Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Αποκωδικοποίηση” των συμβόλων στο πίσω μέρος της συσκευής μας

“Αποκωδικοποίηση” των συμβόλων στο πίσω μέρος της συσκευής μας
ired.gr

Εδώ θα βρείτε τι σημαίνουν όλα αυτά τα μικρά περίεργα σήματα, που υπάρχουν σε όλα τα “gadget”.

Τι σημαίνει ο μικρός κάδος που έχει απάνω του ένα Χ, ή ένα θαυμαστικό σε έναν κύκλο;

Σίγουρα έχετε δει αυτά τα σύμβολα στο πίσω μέρος κάποιας συσκευής είτε πρόκειται για κινητό, laptop ή φορτιστή. Κανείς δεν θεώρησε πως θα έπρεπε να μας εξηγήσει το νόημα που έχουν αυτά τα σύμβολα.

Ίσως γιατί αυτά είναι σήματα πιστοποίησης που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις και τις ρυθμιστικές οργανώσεις που χρειάζεται να εγκρίνουν τις συσκευές.

Συχνά είναι απλά σύμβολα που δείχνουν ότι η συσκευή επιτρέπεται να πωληθεί σε μία συγκεκριμένη εμπορική ζώνη. Εάν έχετε στο σπίτι οποιαδήποτε συσκευή που έχει πρίζα, γυρίστε την ανάποδα και θα βρείτε αυτά τα σύμβολα.

Τώρα αυτά τα σύμβολα είναι διαδεδομένα, αλλά σύντομα πρόκειται να εξαφανιστούν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποιήθηκε ένας νόμος που επιτρέπει στις εταιρίες που κατασκευάζουν gadget, να εμφανίσουν τα σύμβολα πιστοποίησης στην οθόνη της συσκευής.

tech symbols

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ:

Θαυμαστικό σε κύκλο:

ired iphone signs 02

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε κάθε χώρα μπορούν να λειτουργήσουν υπό διαφορετικές συχνότητες. Στην Ευρωπαϊκή ένωση θα δούμε αυτό το σύμβολο σε συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν συχνότητες που δεν είναι νόμιμες σε μερικά Ευρωπαϊκά κράτη.

CE:

ired iphone signs 03

Η πιστοποίηση αυτή υπάρχει σε όλα τα προϊόντα που καλύπτουν τις απαιτήσεις ηλεκτρομαγνητικής και ηλεκτρικής ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η πιστοποίηση απαιτείται για προϊόντα που πωλούνται σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

FCC:

ired iphone signs 04

Εάν η συσκευή σας έχει αυτό το σύμβολο, σημαίνει ότι έχει εγκριθεί από την αμερικανική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών.

UL:

ired iphone signs 05

Η Underwriters Laboratories είναι η αντίστοιχη πιστοποίηση “Conformite Europeenne” για τις ΗΠΑ. Ελέγχει την ασφάλεια και την ποιότητα των ηλεκτρικών συσκευών. Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει υπάρξει σημαντικό εργαλείο στο παρελθόν για την ηλεκτροδότηση της Αμερικής.

Κύκλος με ένα Check:

ired iphone signs 06

Το ονομάζουν “Ctick”, είναι η πιστοποίηση από τις Αρχές στην Αυστραλία, υποδηλώνει ότι η συσκευή αυτήν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα ηλεκτρομαγνητικής ασφάλειας και μπορεί να πωληθεί στην Αυστραλία.

Κάδος με ένα X:

ired iphone signs 07

Το σύμβολο αυτό ανήκει στην ευρωπαϊκή οργάνωση Waste Eletrical and Electronic Equipment. Οι συσκευές με αυτήν την επισήμανση μπορεί να εμπεριέχουν επικίνδυνα υλικά και χρειάζεται να ανακυκλωθούν.

ΝΟΜ και NYCE:

ired iphone signs 08

Αυτές οι πιστοποιήσεις δίνονται από τις αρχές στο Μεξικό. Η πρώτη αφορά τα γενικά πρότυπα των προϊόντων, ενώ η δεύτερη αφορά τις ηλεκτρονικές συσκευές.

VCCI:

ired iphone signs 11

Πιστοποίηση από την Ιαπωνία, για τα πρότυπα Ηλεκτρομαγνητικής ασφάλειας.

CE + Τετραψήφιος αριθμός:

 ired iphone signs 12

Ο τετραψήφιος αριθμός που εμφανίζεται συνήθως μετά από το σύμβολο CE, είναι ο κωδικός του σώματος που έκανε την δοκιμή και την πιστοποίηση του προϊόντος. Αυτές οι εταιρίες μπορεί να προέρχονται από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

από jericho

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status