Το μυστικό εργαστήριο της Apple!

Το μυστικό εργαστήριο της Apple!
ired.gr

Άκρα μυστικότητα επικρατεί για το ολοκαίνουργιο εργοστάσιο που αγόρασε η Apple για να δημιουργήσει τις οθόνες των μελλοντικών iPhone.

Το σίριαλ για τις οθόνες των μελλοντικών iPhone της Apple συνεχίζει δυνατά. Μετά τα τελευταία νέα ότι η Apple πλησιάζει σε συνεργασία με μία εκ των Samsung ή LG για να αποκτήσει πρόσβαση σε OLED οθόνες για το iPhone, σήμερα έσκασε νέα βόμβα.

Η Apple αγόρασε μυστικά ένα εργαστήριο στην βόρεια Ταϊβάν, για να μπορέσει να δημιουργήσει οθόνες καινούργιας τεχνολογίας.

Πλησιάζει το πρώτο OLED iPhone!

Όπως αναφέρει η δημοσιογραφική σελίδα Bloomberg, η Apple αγόρασε το εργαστήριο από την εταιρεία Qualcom και μάλιστα, το προσωπικό το οποίο το απαρτίζει έχει συσταθεί από άτομα που δούλευαν για την Qualcom αλλά και για την AU Optronics Corp.

Η θεωρία του Bloomberg για την συγκεκριμένη κίνηση, είναι ότι η Apple θέλει να απεξαρτηθεί από τους εξωτερικούς της προμηθευτές και να δημιουργήσει ένα εσωτερικό τμήμα για να καλύπτει τις ανάγκες της.

ired apple secret 01

Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος της Apple φαίνεται να είναι η δημιουργία οθονών που να είναι ελαφρύτερες, λεπτότερες, πιο φωτεινές και ταυτόχρονα να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν σκοπεύει να κινηθεί σε βελτίωση της τεχνολογίας LCD που χρησιμοποιεί ήδη στα iPhone ή σε τεχνολογία OLED που χρησιμοποιεί ο κύριος ανταγωνιστής της, η Samsung.

Κυκλοφορεί βέβαια και η φήμη ότι ίσως οι καινούργιες οθόνες να λειτουργούν με τεχνολογία IMOD η οποία χρησιμοποιείται από την Qualcom στις δικές της οθόνες.

Οι οθόνες IMOD λειτουργούν με αντανάκλαση του φωτός και παρότι είναι πολύ οικονομικές, έχουν συνήθως κακή ποιότητα χρωμάτων.

Βέβαια, αυτό ίσως και να είναι το πρόβλημα το οποίο στοχεύει να λύσει η Apple.

ired apple secret 02

Ως συνήθως, η Apple κρατάει τα χαρτιά της κλειστά και δεν κάνει καμία δήλωση. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι ακόμα και το λογότυπο της Apple δεν φαίνεται πουθενά στο εργοστάσιο, παρά μόνο στην αίθουσα υποδοχής του.

Οι εργαζόμενοι και οι φύλακες του εργοστασίου αρνούνται να κάνουν κάποια δήλωση επίσης για τον κάτοχο και την λειτουργία του, πράγμα το οποίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε ακόμα περισσότερο για τα “μυστικά” σχέδια της Apple.

Τι να κάνετε αν υποψιάζεστε ότι το iPhone έχει ιό.

από Karadryan