Αναγκαστική αναβάθμιση στα Windows 10 ή όχι?

Αναγκαστική αναβάθμιση στα Windows 10 ή όχι?
ired.gr

Γιατί η Microsoft μας πιέζει τελικά να αναβαθμίσουμε σε Windows 10?

Όσοι είστε χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows 7 και Windows 8 νομίζω θα έχετε παρατηρήσει την όλο και αυξανόμενη “πίεση” από την Microsoft για να αναβαθμίσετε το σύστημά σας στα Windows 10.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό κάθε φορά που ένα pop-up παράθυρο εμφανιζόταν και σας ζητούσε να αναβαθμίσετε το σύστημά σας στα Windows 10, σας έδινε τις εξής επιλογές: αναβαθμίστε τώρα ή αναβαθμίστε αργότερα.

ired windows 10 01

Αυτό σιγά σιγά αλλάζει και μετατρέπεται σε: αναβαθμίστε τώρα ή αναβαθμίστε απόψε.

Αρχικά θέλω να αναφέρω κάτι το οποίο οι περισσότεροι γνωρίζετε. Αν δεν θέλετε να αναβαθμίσετε το μηχάνημά σας, απλά πατήστε το Χ πάνω δεξιά στην οθόνη του υπολογιστή σας και το pop-up θα εξαφανιστεί.

Όμως το ερώτημα παραμένει, γιατί η Microsoft μας παρουσιάζει pop-up αναβάθμισης τα οποία μοιάζουν περισσότερο με ιούς παρά με μηνύματα σοβαρής εταιρείας?

ired windows 10 03

Κατεβάστε τα αγαπημένα σας τραγούδια από το YouTube

Ας δούμε λοιπόν γιατί συμβαίνει αυτό.

Η Microsoft δημιούργησε το λειτουργικό Windows 10 με σκοπό να είναι συμβατό με όλες της τις συσκευές. Pc, tablets, smartphones και φυσικά το Xbox.

Μέσω αυτού ήθελε να κερδίσει λειτουργικότητα και ευκολία στην χρήση των συσκευών της και να τραβήξει το ενδιαφέρον δημιουργών app και παιχνιδιών για τις συσκευές τις. Και ίσως να κλείσει την απόσταση που την χωρίζει από τους ανταγωνιστές της, ιδιαίτερα στην αγορά των smartphone και των παιχνιδομηχανών.

Με λίγα λόγια στήριξε το μέλλον της εταιρείας στην επιτυχία των Windows 10.

Έθεσε όμως έναν πού υψηλό στόχο, το 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Πίστεψε ότι αν προσέφερε τα Windows 10 δωρεάν για κάποιο χρονικό διάστημα, οι καταναλωτές θα έκαναν αμέσως αναβάθμιση, πράγμα όμως που δεν συνέβη στον βαθμό που θέλουν και με τον ρυθμό που θέλουν. Οπότε η εταιρεία αποφάσισε να πάρει το πράγμα στα δικά της χέρια και έμμεσα να “αναγκάσει” τους χρήστες να αναβαθμίσουν.

ired windows 10 02

Τα Windows 10 δεν είναι κακό λειτουργικό σύστημα, όμως η μέθοδος προώθησης που χρησιμοποιεί η Microsoft περισσότερο διώχνει τον κόσμο παρά τον παροτρύνει να αναβαθμίσει.

Οπότε στο ερώτημα Windows 10 ή όχι, η απάντηση είναι ναι, αλλά μόνο εφόσον εμείς το θέλουμε.

10 ωραία κόλπα για το Android smartphone σας

από Karadryan