Μέθοδος δημιουργίας αντιγράφου ασφάλειας σε συσκευές iPhone/iPad με απλά λόγια

Μέθοδος δημιουργίας αντιγράφου ασφάλειας σε συσκευές iPhone/iPad με απλά λόγια
ired.gr

Δείτε πως μπορείτε να διατηρήσετε αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής σας iPhone / iPad, εύκολα.

Φυλάξτε τις επαφές σας, τις φωτογραφίες και τα δεδομένα της συσκευής σας iPhone ασφαλή, σε περίπτωση καταστροφής.

Βεβαιωθείτε πως οι πολύτιμες στιγμές σας, οι οποίες έχουν αποτυπωθεί σε φωτογραφίες, video καθώς και τα έγγραφά σας, δεν θα κινδυνεύσουν να χαθούν, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες ασφαλείας, σε μία συσκευή iPhone και στα περιεχόμενά της. Θα σας δείξουμε πως η διατήρηση ενός αντιγράφου ασφαλείας στην υπηρεσία iCloud, ή τοπικά στην εφαρμογή iTunes, θα σας προσφέρει την απαραίτητη σε όλους μας ηρεμία, σε περίπτωση που η συσκευή σας χαθεί ή πάψει να αντιδρά.

Έχουμε δεχθεί αρκετές ερωτήσεις του τύπου:

Πως μπορώ να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας στην iOS συσκευή μου; Έχω το iPhone 4 και δεν έχω κάνει ποτέ αντίγραφο έως τώρα. Φοβάμαι μην χάσω σημαντικές στιγμές που έχω αποθηκεύσει σε φωτογραφίες με την οικογένειά μου. Είναι ασφαλές να δημιουργήσω αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud;

ired ios 9 backup 01

Διαβάστε επίσης: Ταυτόχρονη ανανέωση σε όλα τα λειτουργικά συστήματα της Apple (https://www.ired.gr/blog/item/3102-apple-new-updates.html

H δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε μία iOS συσκευή, είναι σε γενικές γραμμές μια εύκολη διαδικασία και εξαιρετικά σημαντική κι αν έπρεπε να συντάξουμε ένα κατάλογο με τις απαραίτητες συνήθειες σχετικές με τις συσκευές σας, θα σας προτείναμε στις τρεις πρώτες σειρές Αντίγραφο, Αντίγραφο, Αντίγραφο (ασφαλείας).

Ας εξηγήσουμε λοιπόν πως μπορούμε να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας στη συσκευή μας iPhone / iPad.

Γιατί ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι σημαντικό;

Δεν αμφιβάλλει κανείς πως η κινητή συσκευή μας θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές κτήσεις μας. Εξαιρώντας την οικονομική αξία της, οι μικρές αυτές πλάκες πυριτίου και γυαλιού είναι κεντρικά αποθετήρια των αναμνήσεών μας, είτε μέσω φωτογραφιών - video, είτε μέσω σημαντικών εγγράφων. Θα πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείτε πως όλα αυτά τα πολύτιμα για εσάς δεδομένα είναι διασφαλισμένα έναντι κλοπής, φθοράς ή σε περίπτωση που ξεχάσετε ή χάσετε εσείς ο ίδιος τη συσκευή σας.

Από τη στενοχώρια, μπορείτε να περάσετε άμεσα στον ενθουσιασμό στη σκέψη αγοράς ενός νέου iPhone, μεταφέροντας εύκολα τα δεδομένα σας, μέσω της επαναφοράς ενός αντιγράφου ασφαλείας. Τρόποι διατήρησης αντιγράφων ασφαλείας της συσκευή σας, υπάρχουν πολλοί, στο διαδίκτυο, στο PC σας ή στον υπολογιστή σας, Mac.

Η υπηρεσία iCloud της Apple, είναι σε θέση να συγχρονίζει τα σημαντικά δεδομένα σας συνεχώς σε μία βάση δεδομένων, ενώ η εφαρμογή iTunes, προσφέρει δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας, με ένα κλικ. Υπάρχουν επίσης πολλές υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών που προσφέρουν μία ποικιλία από επιλογές, σήμερα. Εάν θέλετε να λάβετε προληπτικά μέτρα θα σας προτείναμε να ακολουθήσετε δύο από τις διαθέσιμες λύσεις, ώστε να διασφαλίσετε πως ό,τι και να συμβεί στη συσκευή σας, τα δεδομένα σας θα παραμείνουν ανέπαφα και ασφαλή.

Διαβάστε επίσης: Εγκαταστήστε το iOS αυτόματα τη νύχτα

Δημιουργήστε ένα Αντίγραφο ασφαλείας

Ο πιο απλός τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας από μία συσκευή iPhone, είναι η χρήση της υπηρεσίας iCloud, της Apple. Κάθε αναγνωριστικό Apple ID, έχει διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης των 5 GB, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε σελιδοδείκτες, επαφές, ημερολόγια, έγγραφα iCloud, μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, σημειώσεις, καθώς και φωτογραφίες, χάρη στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud.

Εάν ο χώρος που καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες σας, ξεπερνούν τον προσφερόμενο, τότε θα πρέπει να αναβαθμίσετε την ικανότητα αποθήκευσης του λογαριασμού σας. Η Apple έχει διαθέσιμες κάποιες διαβαθμίσεις αποθηκευτικού χώρου, οι οποίες ξεκινούν από τα 50 GB για 0,99 € ανά μήνα, 200 GB για 2,99 € ανά μήνα. Επίσης για 9,99 € θα έχετε στη διάθεσή σας αποθηκευτικό χώρο που αγγίζει το 1 TB.

(Η Apple έχει μειώσει τις τιμές αναβάθμισης σε σύγκριση με το παρελθόν ή αν προτιμάτε έχει αυξήσει τις χωρητικότητες στο ίδιο κόστος).

Υπάρχουν χρήστες, που εξακολουθούν να πιστεύουν πως η εταιρεία θα έπρεπε να παρέχει δωρεάν μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο.

Η διατήρηση αντιγράφου ασφαλείας στο iCloud είναι εξαιρετικά βολική και απαραίτητη από μόνη της μέθοδος, είτε σε συνδυασμό με τοπικό αντίγραφο ασφαλείας στην εφαρμογή iTunes. Το να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud δεν είναι κάτι δύσκολο. Μπορείτε να το πράξετε μέσα από τις ρυθμίσεις τις συσκευή σας. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, κάθε φορά που θα βρίσκεστε σε σύνδεση Wi-Fi ή συσκευή θα στέλνει αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud (μία φορά το 24ωρο).

Για να δημιουργήσετε και στη συνέχεια να διατηρείτε αντίγραφο ασφαλείας στην υπηρεσία iCloud, θα χρειαστείτε ένα Apple ID, - το οποίο ενεργοποιήσατε - κατά τη διαμόρφωση της iOS συσκευής σας.

ired ios 9 backup 02

Διαβάστε: Αναλυτικός οδηγός ενεργοποίησης και διαμόρφωσης νέου iPhone

Για τη δημιουργία ενός αντιγράφου ασφαλείας στο iCloud, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > iCloud > Εφεδρικό αντίγραφο. Η συσκευή σας στη συνέχεια θα αναζητήσει αυτόματα τα δεδομένα σας, και θα τα αποθηκεύσει στο iCloud, χωρίς καμία δική σας συμμετοχή. Σε περίπτωση κατά την οποία επιθυμείτε να διαγράψετε ολοκληρωτικά τη συσκευή σας, για παράδειγμα κατά τη διαδικασία πώλησης ή προβληματικής απόκρισης, μπορείτε να βρείτε οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

Διαβάστε: Ο ασφαλέστερος οδηγός προετοιμασίας ενός iPhone προς πώληση

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »