Αν έχεις Android ακόμη και η Πίστη σου μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη

Αν έχεις Android ακόμη και η Πίστη σου μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη
ired.gr

Κανείς δεν έχει πάθει ποτέ κακό μελετώντας τις γραφές, εκτός εάν το κάνει σε Android Tablet ή Smartphone

Έχει γίνει πλέον συνήθεια κάθε εβδομάδα να εμφανίζεται στην επικαιρότητα τουλάχιστον μια είδηση που αφορά το ηλεκτρονικό έγκλημα και την ηλεκτρονική ασφάλεια.

Όπως σωστά θα μπορούσε να το μαντέψει κάποιος, οι άνθρωποι που βασίζουν τη ζωή τους στην πίστη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν θύματα ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Οι ελαφρώς πιστοί δεν χρειάζεται να ανησυχούν όσοι όμως δείχνουν ενδιαφέρον προς τη θρησκεία θα πρέπει να ξέρουν ότι διατρέχουν κίνδυνο κάθε φορά που μελετούν τις γραφές σε μορφή εφαρμογών.

 ired android 01

Η εταιρεία ηλεκτρονικής ασφαλείας Proofpoint, ήταν αυτή που θέλησε να ξεσκεπάσει το μεγάλο κόλπο πίσω από τις θρησκευτικές εφαρμογές.

Στην έρευνά της μελέτησε πάνω από 5600 μοναδικές εφαρμογές της Βίβλου, εκ των οποίων οι 1500 ήταν εφαρμογές για iOS. Γνώριμοι κακόβουλοι κώδικες βρέθηκαν σε 208 εφαρμογές και 140 από αυτές ήταν άκρως επικίνδυνες, σύμφωνα με την “συμπεριφορά” τους. Όλες οι μολυσμένες εφαρμογές ανήκαν στην πλατφόρμα του Android. Η Apple αποδεδειγμένα προστατεύει τους χρήστες της από τις επικίνδυνες “Γραφές”.

Νέο update για το Google Play Store

Ο κίνδυνος για τους χρήστες βεβαίως είναι κυρίως η υποκλοπή δεδομένων.

Οι εφαρμογές αυτές αφορούσαν τον χριστιανισμό. Οι αλλόθρησκοι όμως πολίτες εκτίθενται και αυτοί σε κίνδυνο. Μελέτη έγινε και σε περισσότερες από 4000 εφαρμογές που αφορούν το Κοράνι και 18 εξ'αυτών περιείχαν κακόβουλο κώδικα, ενώ οι 38 ήταν υψηλού κινδύνου. Πάλι οι μολυσμένες εφαρμογές ανήκαν όλες στην πλατφόρμα του Android.

 ired android 02

Οι δημιουργοί αυτών των κακόβουλων εφαρμογών δεν έχουν θρησκευτικές ανησυχίες. Οι λόγοι που επιλέγουν τη χρήση θρησκευτικών εφαρμογών είναι η μεγάλη ευκολία να αντιγράψουν και να κλέψουν περιεχόμενα από άλλες εφαρμογές καθώς και ο μεγάλος αριθμός των πιστών.

Είναι καλό να έχεις πίστη, αλλά στον ψηφιακό κόσμο του διαδικτύου είναι δύσκολο να δείξεις εμπιστοσύνη.

Παροτρύνουμε τους αναγνώστες μας που χρησιμοποιούν Android, να κατεβάζουν τις επίσημες θρησκευτικές εφαρμογές ή εάν έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τις γραφές στον offline κόσμο σε πραγματικά βιβλία.

Android: Πώς να εγκαταστήσετε «ασύμβατες» εφαρμογές

από jericho