Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δέκα συμβουλές για καλύτερο σερφάρισμα από το κινητό

Δέκα συμβουλές για καλύτερο σερφάρισμα από το κινητό
ired.gr

Όσο μεγάλη κι αν είναι η οθόνη και όσο mobile friendly οι σελίδες, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να βελτιώσετε την περιήγηση στο internet από το κινητό σας τηλέφωνο.

Ένας από τους λόγους που διαθέτουμε δωρεάν δεδομένα στο πακέτο τηλεφωνίας μας, είναι για να σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Όμως αυτή η ευχάριστη απασχόληση καμιά φορά γίνεται λίγο δύσκολη με ένα μικροσκοπικό πληκτρολόγιο και μια μικρή οθόνη.

Το ired.gr σας προτείνει 10 τρόπους να κάνετε την εμπειρία του surfing στο κινητό λίγο πιο εύκολη.

10 Χρησιμοποιήστε την καλύτερη εφαρμογή περιήγησης

ired iphone browse the web 01

Τα app περιήγησης στο internet δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές αλλά κάποια χαρακτηριστικά τους όπως ο συγχρονισμός με το αντίστοιχο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε και στον υπολογιστή σας μπορεί να σας κάνει πιο εύκολη την επιλογή. Εμείς προτιμάμε το Chrome τόσο για iOS όσο και για Android. Ένας πολύ καλός web browser για όσους έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο με Flash είναι το Puffin iOS , Android

9 Αποκλείστε τις διαφημίσεις

ired iphone browse the web 02

Ο αποκλεισμός των ενοχλητικών διαφημίσεων θα επιταχύνει την περιήγησή σας και θα βοηθήσει στη διατήρηση της ζωής της μπαταρίας. Για iOS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 1Blocker (https://itunes.apple.com/us/app/1blocker-block-ads-tracking/id1025729002?mt=8) και για Android το AdBlock (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.adblockplus.browser&hl=el)

8 Ενεργοποιήστε την Εξοικονόμηση δεδομένων

ired iphone browse the web 03

Ο Chrome διαθέτει μια ρύθμιση στο λογισμικό iOS που συμπιέζει τις σελίδες για να κάνει οικονομία στα δεδομένα του προγράμματός σας. Στο Android, μπλοκάρει εικόνες όταν βρίσκεστε σε αργή σύνδεση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες πιο γρήγορα και να μην καταναλώνετε τα πολύτιμα δεδομένα σας. Αν έχετε Android, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους και ενεργοποιήστε την εξοικονόμηση δεδομένων. Αν έχετε iOS, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του app, επιλέξτε Εύρος Ζώνης και μετά ενεργοποιήστε την Εξοικονόμηση Δεδομένων.

7 Αλλάξτε πληκτρολόγιο

ired iphone browse the web 04

Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά πληκτρολόγια για να διευκολύνετε την πληκτρολόγηση σε μια μικρή συσκευή. Αναζητήστε το SwiftKey ή το Swype και για iOS και για Android.

6 Δημιουργήστε συντομεύσεις

ired iphone browse the web 05

Ακριβώς όπως στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο για τον browser σας για να εξοικονομήσετε χρόνο. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των ανοικτών καρτελών περνώντας οριζόντια το δάκτυλό σας στο πάνω μέρος ή να ανανεώσετε μια σελίδα σύροντας προς τα κάτω από την κορυφή. Επίσης, για λέξεις που γράφετε συχνά σε ηλεκτρονικές φόρμες (όπως π.χ. το email σας), μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις.

5 Προτιμήστε το Wi-Fi

ired iphone browse the web 06

Αν βρίσκεστε κάπου όπου διατίθεται δωρεάν Wi-Fi, προτιμήστε το για να περιηγηθείτε στο internet. Πολλές φορές το σήμα του είναι πιο δυνατό και γρήγορο από το σήμα του παρόχου σας και φυσικά είναι δωρεάν.

4 Μοιραστείτε σελίδες με τον υπολογιστή σας

ired iphone browse the web 07

Μπορείτε να στείλετε email στον εαυτό σας αλλά δεν θα ήταν ιδανικό αν μπορούσατε να συγχρονίσετε αρχεία και πληροφορίες στον υπολογιστή σας από το κινητό σας; Υπάρχει φυσικά το Dropbox και άλλα apps για αρχεία. Δοκιμάστε επίσης στον Chrome to iPhone extension για να στέλνετε links κατευθείαν στο κινητό σας χωρίς να χρειάζεται πληκτρολόγηση.

3 Φτιάξτε ένα VPN δίκτυο

ired iphone browse the web 08

Το να χρησιμοποιείτε ένα virtual private network είναι εξίσου σημαντικό στο κινητό σας όσο και στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο του ired εδώ «Οι 5 καλύτερες εφαρμογές VPN για iOS»

2 Μειώστε τη φωτεινότητα

ired iphone browse the web 09

Αν η φωτεινή οθόνη του smartphone σας ενοχλεί τους άλλους όταν βρίσκεστε σε μια σκοτεινή αίθουσα ή στο υπνοδωμάτιο μπορείτε να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης ή να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως το Sunset για Android. Ένα παρόμοιο πρόγραμμα, το Flux για iOS σταμάτησε να διατίθεται στο App Store, μετά από απαίτηση της Apple.

1 Διαβάστε «καθαρά» sites

ired iphone browse the web 10

Αν και τα περισσότερα sites έχουν mobile friendly σελίδες, ορισμένα έχουν ακόμη πολλά ενοχλητικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον browser σας σε προβολή ανάγνωσης, για πιο εύκολο διάβασμα. Στο Safari είναι ενσωματωμένο αλλά για το Chrome θα πρέπει να κατεβάσετε το Read Mode extension για Android

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status