Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λάθος μηνύματα σε λάθος άνθρωπο

Λάθος μηνύματα σε λάθος άνθρωπο
ired.gr

Μήπως λαμβάνετε μηνύματα και ειδοποιήσεις άλλων μελών της οικογένειάς σας στο δικό σας iPhone; Όταν το Family Sharing μπερδεύει τα πράγματα, το ired τα ξεμπερδεύει.

Πίσω στην εποχή χωρίς smartphones, η οποία δεν ήταν και πολύ καιρό πριν, εάν είχατε ένα κινητό τηλέφωνο, αυτό ήταν δικό σας και μόνο. Δεν χρειαζόταν να συνδεθείτε σε κανέναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να το κάνετε να λειτουργήσει και αν τα παιδιά σας το έπαιρναν στα χέρια τους ήταν για να παίξουν φιδάκι. Πολλοί από εμάς αναβαθμίσαμε κάποια στιγμή τη συσκευή μας, αποκτώντας ένα iPhone και τα παιδιά της οικογένειας απέκτησαν το δικό τους Apple ID στη συσκευή. Και αυτό που ήταν κάποτε η εύκολη λύση, έχει γίνει πλέον, για μερικούς, εφιάλτης: λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις των παιδιών σας ή των άλλων μελών της οικογένειας και τα παιδιά σας παίρνουν τα μηνύματα για τις προσφορές του σούπερμαρκετ.

Με την εισαγωγή του χαρακτηριστικού Continuity στο iOS8, το οποίο επιτρέπει σε όλες τις συσκευές σας να λειτουργούν σε συνδυασμό και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ταυτόχρονα, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο ενοχλητικά. Όμως ευτυχώς, υπάρχει λύση.

Πώς να επιλέξετε ποιοι λογαριασμοί λαμβάνουν ποια μηνύματα

Η λύση βρίσκεται στις ρυθμίσεις. Ενώ τα μηνύματα κειμένου σχετίζονται αποκλειστικά με τον αριθμό του τηλεφώνου σας, το iMessage της Apple συνδέεται με το email του Apple ID σας. Αν λαμβάνετε μηνύματα που προορίζονται να πάνε σε μια άλλη συσκευή ή πρόσωπο της οικογένειάς σας, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το Apple ID συνδέεται με συγκεκριμένες συσκευές. Για να δείτε ποιοι λογαριασμοί είναι συνδεδεμένοι με το Apple ID σας, μεταβείτε στις ρυθμίσεις > iCloud, επιλέξτε το λογαριασμό σας και βρείτε τις συνδεδεμένες Συσκευές.

ired iphone text messages 01

Μετά, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Μηνύματα> Αποστολή & Λήψη. Εκεί θα δείτε τον πρωτεύοντα αριθμό του τηλεφώνου σας σε γκρι χρώμα και τσεκαρισμένο στα αριστερά του. Συνήθως από κάτω εμφανίζονται οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε στο τηλέφωνό σας. Αγγίζοντας ένα email μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να είστε διαθέσιμοι μέσω iMessage με αυτό. Σε αυτό το ίδιο παράθυρο, μπορείτε να αποφασίσετε από ποιον αριθμό ή ποιο email θα ξεκινούν οι συζητήσεις iMessage. Απλά, κάντε κλικ και ένα σημάδι επιλογής θα εμφανιστεί στα αριστερά του.

Το χαρακτηριστικό Continuity σας διευκολύνει επίσης ώστε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου σε iPad ή Mac, εφόσον έχουν κάνει sign in στον ίδιο λογαριασμό iMessage και βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μηνύματα> SMS Forwarding και στη συνέχεια κάντε κλικ στις συσκευές που παρατίθενται για να τις προσθέσετε ή να τις αφαιρέσετε.

Διαβάστε επίσης: «Ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση της προώθησης κλήσεων σε iPad ή Mac»

Η διαδικασία είναι παρόμοια, αν θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε Facetime ή τηλεφωνικές κλήσεις άλλων. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Τηλέφωνο> Κλήσεις σε άλλες συσκευές. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε ποιες συσκευές μπορούν να δέχονται κλήσεις όταν βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από ποιους λογαριασμούς μπορείτε να λάβετε κλήσεις Facetime. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις> Facetime και επιλέξτε τους σωστούς λογαριασμούς , όπως κάνατε προηγουμένως.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να κάνετε τηλεφωνήματα από το Mac σας μέσω του iPhone»

Πώς μπορείτε να προλάβετε το πρόβλημα εξ αρχής

ired iphone text messages 02

Αν και είναι δελεαστικό να παραλείψετε την δημιουργία ενός νέου Apple ID για το παιδί σας, ώστε να είστε σε θέση να ελέγχετε τις κινήσεις τους, καλό θα ήταν να το κάνετε. Με το Family Sharing, εξακολουθείτε να έχετε έλεγχο σε τι μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας στις συσκευές τους, συμπεριλαμβανόμενης της γονικής συναίνεσης για όλες τις εφαρμογές, τραγούδια, βίντεο που έχετε κατεβάσει από το iTunes.

Διαβάστε επίσης: «Δημιουργία Apple ID για παιδιά»

Αν θέλετε να είστε εσείς o υπεύθυνος για τις αγορές των εφαρμογών, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>iCloud> Διαμόρφωση Οικογενειακής Χρήσης. Ακολουθήστε τα βήματα που σας επιτρέπουν να εισάγετε μέχρι και πέντε μέλη της οικογένειας στην ομάδα σας.

Το καλύτερο στο Family Sharing είναι ότι όποιος είναι στην ομάδα σας έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε τραγούδι, ταινία, βιβλίο ή εφαρμογή που έχει αγοραστεί στην ομάδα σας. Μην ανησυχείτε, μπορείτε να αποκρύψετε ορισμένα πράγματα αλλά και να δίνετε έγκριση αν κάποιος θέλει να αγοράσει κάτι. Μόλις φτάσετε στο τελευταίο στάδιο της εγκατάστασης, επιλέξτε να προσθέσετε τα μέλη της οικογένειας και μια πρόσκληση θα εμφανιστεί στην οθόνη κάθε συσκευής του κάθε μέλους. Θα αποδεχθούν την πρόσκληση και είστε έτοιμοι για sharing.

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status