Group text messaging σε iPhone & Android

Group text messaging σε iPhone & Android
ired.gr

Θέλετε να στείλετε ένα ομαδικό μήνυμα και κάποιοι φίλοι σας έχουν Android συσκευές ενώ κάποιοι άλλοι iPhone; Αυτές είναι οι δημοφιλείς εφαρμογές που θα σας λύσουν τα χέρια.

Τα group text messages ή μηνύματα σε ομάδα είναι εξαιρετικά βολικά γιατί σας επιτρέπουν να στέλνετε μηνύματα κειμένου σε πολλά άτομα ταυτόχρονα και εκείνα μπορούν να απαντήσουν άμεσα στην ίδια ομάδα. Αν ο αριθμός των ατόμων είναι μεγάλος, τα ομαδικά μηνύματα είναι η καλύτερη λύση.

Ωστόσο, όταν οι αποδέκτες διαθέτουν διαφορετικές συσκευές, Android και iPhone, ίσως εμφανιστούν κάποια προβλήματα. Το πιο συχνό είναι ότι ενώ το μήνυμα-απάντηση θα πρέπει να αποσταλεί σε όλους ταυτόχρονα, στην ουσία αποστέλλεται στον καθένα ξεχωριστά και δεν υπάρχει η δυνατότητα interaction από την ομάδα.

Για παράδειγμα, θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου σε μια ομάδα αλλά ένας από τους αποδέκτες έχει Android. Όταν απαντήσει, το μήνυμά θα σταλεί μεμονωμένα στον καθένα ξεχωριστά και όχι στο group, και αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε κάποιους χρήστες.

Για να μην έχετε τέτοιου είδους προβλήματα όταν στέλνετε ομαδικά μηνύματα, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω εφαρμογές και αποφύγετε την παραδοσιακή ανταλλαγή μηνυμάτων. Φυσικά, όλοι οι χρήστες θα πρέπει να διαθέτουν την εφαρμογή που θα επιλέξετε αλλά αυτό είναι το πιο εύκολο στην όλη ιστορία.

Facebook Messenger

ired ios android group messages 01

Σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν το Facebook σήμερα. Αυτό κάνει το Facebook Messenger την ιδανική επιλογή για ομαδικά μηνύματα. Πρόκειται για ένα πολύ σταθερό app που σας επιτρέπει να συνομιλείτε με τους φίλους σας στο Facebook. Στο κάτω μέρος, υπάρχει μάλιστα και μια ειδική καρτέλα με όλες τις Ομάδες συνομιλίας στις οποίες λαμβάνετε μέρος. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα ομάδα, απλά πατήστε Δημιουργία στην επάνω δεξιά γωνία και προσθέστε τα άτομα που θέλετε.

Διαβάστε επίσης: «Facebook Messenger Video – Αντίο Skype;»

WhatsApp

ired ios android group messages 02

Επειδή όμως δεν είναι όλοι ενεργοί χρήστες του Facebook, υπάρχει και η εναλλακτική λύση του WhatsApp. Είναι εξαιρετικά δημοφιλές και θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο όταν θέλετε να στείλετε μηνύματα σε μια ομάδα. Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ, αν δεν την έχετε ήδη.

Διαβάστε επίσης: «Τώρα και φωνητική επικοινωνία από το WhatsApp»

Skype

ired ios android group messages 03

Το Skype δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα συνομιλίας μέσω video αλλά διαθέτει και δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων που μπορεί να διαχειριστεί και ομάδες χρηστών.

Το θετικό είναι ότι οι περισσότεροι διαθέτουν ήδη το Skype, αφού ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές όταν πρωτοξεκίνησαν οι βιντεοκλήσεις. Παρόλο που σήμερα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, παραμένει μια σταθερή επιλογή. Και φυσικά είναι διαθέσιμο για όλων των ειδών τις συσκευές, όπως smartphones, tablets, υπολογιστές, κονσόλες, ακόμη και σε έξυπνες τηλεοράσεις.

Διαβάστε επίσης: «Ζωντανή μετάφραση στο Skype σε 6 γλώσσες»

Από mirelen.