Βοήθεια, η μπαταρία στο iPhone είναι κίτρινη

Βοήθεια, η μπαταρία στο iPhone είναι κίτρινη
ired.gr

Γιατί το εικονίδιο της μπαταρίας στο iPhone γίνεται κίτρινο; Από το κακό του ή επειδή ενεργοποιήσατε τη Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος χωρίς να το καταλάβετε;

Αν η μπαταρία σας λειτουργεί μια χαρά αλλά το εικονίδιο στην οθόνη έχει γίνει κίτρινο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Όμως υπάρχει εξήγηση που η μπαταρία σας ξαφνικά κιτρίνισε και υπάρχει και τρόπος να την ξανακάνετε πάλι μαύρη.

ired iphone battery 02

Γιατί η μπαταρία είναι κίτρινη;

Η μπαταρία του iPhone γίνεται κίτρινη όταν η Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος είναι ενεργοποιημένη. Για να την απενεργοποιήσετε ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και επιλέξτε τη Μπαταρία και γυρίστε τη Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος στο off. Η λειτουργία αυτή κλείνει αυτόματα όταν η μπαταρία έχει φτάσει το 80%.

Διαβάστε επίσης: «Διορθώστε προβλήματα διαρροής μπαταρίας στο iOS»

Γιατί η μπαταρία μου έγινε εξ αρχής κίτρινη;

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, αυτό σημαίνει ότι δεν ενεργοποιήσατε εσείς τη Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος από τις Ρυθμίσεις. Αν το είχατε κάνει με αυτόν τον τρόπο, θα το είχατε παρατηρήσει αμέσως. Όμως συνήθως, όταν η μπαταρία σας φτάνει το 20%, εμφανίζεται ένα παράθυρο στην οθόνη του iPhone που σας προειδοποιεί ότι η μπαταρία σας έχει σχεδόν αποφορτιστεί και σας ρωτάει αν θέλετε να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος. Το εικονίδιο θα γίνει κίτρινο αν συμφωνήσετε.

ired iphone battery 01

Τι ακριβώς κάνει η Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος;

Η Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος μειώνει προσωρινά την κατανάλωση ενέργειας έως ότου φορτίσετε πλήρως το iPhone. Για παράδειγμα, η ώθηση email, η ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο, οι αυτόματες λήψεις και κάποια οπτικά εφέ μειώνονται ή απενεργοποιούνται. Το χαρακτηριστικό ήρθε μαζί με το iOS 9 και αν το κίτρινο χρώμα σας τρομάζει γιατί το έχετε συνδέσει με σήμα κινδύνου σε άλλες περιπτώσεις, στην περίπτωση της μπαταρίας απλά υποδεικνύει ότι το iPhone λειτουργεί με χαμηλή ισχύ.

Tip: Αν θέλετε να φαίνεται το ποσοστό της μπαταρίας που απομένει στην οθόνη του iPhone, πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Μπαταρία και ενεργοποιήστε το Ποσοστό μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης: «Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μπαταρία του iPhone»

Από mirelen.