 GB ή 1 ΤΒ επιπλέον αποθηκευτικού χώρου (μόνο αυτά τα δύο για την ώρα χωρίς «ενδιάμεσες στάσεις»). Η battery blade παρέχει 2600mAh επιπλέον στη μπαταρία σας, αλλά θα υπάρξουν και μεγαλύτερες.

Τα Blades συνδέονται στην πλάτη της θήκης (και άρα του smartphone) μέσω μαγνητών και μιας κυκλικής συστοιχίας χάλκινων επαφών. Η συστοιχία επαφών δημιουργεί μια σύνδεση δεδομένων υψηλής ταχύτητας και χρησιμοποιεί τη σύνδεση της θήκης με το smartphone για τη μεταφορά δεδομένων, φόρτιση μπαταρίας κλπ. Η θήκη, όπως είπαμε, συνδέεται με το smartphone μέσω της θύρας φόρτισης (USB για Android, lightning για iOS). Η αφιερωμένη εφαρμογή i-Blades app, που παρέχεται στα αντίστοιχα Store βοηθάει στη διαχείριση των διαφόρων λειτουργιών.

ired iblades smartcases 02

Με μια γρήγορη ματιά, θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι πρόκειται για επεκτάσεις που συνδέονται μία την κάθε φορά, αλλά δεν είναι έτσι. Ευτυχώς οι άνθρωποι το σκέφτηκαν καλά κι έτσι, τα Blades μπορούν να συνδέονται το ένα πάνω στο άλλο και να κάνουμε τους συνδυασμούς που μας εξυπηρετούν. Μπορούμε λοιπόν, για παράδειγμα, να έχουμε και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και επιπλέον μπαταρία - προσθέτοντας τα αντίστοιχα Blades - αν το θέλουμε.

Η σχεδίαση του όλου συστήματος (θήκη και επεκτάσεις) είναι πολύ όμορφη και ποιοτική και είναι εύκολο να έχεις αυτό που χρειάζεσαι, κάθε φορά μαζί σου. Ειδικά η επέκταση μπαταρίας, κάνει κάποιες άλλες θήκες αντίστοιχες να μοιάζουν χαζές και άκομψες. Η επέκταση αποθηκευτικού χώρου από την άλλη, προσφέρει έναν κομψό τρόπο για επιπλέον GB όταν όλοι έχουμε συνηθίσει σε άβολα μικρά USB sticks ή - χειρότερα ακόμη - μίνι σκληρούς δίσκους. Τα Smartblades διαφέρουν σε πάχος - από 2mm μέχρι 9mm - και είναι από χρωμιωμένο ματ αλουμίνιο κι έτσι δε μοιάζουν με φθηνά πλαστικά τετράγωνα LEGO BLOCKS στην πλάτη του πανάκριβου smartphone σας.

ired iblades smartcases 03

Στην αρχή, η i-Blades θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα Samsung Galaxy 6 και 4. Παραδόξως - δεδομένης της διάδοσής του - το μοντέλο για iPhone είναι για την ώρα στα «προσεχώς».

Η καμπάνια στο Indiegogo έχει στόχο τη συγκέντρωση του ποσού των 30.000$. Αν ενδιαφέρεστε να «κλείσετε» μια θήκη από πριν, μπορείτε να προκαταβάλετε 50$ για μια Elite μέσω της ιστοσελίδας. Αν, όπως είναι λογικό, αυτό που σας ενδιαφέρει είναι τα προσθαφαιρούμενα Blades, τότε με 100$ έχετε θήκη Elite και Battery Blade, με 110$ έχετε θήκη Elite και Memory Blade (64 GB) και με 125$ έχετε θήκη Elite και τα δύο Blades μαζί. Οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν το Μάιο του 2016.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ακόμη: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μπαταρία του iPhone (και για κάθε μπαταρία Li-Po)

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status