Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να αποφύγετε την κατασκοπεία από τα Windows 10

Πώς να αποφύγετε την κατασκοπεία από τα Windows 10
ired.gr

Τα νέα Windows 10 έφεραν μια ταχύτερη και πιο εκπληκτική εμπειρία στη χρήση ενός PC, αλλά γνωρίζατε ότι αναβαθμίζοντας, «κατεβάσατε» μαζί κι έναν κατάσκοπο;

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα Windows 10 είναι ένα νέο εκπληκτικό λειτουργικό σύστημα, υπάρχει ένα κρυφό μυστικό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είτε έχετε κάνει την αναβάθμιση είτε σκέφτεστε να την κάνετε. Τα Windows 10 είναι ένας έξυπνος κατάσκοπος που συλλέγει στοιχεία για σχεδόν όλα όσα κάνετε στην πλατφόρμα.

Διαβάστε επίσης: «Η Microsoft παρακολουθεί αν παίζετε πειρατικά παιχνίδια στα Windows 10»

Καταρχάς, δεν είναι δικό σας λάθος που τα Windows 10 συλλέγουν τα δεδομένα σας και υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε. Μη βιαστείτε να μηνύσετε τη Microsoft ακόμη, γιατί εγκαθιστώντας το νέο λειτουργικό, φανταζόμαστε ότι έχετε διαβάσει τους όρους 12.000 λέξεων και τις προϋποθέσεις για τη χρήση του. Δεν τα έχετε διαβάσει;

Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που κατεβάζετε μια εφαρμογή και συμφωνείτε με τους όρους χωρίς να τους μελετήσετε, αφού κανείς δεν σας αναγκάζει. Κάναμε τα πράγματα λίγο πιο απλά για εσάς, επισημαίνοντας αποσπάσματα από την επίσημη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων, που έχει να κάνει με την «κατασκοπεία» της Microsoft.

windows 10 spying 01

H Microsoft λέει ότι θα έχει πρόσβαση και διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων, όπως τα email σας, για την προστασία σας. Όμως έχει το δικαίωμα να δώσει αυτά τα στοιχεία σε περίπτωση που της ζητηθούν από νομικές υπηρεσίες.

Ευτυχώς, είναι εύκολο να σταματήσετε τα Windows 10 από το να σας κατασκοπεύουν. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να επιλέξετε τις Ρυθμίσεις και μετά Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. Απενεργοποιήστε ό,τι σας φαίνεται ανησυχητικό. Για παράδειγμα, απενεργοποιήστε το αναγνωριστικό διαφημίσεων για να βλέπετε μόνο γενικές διαφημίσεις. Επίσης, απενεργοποιήστε τον εντοπισμό τοποθεσίας για τη συσκευή σας.

windows 10 spying 02

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να απενεργοποιήσετε είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Windows 10, την Cortana. Αυτό είναι απαραίτητο, αφού η ψηφιακή βοηθός έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα σας και τελικά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχει λιγότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους κινδύνους. Στις Ρυθμίσεις> Φωνητικές εντολές πατήστε «Διακοπή της εξοικείωσης με εμένα».

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ο έλεγχος του νέου σας browser, Microsoft Edge. Ανοίξτε το πρόγραμμα και μετά κάντε κλικ εδώ για να απενεργοποιήσετε τις εξατομικευμένες διαφημίσεις σε αυτόν τον browser ή κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το λογαριασμό σας στη Microsoft.

Διαβάστε αναλυτικές οδηγίες για να κρατήσετε την ανωνυμία σας στα Windows 10 εδώ

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status