Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να επαναφέρετε το Bluetooth ενός Mac

Πώς να επαναφέρετε το Bluetooth ενός Mac
ired.gr

Πώς να κάνετε Reset στο Bluetooth hardware module ενός Mac για να αντιμετωπίσετε προβλήματα σύνδεσης.

Όπως είναι πια γνωστό, το Bluetooth είναι ένα πρωτόκολλο σύνδεσης που επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση συσκευών - όπως πληκτρολόγια, ποντίκια, trackpads, ηχεία κλπ - να συνδέονται με το Mac μας χάρη στο Bluetooth hardware που υπάρχει σε αυτόν. Αν και κατά πλειοψηφία λειτουργεί άψογα, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που παρουσιάζονται προβλήματα δυσλειτουργίας, όπως αδυναμία σύνδεσης με συσκευές, απώλεια του Bluetooth κλπ. Είτε φταίει κάποια συσκευή που συνεχώς αποσυνδέεται, είτε μια άλλη που αρνείται πεισματικά να ζευγοποιηθεί, το πρόβλημα παραμένει πρόβλημα.

Μερικές φορές, η αλλαγή μπαταριών με καινούριες και η διαγραφή της συσκευής από τις προτιμήσεις του Bluetooth και επανασύνδεσής της, μπορεί να λύσουν το πρόβλημα. Άλλες φορές όμως αυτό μπορεί να επιμένει ό,τι κι αν κάνουμε. Αντί λοιπόν να απογοητευθούμε και να εκπαραθυρώσουμε τη συσκευή, υπάρχει άλλος ένας τρόπος προσέγγισης και επίλυσης του προβλήματος, για ιδιαίτερα «πεισματάρες» Bluetooth συσκευές, και αυτός είναι η επαναφορά του hardware module του Bluetooth του Mac, μέσω μιας επιλογής που δεν είναι πολύ γνωστή, στο μενού εκσφαλμάτωσης (debug).

Δείτε ακόμη: Επίλυση προβλημάτων σύνδεσης ή δυσλειτουργίας Bluetooth περιφερειακών σε iOS συσκευές

Πώς γίνεται

Προσοχή: Πριν προχωρήσετε, έχετε υπόψιν ότι η εν λόγω λειτουργία θα αποσυνδέσει κάθε Bluetooth συσκευή σας. Οπότε, αν έχετε Bluetooth, πληκτρολόγιο και/ή ποντίκι, δε θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Mac σας προσωρινά και για όσο διαρκεί η διαδικασία επαναφοράς. Αν θέλετε να μη συμβεί αυτό, συνδέστε ένα κλασικό USB πληκτρολόγιο/ποντίκι ή κάποιο κλασικό ασύρματο (υπερύθρων).

Από την επιφάνεια εργασίας του OS X πατάμε και κρατάμε πατημένα τα πλήκτρα Shift+Option(Alt) και μετά, πατάμε με το ποντίκι το εικονίδιο του Bluetooth στη γραμμή των μενού (δεξιά), ώστε να εμφανιστεί το κρυμμένο μενού εκσφαλμάτωσης (debug).

ired reset bluetooth mac 01

Επιλέγετε το «Επαναφορά της μονάδας Bluetooth».

Όταν τελειώσει η επαναφορά, κάνετε επανεκκίνηση στο Mac σας κανονικά και επαναλάβετε τη διαδικασία σύνδεσης της προβληματικής συσκευής. Λογικά, θα πρέπει τώρα να δουλέψει.

Θα παρατηρήσατε ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές στο συγκεκριμένο μενού, όπως η δυνατότητα να αποσυνδέσετε όλες τις συσκευές Bluetooth ταυτόχρονα, η δυνατότητα να κάνετε εργοστασιακή επαναφορά σε όλες τις Bluetooth Apple συσκευές που είναι συνδεδεμένες κλπ. Αυτά χρησιμεύουν σε άλλα σενάρια βλαβών και προβλημάτων. Για την περίπτωση που αναφέραμε, η επαναφορά είναι η πιο χρήσιμη.

Βέβαια σημειώστε ότι μερικές συσκευές Bluetooth δεν έχουν τόσο δυνατό σήμα (και άρα μεγάλη εμβέλεια) οπότε, καλό θα είναι να σιγουρευτείτε ότι η προβληματική συσκευή δε βρίσκεται πολύ μακριά από το Mac σας. Μερικές φορές τα περί «10 μέτρων απόστασης» για Bluetooth συσκευές, είναι απλά, ευσεβής πόθος.

Αν θέλετε να δείτε τη δύναμη του σήματος Bluetooth μιας συσκευής κάνετε το ίδιο με πριν, αλλά πηγαίνετε με το ποντίκι στη συσκευή που σας ενδιαφέρει. Θα δείτε να εμφανίζεται ένα πλαϊνό μενού και με γκρίζα γράμματα θα δείτε κάποιες τιμές του τύπου: RSSI: -55dbm.

ired reset bluetooth mac 02

Αυτή είναι η τιμή ισχύος του σήματος σύνδεσης και ισχύουν τα εξής:

  • 0 μέχρι -60, καλή
  • -61 μέχρι -70 μέτρια
  • -71 μέχρι -90 αδύναμη
  • -90 και κάτω, κακή.

Σε γενικές γραμμές δε θα χρειαστεί να επαναφέρετε το Bluetooth του Mac σας, μιας και συνήθως λειτουργεί άψογα, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να βρεθείτε με κάποια «δύστροπη» συσκευή, οπότε καλό είναι να το έχετε υπόψιν.

Δείτε ακόμη: Νέο Bluetooth στέλνει σήμα από το σώμα μας.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status