Άντρας έπεσε σε γκρεμό γιατί κοίταζε την οθόνη του κινητού του

Άντρας έπεσε σε γκρεμό γιατί κοίταζε την οθόνη του κινητού του
ired.gr

Στο Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες, ο άνδρας έβλεπε τη συσκευή του και όχι που πήγαινε.

Βέβαια όσοι ήταν κοντά έσπευσαν για να τον βοηθήσουν.

Κατέβηκαν τα βράχια προσπαθώντας να σώσουν τον άγνωστο άντρα, αλλά ήταν πολύ αργά.

Αργότερα ο ιατροδικαστής αναγνώρισε τον άντρα καθώς και οι συγγενείς του μέσω Facebook, ήταν ο 33χρονος Joshua Burwell από την Indiana.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία στο NBC, πιθανώς ο άντρας σταμάτησε με το αυτοκίνητό του για να βγάλει φωτογραφία το ηλιοβασίλεμα.

 ired cliff 00

Δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η συσκευή που είχε στα χέρια του ήταν τελικά κινητό ή κάμερα. Η αναφορά του αυτόπτη μάρτυρα ήταν:

Δεν έβλεπε που περπατούσε. Κοίταζε προς τα κάτω στην οθόνη της συσκευής που είχε στα χέρια του.

Τρεις αυτόπτεις μάρτυρες βρέθηκαν στον γκρεμό για να βοηθήσουν τον άτυχο άντρα, αλλά δεν κατάφεραν κάτι, ενώ οι αρχές δεν έχουν σχολιάσει επίσημα το γεγονός.

Τα ατυχήματα που προκαλούνται από την διατάραξη της προσοχής λόγω gadget και πιο συγκεκριμένα λόγω των smartphones, πολλαπλασιάζονται. Νωρίτερα φέτος ένας άτυχος τουρίστας, έχασε την ζωή του στο Taj Mahal, ενώ προσπαθούσε να βγάλει μία selfie.

Πριν από τρία χρόνια μία γυναίκα στην Αλάσκα έπεσε από ένα γκρεμό ενώ έστελνε μηνύματα. Ίσως από θαύμα επιβίωσε.

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι επικίνδυνο να κάνουμε χρήση του κινητού όταν οδηγούμε, αλλά ακόμη και οι πεζοί πρέπει να έχουν προσοχή. Μερικές φορές μπορεί απλά να χτυπήσουμε σε μία κολόνα ή σε έναν περαστικό, άλλες φορές μπορεί όμως να είμαστε πιο άτυχοι.

 ired cliff 01

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή στον χώρο όπου κινούμαστε και να έχουμε επίγνωση του εδάφους και των εμποδίων που βρίσκονται γύρω μας.

Ο άτυχος άντρας είναι πιθανό να ήθελε απλά να βγάλει μία φωτογραφία και νόμιζε ότι το χείλος του γκρεμού μπορεί να αντέξει το βάρος του. Το έδαφος στην Καλιφόρνια δεν είναι τόσο σταθερό και δεν αποκλείεται να έγινε κάποια μικρή καθίζηση ή αποκόλληση στο σημείο όπου στεκόταν.

Όλοι έχουμε βγάλει φωτογραφίες όταν βασιλεύει ο ήλιος, αλλά θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα μέρος που γνωρίζουμε πόσο σταθερό είναι το έδαφος.

Ταξιδεύοντας «έξυπνα» με μια βαλίτσα

από jericho