Συμβουλές για τη βελτίωση της ταχύτητας του Wi-Fi στο σπίτι τα Χριστούγεννα

Συμβουλές για τη βελτίωση της ταχύτητας του Wi-Fi στο σπίτι τα Χριστούγεννα
ired.gr

Μπορεί να σας αρέσει να χαζεύετε με τις ώρες τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο δέντρο σας, όμως έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αποδυναμώνουν το Wi-Fi;

Σύμφωνα με μια έκθεση από την βρετανική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Ofcom, περίπου το 20% των αδύναμων συνδέσεων Wi-Fi οφείλεται στα ηλεκτρονικά φωτάκια και στις υπόλοιπες συσκευές που υπάρχουν στο σπίτι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα οφείλεται στη συμφόρηση του δικτύου αλλά η νέα έκθεση υποστηρίζει ότι μπορείτε άνετα να κατηγορήσετε τη συσκευή ενδοεπικοινωνίας για το μωρό, τα smartphones ακόμη και τα λαμπάκια στο δέντρο. Αυτό συμβαίνει γιατί όλες αυτές οι συσκευές ανταγωνίζονται για τις συχνότητες μέσα στο σπίτι.

Όσον αφορά τα λαμπάκια, όσο πιο παλιά είναι τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να δημιουργήσουν προβλήματα. Τα νέας τεχνολογίας λαμπάκια είναι LED και διαθέτουν εξωτερικό ρυθμιστή για το πόσο συχνά αναβοσβήνουν και συνήθως δεν δημιουργούν μεγάλες παρεμβάσεις στη συχνότητα.

bad wifi xmas 01

Τα καλά νέα είναι ότι με μια απλή κίνηση μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση: απλά μεταφέροντας τη θέση του router ή των συνδεδεμένων συσκευών για να δείτε μια αξιοσημείωτη διαφορά.

Ενώ μπορεί να σας είναι δύσκολο να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας λαμπάκια αυτή την εποχή του χρόνου, είναι πιο εύκολο να μεγιστοποιήσετε την ταχύτητα του οικιακού σας Wi-Fi, με μερικά μικρά κόλπα.

bad wifi xmas 02

Διαβάστε επίσης: «Wi-Fi Aware: νέα τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης»

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν παρατηρήσετε μια αργή ασύρματη σύνδεση είναι να κάνετε επανεκκίνηση του router. Αν και κάτι τέτοιο φαίνεται εξαιρετικά απλό, θα μπορούσε να έχει πολλά θετικά αποτελέσματα. Η επανεκκίνηση θα κάνει τη συσκευή να βρει ένα νέο κανάλι σύνδεσης που δεν βρίσκεται σε χρήση από τις άλλες συσκευές.

Διαβάστε επίσης: «Γιατί επιβάλλεται να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ‘Βοήθεια Wi-Fi’»

Επίσης μπορείτε να μετακινήσετε το router μακριά από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, π.χ. λάμπες αλογόνου, υπολογιστές, στερεοφωνικά ηχεία, ηλεκτρικούς διακόπτες dimmer αλλά και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Όλες αυτές οι συσκευές προκαλούν παρεμβολές στις ασύρματες συνδέσεις.

Διαβάστε επίσης: «Smartphone μόνο με Wi-Fi, γίνεται;»

Άλλος ένας τρόπος είναι να μετακινήσετε το router σε ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια όπως έπιπλα ή τοίχοι που θα εμποδίζουν τη σύνδεση Wi-Fi. Για παράδειγμα, τα καλώδια ρεύματος που περνάνε μέσα από αυτούς τους τοίχους μπορεί να αποτελούν μια τεράστια παρέμβαση. Η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσετε το router σε ένα τραπέζι στο κέντρο του σπιτιού, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές εκεί κοντά.

Από mirelen.