Ταυτόχρονη ανανέωση σε όλα τα λειτουργικά συστήματα της Apple

Ταυτόχρονη ανανέωση σε όλα τα λειτουργικά συστήματα της Apple
ired.gr

Για κάθε συσκευή της Apple, ένα νέο λειτουργικό! Εσείς γνωρίζετε τα νέα χαρακτηριστικά για iOS 9.2, OS X El Capitan 10.11.2, watchOS 2.1, tvOS 9.1;

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις για τα λειτουργικά συστήματα των εξαιρετικά δημοφιλών iPhone, iPad, Mac, Apple Watch και Apple TV. Δηλαδή, όποια συσκευή της Apple κι αν έχετε ή αν είστε τυχεροί και έχετε πάνω από μία, έχετε αρκετή δουλειά να κάνετε. Θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα κατεβάσετε το νέο iOS 9.2, το OS X El Capitan 10.11.2, το watchOS 2.1 και το 9.1 tvOS στις συμβατές συσκευές της Apple.

Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις των λειτουργικών συστημάτων περιλαμβάνουν patches ασφαλείας και βελτιώσεις σταθερότητας αλλά και μερικά νέα χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: «Νέο update για το Google Play Store»

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ό,τι καινούριο έρχεται με τις πρόσφατες ενημερώσεις της Apple.

iOS 9.2

ired apple update 01

Διαθέσιμη για το iPhone 4s και όλες τις νεότερες συσκευές, iPod Touch 5ης γενιάς, το iPad 2 ή πιο πρόσφατη συσκευή, η τελευταία ενημέρωση για iOS δεν φέρνει κάποιο «τρομερό» νέο χαρακτηριστικό στο ήδη επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα. Αντ’ αυτού, η Apple έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση του Apple Music, την streaming υπηρεσία μουσικής που λάνσαρε το καλοκαίρι που μας πέρασε.

  • Μπορείτε τώρα να δημιουργήσετε μια νέα λίστα αναπαραγωγής, όταν προσθέτετε ένα τραγούδι σε μια υπάρχουσα playlist.
  • Οι πιο πρόσφατες λίστες εμφανίζονται στην κορυφή.
  • Μπορείτε να κατεβάσετε άλμπουμ ή λίστες αναπαραγωγής από το iCloud Music Library, πατώντας το download button του iCloud.
  • Μπορείτε να δείτε ποια τραγούδια έχουν κατέβει, με τον νέο δείκτη δίπλα σε κάθε τραγούδι.
  • Μπορείτε να δείτε έργα, συνθέτες και τραγουδιστές κατά την περιήγηση της κλασικής μουσικής στον κατάλογο του Apple Music.

Το Mail Drop, το οποίο μέχρι πρότινος, ήταν διαθέσιμο μόνο στους κατόχους Mac, έχει τώρα προστεθεί στο Mail. Αυτό χρησιμοποιεί το iCloud για να στείλει μεγάλου μεγέθους συνημμένα αρχεία, παράλληλα με τα email, έως και 5GB!

Το iBooks έχει δεχτεί μερικές μικρές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανόμενης της υποστήριξης για το νέο 3D Touch της Apple για τα iPhone 6s και 6s Plus. Οι αναγνώστες μπορούν πλέον να κρυφοκοιτάξουν στις σελίδες από τα περιεχόμενα ή από τα αποτελέσματα αναζήτησης για ένα βιβλίο.

Βελτιωμένα και πιο σταθερά είναι επίσης το Safari και τα Podcasts. Έχει επίσης προστεθεί υποστήριξη για το USB camera adapter ώστε να γίνεται εισαγωγή φωτογραφιών και βίντεο.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να αναπαράγετε εκτός σύνδεσης μουσική, από την υπηρεσία Apple Music»

OS X El Capitan 10.11.2

ired apple update 02

Η τελευταία ενημέρωση για τα MacBooks, iMac και Mac Pros επικεντρώνεται επίσης στην ασφάλεια και τη σταθερότητα και όχι σε «τρομακτικές» αλλαγές στα χαρακτηριστικά.

Οι νέες βελτιώσεις περιλαμβάνουν:

  • Βελτιωμένη αξιοπιστία για το Wi-Fi
  • Σταθερότητα για το Handoff και το AirDrop
  • Διορθώθηκε το πρόβλημα που κάνει τις συσκευές με Bluetooth να αποσυνδέονται
  • Διορθώθηκε το πρόβλημα που διέγραφε μηνύματα από έναν Exchange λογαριασμό χωρίς σύνδεση
  • Διορθώθηκε το πρόβλημα που εμπόδιζε την εισαγωγή φωτογραφιών από το iPhone σε Mac, μέσω USB.
  • Διορθώθηκε ένα ζήτημα που μπορεί να εμπόδιζε το Mail από την ολοκλήρωση της αναβάθμισης.

watchOS 2.1

ired apple update 03

Οι ιδιοκτήτες Apple Watch απολαμβάνουν επίσης μια ενημέρωση για τις συσκευές τους. Η Apple προσέθεσε μια πληθώρα υποστήριξης σε νέες γλώσσες: Αραβικά, Τσέχικα, Ελληνικά, Εβραϊκά, Ουγγρικά, Μαλαισιανά, Πορτογαλικά και Βιετναμέζικα.

Επίσης, υποστηρίζονται τα ισλαμικά και εβραϊκά ημερολόγια. Μια σειρά από σφάλματα και δυσλειτουργίες έχουν διορθωθεί, όπως η επιπλοκή στην ενημέρωση του ημερολογίου, το πρόβλημα με την ώρα στη λειτουργία εφεδρικής ισχύος και η παύση των εφαρμογών τρίτων.

Διαβάστε επίσης: «6 λόγοι για να αγοράσετε ένα Apple Watch»

TvOS 9.1

ired apple update 04

Τέλος, η Apple εμφάνισε και μια ενημέρωση σε ένα από τα πιο πρόσφατα hardware, την Apple TV τέταρτης γενιάς.

Μεταξύ των νέων λειτουργιών, η Apple έχει προσθέσει τη δυνατότητα ελέγχου του Apple Music με τη βοήθεια της Siri. Επίσης, οι Apple fans που έχουν ενημερώσει το Apple Watch στο watchOS 2.1 μπορούν τώρα να χειριστούν την τηλεόραση με το Remote app από το ρολόι τους.

Από mirelen.