14 εντυπωσιακά προϊόντα που εμφανίστηκαν το 2015

14 εντυπωσιακά προϊόντα που εμφανίστηκαν το 2015
ired.gr

Δείτε τα 14 πιο εντυπωσιακά και καινοτόμα προϊόντα του 2015.

Η τεχνολογία προχωρά με αλματώδεις πια ρυθμούς κάθε χρόνο και το 2015 δεν ήταν η εξαίρεση. Από εφαρμογές που μπορούν να κλειδώνουν την πόρτα του σπιτιού μας, μέχρι εξαρτήματα που κόβουν το ροχαλητό και παιχνίδια που δεν είχαμε φανταστεί ως τώρα, αυτή η χρονιά είχε αρκετά καινοτόμα προϊόντα. Ίσως να βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο φουτουριστικό κόσμο που βλέπουμε στις ταινίες. Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε 14 από τα πιο καινοτόμα προϊόντα που τράβηξαν την προσοχή μας μέσα στο 2015.

1. Το 'Hoverboard' Scooter

ired 2015 gadgets 01

Ίσως έχετε ακουστά (ή έχετε δει) το Segway, το ηλεκτροκίνητο πατίνι που στέκεται σε δύο ρόδες και σας πάει παντού, αλλά αυτά τα καινούρια πατίνια που ισορροπούν μόνα τους επίσης, είναι η νεότερη, εξυπνότερη και (πολύ) φθηνότερη έκδοση. Το μόνο που χρειάζεται για να τα κατευθύνετε, είναι να στρέψετε λίγο το σώμα σας προς την κατεύθυνση που θέλετε κι έτσι πηγαίνετε όπου θέλετε με ευκολία και άνεση. Τα ακροβατικά (αν είστε αυτού του τύπου) είναι εύκολα επίσης, και οι κούρσες με άλλους ή τα χορευτικά κόλπα είναι απολαυστικά.

2. Pantelligent: Το έξυπνο τηγάνι

ired 2015 gadgets 02

Αν είστε άσχετος με τη μαγειρική, η ζωή σας θα αλλάξει με αυτό το «έξυπνο», επαναστατικό τηγάνι. Χρησιμοποιεί Bluetooth για να συγχρονιστεί με το smartphone σας κι εσείς επιλέγετε τη συνταγή που επιθυμείτε και αφήνετε το τηγάνι να σας δίνει οδηγίες σε πραγματικό χρόνο για το πώς να την εκτελέσετε, όπως το πότε να γυρίσετε ένα κομμάτι κρέας για να μην καεί ή πότε να προσθέσετε τα διάφορα συστατικά κλπ.

Δείτε βίντεο εδώ:

3. Η γλάστρα που μεγαλώνει με το φυτό

ired 2015 gadgets 03

Ένα φυτό - όπως ξέρουμε - όταν μεγαλώσει, θέλει αλλαγή γλάστρας, όμως τώρα, η τεχνολογία, το τακτοποίησε κι αυτό. Χάρις σ’ αυτήν την origami γλάστρα που ξεδιπλώνεται μόνη της μαζί με το φυτό σας, και είναι δημιουργία του Studio Ayaskan, η γλάστρα σας μεγαλώνει καθώς μεγαλώνει το φυτό με τον πιο «στιλιστικό» τρόπο κι έτσι, δε χρειάζεται να λερώσετε τα χέρια σας.

4. Η νταλίκα ασφαλείας της Samsung

ired 2015 gadgets 04

Η Samsung βρήκε μια εκπληκτική λύση ώστε οι νταλίκες της να μην κλείνουν την ορατότητα τον οπίσθιων αυτοκινήτων στο δρόμο. Και ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα όσες φορές έχουμε βρεθεί πίσω από νταλίκα και δε βλέπουμε τι γίνεται μπροστά μας. Μάλιστα, κάτι τέτοιο έχει οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό δυστυχημάτων στους δρόμους. Αφού συνεταιρίστηκε με τη διαφημιστική εταιρία Leo Burnett, η Samsung δημιούργησε μια νταλίκα με μια τεράστια οθόνη στην πίσω πόρτα, που να δείχνει πανοραμικά όλη την κίνηση του δρόμου στα πίσω από αυτήν οχήματα, ώστε να ξέρουν πότε να προσπεράσουν ή ό,τι άλλο. Μετά από αυτό, μάλλον κανείς δε θα προσπερνάει για να απολαμβάνουν το θέαμα.

Δείτε βίντεο εδώ:

5. Upright: Η συσκευή που σταματάει το καμπούριασμα

ired 2015 gadgets 05

Αν έχετε την τάση να στέκεστε και/ή να περπατάτε σκυφτοί και θέλετε να βελτιώσετε τη στάση σας, είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους ομορφιάς ή και τα δύο, αυτή η απλή συσκευή είναι « must». Το Upright φτιάχτηκε για να τοποθετείται στην πλάτη και όταν πηγαίνετε να καμπουριάσετε θα δονείται για να σας ειδοποιεί. Μάλιστα μπορείτε να δείτε την πρόοδό σας στην αλλαγή στάσης σας, στην αντίστοιχη εφαρμογή που υπάρχει για το smartphone σας.

Δείτε βίντεο

6. Το βιβλίο που πίνεται - το βιβλίο φίλτρο νερού

ired 2015 gadgets 06

Το βιβλίο που πίνεται κατασκευάστηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα 663 εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και για να αντιμετωπίσει το κόστος του φιλτραρίσματος. Οι εντελώς ασυνήθιστες σελίδες αυτού του βιβλίου σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ως φίλτρα νερού, με τη δυνατότητα να σκοτώνουν το 99,9% των βακτηρίων που θα μπορούσαν να αποβούν από επικίνδυνα έως θανατηφόρα.

Δείτε βίντεο εδώ:

7. Cognitoys: Τα έξυπνα ομιλούντα παιχνίδια

ired 2015 gadgets 07

Εδώ και αρκετές δεκαετίες είναι γνωστά τα διάφορα παιχνίδια που μιλούν όταν τα κουνάς ή τα ζουλάς. Όμως μέχρι τώρα, κανένα παιχνίδι δεν ήταν τόσο έξυπνο όσο τα Cognitoys, τα παιχνίδια που έχουν ενσωματωμένο Wi-Fi και μπορούν να συνομιλούν με τα παιδιά απαντώντας σε απλές ερωτήσεις και μαθαίνοντας από τις απαντήσεις τους. Το παιχνίδι αυτό, πέρα από διασκεδαστικό, μπορεί να αναπτύξει τις ικανότητες του παιδιού στα μαθηματικά, τη γλώσσα και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Δείτε βίντεο εδώ:

8. Tzoa: Ο προσωπικός σας ανιχνευτής μόλυνσης

ired 2015 gadgets 08

Αν ποτέ αναρωτηθήκατε κατά πόσον η περιοχή που κατοικείτε είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένη από μόλυνση, ιδού η απάντηση: η συσκευή και η εφαρμογή της για smartphone, Tzoa. Μπορεί να ανιχνεύσει πληροφορίες για την ατμοσφαιρική σύσταση της περιοχής που θέλετε όπως, θερμοκρασία, αιωρούμενα σωματίδια, σύσταση, έκθεση σε υπεριώδεις κλπ μέσω των αισθητήρων της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε περιοχές υψηλού κινδύνου και να πληροφορήσετε, αν θέλετε, τους διάφορους οργανισμούς που επιλαμβάνονται των θεμάτων αυτών.

Δείτε βίντεο εδώ:


  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »