Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι χρήστες iPhone εμπιστεύονται την εφαρμογή Apple Maps

Οι χρήστες iPhone εμπιστεύονται την εφαρμογή Apple Maps
ired.gr

Την χρησιμοποιούν μάλιστα 3 φορές περισσότερο από την εφαρμογή Google Maps για iOS.

Πράγματι όταν κυκλοφόρησε η εφαρμογή Apple Maps το 2012 ήταν γεμάτη λάθη. Αυτά αφορούσαν την λειτουργία οδηγιών και πλοήγησης, αλλά και τους ίδιους τους χάρτες, με λανθασμένες ονομασίες σε μνημεία και ανύπαρκτους δρόμους.

Τα τρία προηγούμενα χρόνια η Apple έχει εργαστεί εντατικά για να διορθώσει όλα τα προβλήματα της εφαρμογής και οι χρήστες το έχουν παρατηρήσει.

 ired apple maps 01

Σύμφωνα με έρευνα του The Boston Globe, η εφαρμογή Apple Maps τώρα χρησιμοποιείται 3 φορές περισσότερο από “τον επόμενο ανταγωνιστή” στο iPhone και το iPad, με περισσότερα από 5 δις αιτήματα κάθε εβδομάδα.

Προφανώς ο “επόμενος ανταγωνιστής” του Apple Maps είναι το Google Maps, το οποίο ήταν η πρώτη επιλογή των χρηστών iPhone για πολύ καιρό μετά την κυκλοφορία του Apple Maps.

iOS 8: Apple Maps Flyover σε iPhone

Στο σύνολο της αγοράς η εφαρμογή της Google προηγείται. Τον Οκτώβριο το Google Maps είχε τους διπλάσιους χρήστες από το Apple Maps. Βέβαια το ποσοστό των χρηστών Google Maps ενισχύεται από το γεγονός ότι η εφαρμογή Google Maps είναι διαθέσιμη για iOS και για Android, ενώ το Apple Maps μόνο για iOS.

 ired apple maps 02

Ο πιο σημαντικός λόγος για την αύξηση των αιτημάτων στο Apple Maps είναι η ενσωμάτωση του σε εφαρμογές τρίτων. Πολλές εφαρμογές που έχουν ενσωματωμένους χάρτες για οδηγίες και πληροφορίες, πλέον χρησιμοποιούν τους Apple Maps.

Μέχρι το 2012 τα χαρτογραφικά / γεωγραφικά δεδομένα στο iPhone ήταν διαθέσιμα μέσω των Google Maps. Η Apple έκανε μία θαρραλέα κίνηση και δημιούργησε τη δική της υπηρεσία χαρτών.

 ired apple maps 03

Η αρχική κυκλοφορία του Apple Maps ήταν ένα πλήγμα για το γόητρο της Apple καθώς είχε γίνει διεθνώς “meme" και αστείο σε κάθε παρέα. Αλλά η Apple μαθαίνει και διορθώνει γρήγορα τα πάντα.

Η ταχύτητα με την οποία η Apple έκανε το Apple Maps μία αξιόλογη υπηρεσία / εφαρμογή είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Nokia Here Maps για iPhone

από jericho

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status