Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 7 καλύτερα Cross-platform Multiplayer Games που πρέπει να δείτε

Τα 7 καλύτερα Cross-platform Multiplayer Games που πρέπει να δείτε
ired.gr

Επτά από τα καλύτερα παιχνίδια online που παίζουν σε όλες τις πλατφόρμες

Στους περισσότερους αρέσουν τα παιχνίδια online και η αλήθεια είναι, πως νιώθει διαφορετικά κανείς όταν ξέρει ότι παίζει με άνθρωπο ως αντίπαλο ή συνεργάτη ή με ομάδα, αντί να παίζει απέναντι σε μια μηχανή. Ιδιαίτερα όμως αρέσει το συνεργατικό παιχνίδι όπου σχηματίζουμε ομάδες με φίλους και πολεμάμε ενάντια σε άλλες ομάδες ή κάνουμε αποστολές μαζί. Όμως ποια είναι αυτά τα παιχνίδια που ξεπερνάνε τα όρια της πλατφόρμας (PC, Mac κλπ) που είμαστε και παίζουν οπουδήποτε; Φτιάξαμε έναν κατάλογο για σας με τα εφτά από τα καλύτερα.

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα MMORPG για το Mac

Chivalry: Medieval Warfare

ired cross platform games 01

Το Chivalry: Medieval Warfare της Torn Banner Studios, είναι το καλύτερο παιχνίδι όπου φοράμε την πανοπλία μας και πολεμάμε σε ανοιχτό πεδίο ενάντια σε άλλους που θέλουν τη ζωή μας. Τα γραφικά του είναι χίλιες φορές καλύτερα από του Age of Chivalry. Ετοιμαστείτε για ελεύθερες μάχες σώμα με σώμα γεμάτες ένταση και ... σπασμένα κόκαλα. Μπορείτε μάλιστα να βγείτε από την οπτική πρώτου προσώπου αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα. Επιλέξτε μέσα από μια συλλογή τέλεια αναπαραστημένων όπλων της εποχής όπως το μακρύ ξίφος των σταυροφόρων, το μακρύ τόξο της Αζινκούρ ή το ρόπαλο με τη σιδερένια μπάλα (morning star). Περιπλανηθείτε κάνοντας λεηλασίες στα εχθρικά στρατόπεδα ή καλυφθείτε πάνω σε απρόσβατα τείχη και ετοιμάστε λίγο καυτό λάδι για τους επιτιθέμενους εχθρούς σας.

Starcraft 2: Legacy of the Void

ired cross platform games 02

Διατίθεται μέσα από την υπηρεσία battle.net της Blizzard, το Starcraft 2: Legacy of the Void, αποτελεί το νούμερο ένα παιχνίδι στρατηγικής sci-fi (επιστημονικής φαντασίας) που όλοι περίμεναν με αγωνία. Και δεν απογοητεύει. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει όλη την τριλογία, αυτό είναι το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας. Αν τυχόν δεν έχετε παρακολουθήσει την ιστορία από την αρχή - μέσω των δύο προηγούμενων παιχνιδιών - ίσως να μην είναι αυτό το καλύτερο τμήμα της για να ξεκινήσετε. Δεδομένου μάλιστα, ότι η Blizzard έχει δημιουργήσει εδώ μια από τις πιο πολύπλοκες ιστορίες στην ιστορία των παιχνιδιών. Το σενάριο δε φαίνεται πολύ πρωτότυπο στην αρχή - μια ράτσα παράξενων θλιμμένων εξωγήινων που έχουν χάσει το μητρικό πλανήτη κλπ, κλπ - αλλά μετά γίνεται αρκετά πολύπλοκο. Τα γραφικά όμως, είναι αυτά που αξίζουν όλα τα λεφτά, πέρα από το σπουδαίο gameplay. Η μεγάλη αλλαγή στο τρίτο αυτό μέρος, είναι η Archon mode, όπου δύο παίχτες συνεργάζονται προκειμένου να υπερασπιστούν ένα εξωγήινο προκεχωρημένο φυλάκιο. Ο σκοπός βέβαια, είναι οι παίχτες αυτοί να πολεμήσουν δίπλα κι όχι ενάντια στους φίλους τους.

Δείτε ακόμη: Τα 10 καλύτερα First Person Shooters για το Mac

Borderlands: The Pre-Sequel

ired cross platform games 03

Η σειρά Borderlands δε φαινόταν ότι θα γίνει τόσο ... cult όταν πρωτοεμφανίστηκε. Κανείς δεν περίμενε τόση συνέχεια και μάλιστα κινηματογραφικού τύπου. Το μεγάλο ατού της ήταν το - καλύτερο ίσως - συνεργατικό παιχνίδι που πρόσφερε από την αρχή. Αντί να παίζετε μόνοι σας, μπορούσατε να παίζετε μαζί με άλλους φίλους για να τελειώσετε την ιστορία και όχι σε online παιχνίδι, που θα μπορούσε να είναι κάτι συνηθισμένο. Όπως και με τα Borderlands 1 και 2, το Borderlands: The Pre-Sequel, συνεχίζει την παράδοση αυτή. Τοποθετημένο στην εποχή ανάμεσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται στα 1 και 2, θα πάρετε το ρόλο ενός από τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες που ψάχνουν το περίφημο θησαυροφυλάκιο (ή έξι, αν προσθέσουμε τα επιπλέον DLC πακέτα), καθώς βοηθάτε ταυτόχρονα τον διάσημο παράνομο Handsome Jack να αποκτήσει την εξουσία. Πέρα από τα γνωστά (όλο και καλύτερα λάφυρα, όλο και πιο δύσκολοι εχθροί), αυτό που ξεχωρίζει, είναι η συνεργασία και διάδραση μεταξύ των χαρακτήρων, τόσο από άποψης παιχνιδιού, όσο και μέσα στην εξέλιξη της ιστορίας. Καθώς παίζετε, ο κάθε χαρακτήρας θα προσπαθεί να εξουδετερώσει τους άλλους, μέχρι που φτάνουν στο σημείο να βρίζουν και το κακόμοιρο ρομπότ τον Claptrap. Επίσης, το skill tree (δέντρο ανάπτυξης ικανοτήτων) του κάθε χαρακτήρα προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες ενίσχυσης σε ολόκληρη την ομάδα του, κάνοντάς την έτσι, ακόμη πιο επικίνδυνη στις μάχες.

Total War: Attila

ired cross platform games 04

Άλλη μια σειρά που δε θέλει και πολλές συστάσεις, το Total War είναι τόσο παλιό και πετυχημένο σε κάθε νεότερη έκδοση και προσθήκη του που δε βαριέσαι ποτέ μαζί του. Για όσους λοιπόν είχαν δει το «Μια νύχτα στο Μουσείο» και τους ιντριγκάρει να πάρουν το ρόλο του περίφημου Αττίλα και να καταστρέψουν την ήδη παραπαίουσα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, να η ευκαιρία! Συνδυάζοντας το χτίσιμο πόλεων και - κατ’ επέκταση - μιας αυτοκρατορίας, σε μορφή παιχνιδιού εναλλαγής γύρων (Turn Based) μαζί με μάχες στρατηγικής πραγματικού χρόνου (Real Time) με κορυφαία γραφικά, το παιχνίδι τα έχει όλα, ως συνήθως για τους φίλους του είδους. Και κάτι ακόμη: αυτό το ένατο παιχνίδι της σειράς προσθέτει: «Γιατί να καταστρέψεις έναν πολιτισμό με πολιορκητικές μηχανές μόνον, όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πείνα και την αρρώστια;»

Hearthstone: Heroes of Warcraft

ired cross platform games 05

Τώρα το Hearthstone: Heroes of Warcraft, δε νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το σκεπτικό εδώ είναι απλό: παίρνουμε ένα σετ καρτών με θέμα το γνωστό παιχνίδι Warcraft, με διαφορετικές δυνατότητες η κάθε μία και προσπαθούμε να νικήσουμε το αντίστοιχο σετ του αντιπάλου μας. Εντάξει, μπορεί να φαίνεται υπέρ-απλουστευμένο αυτό, αλλά το Hearthstone είναι πραγματικά απλό και εύκολο να το ξεκινήσει κανείς και να μπει στο παιχνίδι. Είναι δωρεάν - αν και μπορεί κανείς να αγοράσει επιπλέον κάρτες και δυνατότητες πληρώνοντας - και έχει ένα πολύ καλό εκπαιδευτικό σύστημα (tutorial) που σε βοηθάει να μάθεις τα περισσότερα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι. Μετά, μπαίνεις στο παιχνίδι ενάντια σε άλλους παίκτες, ασχέτως πλατφόρμας και κάθε ματς δεν κρατάει περισσότερο από 10 λεπτά το πολύ. Υπάρχουν επίσης διάφορα game modes για δοκιμή, όπως η Tavern Brawl, που αλλάζει κανόνες κάθε βδομάδα και δίνει στους παίχτες τη δυνατότητα να παίξουν με κάρτες που ποτέ δεν θα είχαν αλλιώς. Πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε, αλλά προσοχή γιατί είναι εθιστικό.

Δείτε ακόμη: Τα πέντε καλύτερα διαδικτυακά καταστήματα για Mac

Cities: Skylines

ired cross platform games 06

Και μετά από τόσο πόλεμο, ας δούμε κι ένα ειρηνικό παιχνίδι γι’ αυτούς που δεν συμπαθούν τις πολεμικές συρράξεις. Στο Cities: Skylines θα δοκιμαστούν οι ικανότητές μας στο χτίσιμο, τη δημιουργία οικιστικών ζωνών, δρόμων, δημοσίων μεταφορών, υπηρεσιών, φορολογίας και πολλά άλλα που χρειάζονται για μια πόλη ώστε να λειτουργήσει σωστά. Και είναι γι’ αυτούς που ένιωθαν ότι το SimCity τους περιόριζε και δεν είχε αρκετές δυνατότητες στο σχεδιασμό μιας πόλης (αν είναι δυνατόν). Αν και στην αρχή ήταν ένα παιχνίδι ενός παίκτη (single player), η κατασκευάστρια Colossal Order, πρόσθεσε τη δυνατότητα online multiplayer νωρίτερα φέτος. Για όλους αυτούς που έχουν κουραστεί να σκοτώνουν τέρατα και να κατακτούν πόλεις, το χτίσιμο μιας πόλης σε αυτό το παιχνίδι, μπορεί να αποδειχθεί αυτό που χρειάζονται για μια αλλαγή.

Torchlight 2

ired cross platform games 07

Και αφού ξεκουραστήκαμε χτίζοντας, για να μη σκουριάσουμε κιόλας, επιστρέφουμε και παίρνουμε πάλι τα όπλα και τις πανοπλίες μας. Αν και είχε προβλήματα όταν εμφανίστηκε, το Torchlight 2, τα ξεπέρασε και επέστρεψε δριμύτερο και καλύτερο από ποτέ. Μάλιστα, οι αναβαθμίσεις που έγιναν το έχουν μετατρέψει σε ένα από τα κορυφαία ΜΜΟ RPG. Μια από τις καλύτερες δυνατότητες της νέας έκδοσης, είναι ότι ο παίχτης δεν είναι πια κολλημένος στην αρχική πόλη. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται σε τεράστιες ερημικές και άγριες εκτάσεις, αλλά και σε άλλες κεντρικές πόλεις. Επίσης, οι παίχτες πολεμούν σε καιρικές συνθήκες που εναλλάσσονται, νύχτα ή μέρα. Η τυχαιότητα δημιουργίας αποστολών με όλα αυτά τα στοιχεία, προσφέρει στους παίχτες μια καινούρια και αυθεντική αποστολή κάθε φορά που μπαίνουν στο παιχνίδι.

Καλή διασκέδαση.

Δείτε ακόμη: Πόση RAM χρειάζεται για να παίζουμε παιχνίδια;

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status