Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για πόσο τελικά θα είναι δωρεάν τα Windows 10?

Για πόσο τελικά θα είναι δωρεάν τα Windows 10?
ired.gr

Να βιαστούμε για την αναβάθμιση στα Windows 10 ή μπορούμε και να περιμένουμε λίγο ακόμα;

Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε υπολογιστή με σύστημα Windows το γνωρίζετε, τα Windows 10 θα είναι δωρεάν για περίπου 7 μήνες ακόμα. Η Microsoft άλλωστε δεν χάνει ευκαιρία να το διαφημίσει.

ReactOS: τα Windows σε Open Source

Τι θα γίνει όμως με την πάροδο των 7 αυτών μηνών?

Ας δούμε πως έχουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Μέχρι τις 28 Ιουλίου 2016 τα Windows 10 θα είναι δωρεάν για κατόχους Windows 7 και 8. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θεωρητικά θα κοστίζουν 119$ και 199$ οι εκδόσεις Home & Professional αντίστοιχα.

ired windows free 01

Βέβαια, αυτό ισχύει καθαρά θεωρητικά, αφού ακόμα και στην σελίδα της Microsoft δεν παίρνουμε κάποια ξεκάθαρη πληροφόρηση. Το κείμενο στην επίσημη σελίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για ένα χρόνο θα είναι δωρεάν. Μετά τι;

Όσες φορές κάποιος εκπρόσωπος της Microsoft έχει ερωτηθεί για το θέμα έχει απαντήσει λακωνικά “ουδέν σχόλιο” ή “ δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα”.

Βέβαια, η μυστικότητα αυτή γεννάει πιο πολλά ερωτήματα στο ευρύ κοινό.

Αν κοιτάξουμε κάποια άλλα δεδομένα μάλλον θα πάρουμε τις απαντήσεις που γυρεύουμε.

Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι ο στόχος για τα Windows 10 είναι το 1 δισεκατομμύριο υπολογιστές. Αυτή την στιγμή τα Windows εγκαθίστανται σε περίπου 1 εκατομμύριο υπολογιστές κάθε μέρα. Παρότι το νούμερο ακούγεται εξωπραγματικό η αλήθεια είναι ότι δεν είναι αρκετό για να πιάσει τους στόχους της εταιρείας μέσα σε ένα χρόνο.

Και σίγουρα αν τα Windows 10 γίνουν επί πληρωμή, αυτό το νούμερο θα συρρικνωθεί.

ired windows free 02

Και για να είμαστε ειλικρινείς, ο νούμερο 1 λόγος για να αναβαθμίσουμε το λειτουργικό μας σύστημα σε Windows 10 είναι το γεγονός ότι είναι δωρεάν. Πιθανότατα και ο δεύτερος να είναι ότι διατίθενται δωρεάν για μικρό χρονικό περιθώριο.

Αναγκαστική αναβάθμιση στα Windows 10 ή όχι?

Οπότε, πιθανότατα δεν χρειάζεται να βιαστείτε. Ακόμα και αν ο χρόνος περάσει, η Microsoft θα δώσει περιθώρια για δωρεάν αναβάθμιση αρκετά μετά το θεωρητικό όριο της 28ης Ιουλίου 2016.

από Karadryan

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status