Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Samsung κατασκεύασε νέο καλύτερο αισθητήρα δραστηριότητας και υγείας

Η Samsung κατασκεύασε νέο καλύτερο αισθητήρα δραστηριότητας και υγείας
ired.gr

Καιρός ήταν να δούμε μία βελτίωση στην τεχνολογία που μάλλον ήταν απογοητευτική το 2015.

Η Samsung θέλει οι αισθητήρες που θα έχουμε στις συσκευές μας να κάνουν πολλά περισσότερα από το να μετρούν τον παλμό μας.

Ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει την μαζική παραγωγή ενός τσιπ που μπορεί να κάνει πέντε διαφορετικές μετρήσεις: Σωματικού λίπους, μάζας σκελετικών μυών, καρδιακού ρυθμού, θερμοκρασίας δέρματος και επιπέδου του στρες. Όσο αφορά την τελευταία μέτρηση (επίπεδο στρες), τις περισσότερες φορές απλά μετράει πόσο έχουμε ιδρώσει.

Η ονομασία του νέου τσιπ είναι Bio-Processor και θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά με τις νέες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν το 2016.

 ired samsung bio proccessor 01

Το 2015 οι αισθητήρες στα διάφορα gadget ήταν πολύ πιο περιορισμένοι από ότι περιμέναμε.

Η Apple ήθελε να προσθέσει επιπλέον αισθητήρες στο Apple Watch αλλά τελικά κατέληξε με την χρήση μόνο του αισθητήρα καρδιακού ρυθμού. Η Samsung θέλει να πρωτοπορήσει και να κατακτήσει την αγορά, άλλωστε το τσιπ αυτό θα διατεθεί στους συνεργάτες της.

Galaxy S7 κυκλοφορεί σε δύο μήνες

Βέβαια υπάρχουν πολλοί αισθητήρες στην αγορά που μετρούν τα βήματα και τον καρδιακό παλμό, δυστυχώς χωρίς μεγάλη επιτυχία. Οπότε, μένει να δούμε στην πράξη το νέο τσιπ της Samsung.

 ired samsung bio proccessor 02

Το πιο πιθανό είναι να δοκιμάσουμε τον νέο επεξεργαστή σε ένα από τα smartwatches της Samsung, αλλά μπορεί να τον δοκιμάσουμε και σε προϊόντα από άλλες εταιρίες.

Η Samsung προσφέρει στις ενδιαφερόμενες εταιρίες σχέδια του νέου επεξεργαστή. Τονίζει ακόμη πως το chip είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει γρήγορη ανάπτυξη νέων wearables.

Ο επεξεργαστής Bio-Processor μπορεί να εμφανιστεί σε διαφορετικά wearables και σε διαφορετική μορφή. Πρέπει να ομολογήσουμε όμως ότι η διαφήμιση της Samsung δεν μας καθήλωσε:

από jerciho

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status