Q & A: Αδυναμία καθορισμού χρόνου αδράνειας της οθόνης iPhone σε λειτουργικό iOS 9

Q & A: Αδυναμία καθορισμού χρόνου αδράνειας της οθόνης iPhone σε λειτουργικό iOS 9
ired.gr

Επίλυση προβλήματος - λόγω λειτουργίας χαμηλής ισχύος - δυνατότητας επιλογής του χρόνου αδράνειας σε λειτουργικό iOS 9

O Κος Νίκος Κ. μας έθεσε το εξής ερώτημα σχετικά με τις επιλογές χρόνου αυτόματου κλειδώματος ενός iPhone 6:

Nίκος Κ.

Καλησπέρα σας και Χρόνια πολλά. Έχω ένα iPhone 6 στην τελευταία έκδοση λειτουργικού iOS 9.2 κι αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Θέλω να αλλάξω τον χρόνο αυτόματου κλειδώματος της συσκευής μου αλλά δεν μου το επιτρέπει. Η επιλογή είναι θολή, πείτε μου τι μπορώ να κάνω, κρατάει μόνο 30 δευτερόλεπτα, ευχαριστώ.

ired team

Καλημέρα σας και χρόνια πολλά. Πότε παρατηρήσατε το συγκεκριμένο πρόβλημα; Σας έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν;

Νίκος Κ.

Μου το έκανε σήμερα το πρωί για δεύτερη φορά, το είχα παρατηρήσει ξανά πριν μερικές ημέρες αλλά επανήλθε χωρίς να κάνω κάτι εγώ.

ired team

Παρακαλώ προχωρήστε σε ένα restart της συσκευή σας πατώντας παρατεταμένα home + power buttons μέχρι να δείτε το μήλο κι αφήστε τη συσκευή σας στη συνέχεια να κάνει επανεκκίνηση, και πείτε μας εάν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Νίκος Κ.

Μισό λεπτό να το κάνω κι επανέρχομαι.

ired team

Περιμένουμε. Μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά της συσκευή σας σε λειτουργικό επίπεδο, Πηγαίνετε στην τοποθεσία αυτόματου κλειδώματος κι ελέγξτε την κατάσταση.

Νίκος Κ.

Ακολούθησα τις οδηγίες σας πατώντας τα πλήκτρα, έκανε επανεκκίνηση η συσκευή αλλά τίποτα, κανένα αποτέλεσμα. Το αυτόματο κλείδωμα είναι ακόμη θολό, δεν μπορώ να το πατήσω δηλαδή και είναι κολλημένο στα 30 δευτερόλεπτα.

ired team

Κάτι δεν πάει καλά με τη συσκευή σας, είναι εύκολο να κάνετε λήψη ενός στιγμιοτύπου από την τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά και να φαίνεται η επιλογή του αυτόματου κλειδώματος, παρακαλώ;

Νίκος Κ.

Πώς μπορώ να το κάνω αυτό;

ired team

Για να κάνετε λήψη ενός στιγμιοτύπου, πηγαίνετε στη σελίδα που επιθυμείτε και πατήστε ταυτόχρονα και στιγμιαία, το πλήκτρο αφετηρίας (Home button) και το πλήκτρο ενεργοποίησης (power button). στη συνέχεια ανεβάστε τη στη συνομιλία μας το στιγμιότυπο.

Νίκος Κ.

Μισό λεπτό.

Νίκος Κ.

Ορίστε βλέπετε πως είναι μη λειτουργική η επιλογή;

ired team

Κε Νίκο εντοπίσαμε το πρόβλημα και σύντομα θα απαλλαχτείτε από αυτό. Η συσκευή σας βρίσκεται σε κατάσταση χαμηλής ισχύος όπως βλέπετε πάνω αριστερά η μπαταρία σας είναι κίτρινη (νέο χαρακτηριστικό στο λειτουργικό iOS 9). Ένας από τους περιορισμούς της λειτουργίας αυτής για εξοικονόμηση ενέργειας, είναι η άμεση απενεργοποίηση της οθόνης (30 δευτερόλεπτα) της συσκευής σας, σε κατάσταση αδράνειας.

Εάν κατευθυνθείτε στη τοποθεσία Ρυθμίσεις > Μπαταρία > και κλείσετε την εναλλαγή “Λειτουργία χαμηλής ισχύος”, θα επιλυθεί και το πρόβλημά σας. Το ίδιο προφανώς είχε συμβεί και στο παρελθόν, όταν το είχατε αντιληφθεί ξανά.

Νίκος Κ.

Δεν το πιστεύω, τελικά αυτό ήταν, είστε φοβεροί έχω όλο το πρωινό που ψάχνω να βρω τι φταίει, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ired team

Παρακαλώ, είμαστε στην διάθεση σας για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία.

Οι αναρτήσεις Q & A είναι αυθόρμητες συζητήσεις της ομάδας του ired με τους φίλους της σελίδας μας στο Facebook. Ο σκοπός των αναρτήσεων είναι ενημερωτικός και εκπαιδευτικός.

από DINFUN