Διπλασιάστε τη ζωή της μπαταρίας του iPhone σας

Διπλασιάστε τη ζωή της μπαταρίας του iPhone σας
ired.gr

Μεγιστοποιείστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας με τα παρακάτω κόλπα.

Όσοι έχουν iPhone 6-6 Plus (όπως κι εγώ) ξέρουν ότι τρώει τη μπαταρία για ... πρωινό. Και τώρα με τα iPhone 6S - 6S Plus που έχουν και μικρότερες μπαταρίες, τα πράγματα είναι χειρότερα. Αν καταφέρετε να έχετε 12 ώρες πραγματικής εργασίας με μια πλήρη φόρτιση, είστε ευτυχισμένοι. Η λύση; Εξωτερικές μπαταρίες με επιπλέον καλώδια, ή αυτή η ... πανέμορφη και πάμφθηνη θήκη που πρόσφατα παρουσίασε η Apple και καταφέρνει να μεταμορφώσει τον πρίγκιπα σε βάτραχο. Ποιος είπε ότι δε γίνονται ακόμη θαύματα;

ired iphone battery 01

Όλοι μας λοιπόν θα θέλαμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση της μπαταρίας του iPhone μας, χωρίς να καταφεύγουμε σε λύσεις σαν και τις παραπάνω. Υπάρχει λοιπόν ένα κάπως ακραίο κόλπο που θα βοηθήσει μέχρι και στο διπλασιασμό της απόδοσης της μπαταρίας και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Οι δοκιμές έγιναν ως εξής. Πρώτη πλήρης φόρτιση χωρίς κανένα από τα τρικ που θα πούμε παρακάτω, έδωσε 12 ώρες και 40 λεπτά ζωής της μπαταρίας.

Δεύτερη πλήρης φόρτιση με ενεργοποιημένα τα Χρήση σε πτήση, Μην ενοχλείτε και Κατάσταση χαμηλής ισχύος. Το αποτέλεσμα ήταν 21 ώρες ζωής. Ανοίξαμε το Wi-Fi σε κάποιες περιπτώσεις και όταν χρειάστηκε να στείλουμε κάποια μηνύματα απενεργοποιήσαμε και το Χρήση σε πτήση. Σε γενικές γραμμές όμως, τα είχαμε και τα τρία ενεργοποιημένα και τα απενεργοποιούσαμε όταν χρειαζόταν να κάνουμε κάποιες εργασίες.

Δείτε παρακάτω πώς να τα ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε εύκολα.

Συμβουλές για βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας - iPhone με iOS 8

ired iphone battery 02

Χρήση σε πτήση (Airplane mode): Σύροντας από την κάτω μεριά της οθόνης προς τα πάνω, εμφανίζουμε το Κέντρο Έλεγχου. Μετά πατάμε απλώς το εικονίδιο με το αεροπλανάκι ώστε να φωτιστεί και έχουμε μπει σε λειτουργία χρήσης σε πτήση. Αυτομάτως, όλες οι επικοινωνίες του iPhone θα αποκοπούν καθώς και οι συνδέσεις Bluetooth, Wi-Fi κλπ. Αν όμως δεν περιμένετε κάποιο σημαντικό τηλέφωνο, τότε η εξοικονόμηση μπαταρίας είναι τεράστια.

ired iphone battery 03

Μην ενοχλείτε (Do Not Disturb): Παρομοίως θα βρείτε και τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο Κέντρο Ελέγχου. Είναι το εικονίδιο με το μισοφέγγαρο που το πατάμε κι αυτό ώστε να φωτιστεί και να ενεργοποιηθεί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν κάθε είδους κλήσεις προς εσάς, γνωστοποιήσεις κλπ. Αν δεν περιμένετε κάτι σημαντικό, εξοικονομείτε μπαταρία επίσης με αυτό τον τρόπο.

Δείτε ακόμη: Διορθώστε προβλήματα διαρροής μπαταρίας στο λειτουργικό iOS 9

ired iphone battery 04

Κατάσταση χαμηλής ισχύος (Low Power Mode): Αυτή η λειτουργία είναι νέα στο iOS 9 και βρίσκεται στις Ρυθμίσεις>Μπαταρία στο iPhone σας. Ενεργοποιείστε την Κατάσταση χαμηλής ισχύος πατώντας το διακόπτη δίπλα της ώστε να γίνει πράσινος. Το εικονίδιο της μπαταρίας στην γραμμή κατάστασης, θα γίνει κίτρινο από πράσινο, για να σας ενημερώσει ότι είναι σε κατάσταση χαμηλής ισχύος. Θα ελαττώσει ή θα σταματήσει εντελώς τη φόρτωση των email, θα απενεργοποιήσει τη Siri, τις ανανεώσεις εφαρμογών στο υπόβαθρο, τις συνδέσεις Wi-Fi και αρκετά από τα οπτικά εφέ.

Δείτε ακόμη: Βοήθεια, η μπαταρία στο iPhone είναι κίτρινη

Μετά από όλα αυτά, θα δείτε τη μπαταρία σας να αντέχει αρκετά περισσότερο από ό,τι πριν. Είναι αλήθεια ότι είναι ακραία όλα αυτά, αλλά αν βρεθείτε σε κατάσταση ανάγκης και πρέπει να εξοικονομήσετε οπωσδήποτε ενέργεια στη μπαταρίας σας, τότε, καλό είναι να τα γνωρίζετε και να τα χρησιμοποιήσετε μέχρι να βρεθείτε κάπου όπου να μπορείτε να φορτίσετε τη συσκευή σας και πάλι.

από Elichord